Şimdi Ara

Monster Abra A5 v18.2 Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar geçenlerde Monster bilgisayarımı bakım ve kasadaki bir kaç sorun için servise vermiştim. Termal macun falan değiştirdiklerini yazıp geri göndermişler. Ardından sıcaklık değerlerine baktığımda boşta birden 40 Dereceden 85-95 Dereceye fırladığını ve fanların anlık olarak çalışıp durduğunu gözlemledim. Tekrardan servise vermem sonucu sıcaklık değerleri normaldir vs. deyip tekrar cihazı geri yollamışlar. Servise yollamadan önce Ekran Kartı Max 65-70 Derece, İşlemci ise 75-80 Derece arasını görüyordu. Şimdi ise oyundayken Ekran Kartı 78-80 Derece, İşlemci ise 90-95 Derece arasında geziyor. Kasanın altını söküp bir de öyle deneyeyim dedim 1 derece bile oynamadı değerler halen daha yüksekti. Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar? Sıvı Metal Macunla değişsem acaba sorun düzelir mi?




  • Laptopa macun mu sürmediler, diyemiyorum ama birdenbire 45-50 derece artması da sürülen macunun belki kalitesiz olduğunu gösterebilir. 2. husus, siz belki perfomansı daha dengeli ve serin kullanıyordunuz sonrasında Bios güncellemesi veya başka bir şekilde performans arttırılınca sistem yetmemeye başladı.


    Ayrıca Abra serisi alarak, hele de inceyse, hata yaptınız. Abra serisinin soğutması berbattır. Siz hava akışı iyi, laptopunuzun hava girişlerine uygun soğutucusu alacaksınız, işlemci ve ekran kartının frekanslarını düşüreceksiniz.

    *** Sıvı metal bile kurtarmaz, kendim Tulpar kasa benzeri bir laptopta sıvı metal kullanıyorum.

  • Hocam şöyle bir şey var önceden işlemci 4Ghz'in üstünde 75-80 derecede çalışıyordu şimdi ise aşırı ısındığından ötürü 2.7-3.5 Ghz arasında 95'derecede çalışıyor. Yani işlemci sıcaktan frekans düşürüyor ona rağmen de soğumuyor. Ayrıca şunu da belirteyim direk kasayı yani arka kapağı kaldırıp test ettim lanet PC yine 90-95'lerde çalıştı oyundayken. Monster servisine bakım için veren herkesin başına geliyormuş, emin olmak için arkadaşımın PC'sine de baktım boşta 50'den 87'ye falan fırladı. Ya dandik macun falan kullanıyorlar ya da özürlü gibi macun sürüp işlemci dışına falan akıttılar sanırım.

  • GhostUser0 G kullanıcısına yanıt

    Belki fabrikasyon macun çok kaliteliydi serviste sürülen macun tırt çıktı. Bilemeyiz belki de serviste Bios güncellediler ve güncel Bios bilgisayarın ısı değerlerini bozdu. Sıvı metal uygulaması kolay bir şey değildir, fark edilmeden anakarta sıçrarsa o bilgisayar kısa devreden pert olabilir. (Üstelik sıvı metal laptop soğutucusu olmadan çok fazla fark yaratmayacaktır.) Faz değiştiren macunlar var ama onlar da ülkemizde satılmıyorlar.


    Malesef şu aşamada pek yardımım olmaz. Klasik şeyler söyleyebilirim. Laptopa (internetten işlemci değerlerine bakarak) undervolt yapmayı deneyin. Fanlar full ayarlarda değilse Dragon Center'den fulleyin. Daha iyi bir termal macun alarak siz kendiniz sürün. Soğutucu alın.

  • Hocam Max TDP 80 Watt, cihaz 55 Watta çalışıyor en fazla bir de Bios'u kontrol ettim aynı sürümdeydi. Bir de laptop soğutucusu dediğiniz kasadaki değil de mi harici olan soğutucu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.