Şimdi Ara

Monster Abra A5 v1.1.2 İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Cihazı alalı 1 ay oldu ve artık kendi incelememi yazacak kadar fikir sahibi olduğumu düşünüyorum. Başlamadan önce belirtmem lazım, zor beğenen her şeyde eleştirecek bir şeyler bulan bir insanımdır. Yane beğenmediğimi söylediğim şeyler sizin için sorun olmayabilir.

    Aslında sıkı bir donanımhaberci değilim, sanırım yazdığım ilk inceleme yazısıda bu olacak. Ancak monster yetkililerinin müşteri memnuniyeti adına gösterdikleri çabaya karşılık en azından bir inceleme yazmak istedim.

    Isınma Konusu
    En son ısınma sorunu yaşayan bir arkadaşın başlığını okuduğum için ilk aklıma gelen konu bu oldu. Kullanma koşulları ;
    - Cihazı masanın üzerinde düz bir yüzeyde kullanıyorum (pek 'dizüstü'nde kullanılabilecek bir cihaz sayılmaz zaten).
    - Herhangi bir ek soğutucu ekipman yok.
    - Isıyı ölçmek için hwMonitor programını kullandım.

    Masaüstü kullanımında fan çalışmıyor gibi bir şey. Şu anda cihaz 50 derece civarlarında çalışıyor.

    Oyun oynarken turbo fan çoğu zaman çalıştırmadım. Hatta fan hızı çoğu zaman düşük durumda çalışıyordu, ara ara bir kaç saniye hızlanıp tekrar yavaşlıyordu. Bu durumda cihaz max 86-88 dereceyi gördü. Bu değer hwMonitorun kaydettiği max değer ve muhtemelen fan hızlanmaya başladığında bu değerlere çıkmış oluyordu.

    Oyunlarda tek bir istisna ile karşılaştım, Splinter Cell Blacklist. Bu oyunu oynarken max 95 dereceye (işlemci) çıkmış görünüyordu. Turbo fan açık bir şekilde oynayıp tekrar denediğimde yinede 95 derece civarına ulaştığını gördüm. Anlık olarak baktığımda derece 8x'te gösteriyor olsada max ısı beni biraz tedirgin etti. Oyun seride çalışsa daha az ısınsın diye grafikleri kısmayı düşündüm.

    Yukarda bahsettiğim değerleri eğer ısı ölçme programı kullanmasaydım kesinlikle fark etmezdim. Cihazın sol kısmı buz gibi oluyor çünkü. Hatta az ısınsada elimi ısıtsam iyi olurdu diye düşünmüşlüğüm var. Ekranın altında led işaretçilerin ve hoparlörlerin olduğu hizada ısı hissediliyor ve birazda klavyede u-j-n hizasının sağında ılıklık hissediyorsunuz. Ancak bir oyuncu olarak w-a-s-d civarı buz gibi oluyor.

    Sonuç olarak, cihaz soğutma konusunda başarılı.


    Performans
    Performans konusunda diyecek pek bir söz yok. Bu fiyata böyle bir performans yok. Cihazın performansı beklentilerimin üstündeydi. Hatta acaba yanlışlıkla üst model bir parça mı taktılar diye tereddüt ettim.

    - Oyun Performansı
    Oyunların fps değerlerini vs tek tek yazmıyorum, hem internette paylaşılmış pek çok değer bulabileceğiniz için hemde oynarken bu değerleri not almadığım için. Yinede fps hakkında fikir vermek için söylersem (fps değerlerini fraps ile ölçtüm) yeni nesil oyunlarda* tüm detayları sonlayıp AA'yı kapattığım sürece çok rahat 30+ fps alıyorum. Full HD çözünürlükte, 15.3" monitörde oynayınca AA'nın etkisini göremedim zaten. Bu şart çok genel ancak, çoğu oyunda max ayarlarda msaa2-4x 'te açsam 30'un altına düşmedi.

    - Yazılım Performansı
    After Effects için render süresini vermem doğru olmayacaktır, video'nun içerdiği efektler vs süreyi değiştirdiği için. Ancak render alırken hiç sıkıntı çekmeden başka işlerle uğraşabildim, hatta Android Emulator'u bile sorunsuz kullandım. Programın ayarlarında render işlemi için işlemci sayısı-ram miktarı ayarlayabiliyorsunuz. Ben 6 işlemciyi ve yaklaşık 6gb ram'i AE'ye ayırmıştım. Bunun dışında hızlı preview için, ekran kartına çizdirebilirsiniz. İnternette hardware accelaration olarak ararsanız resmi sitesinde detaylı bir anlatım bulabilirsiniz.

    Android Emulator eski bilgisayarımda da VT olduğu halde en çok başımı ağrıtan şeydi. Şimdi sanki elimde fiziksel bir cihaz varmış gibi çok seri şekilde kullanabiliyorum. Hatta test amaçlı aynı anda 2 emulator çalıştırdım herhangi bir kasma yaşatmadı. Tabi bunları yaparken Intel HAXM açıktı.

    Benim kullandığım en zorlayıcı uygulamalar bu ikisi olduğu için bunları anlattım. Photoshop, visual studio gibi programlarda hiç bir sorun yaşamazsınız zaten.

    Son olarak, oyunlarda çok sıkıntı yaşatmamışta olsa yukardaki programlarla çalışıyorsanız 8gb ram daha eklemek isteyebilirsiniz. Bu şekilde de yeterli ancak ram'in eksikliğini özellikle AE'de ara ara hissedebiliyorsunuz.

    - Wireless Performansı
    Cihazda bulunan Intel Wireless 7260-N kartı son derece tatmin edici. Eski iki laptop cihazın tam hıza ulaşamadığı yerde (10m mesafe-2 duvar) rahatlıkla 50mbps interneti tamamen kullanabiliyor (5.5-6mb/sn gördüm). AC teknolojsi desteklemiyor ancak piyasadaki mevcut AC destekli router'lar pahalı ve superonline ile konuştuğumda ellerinde AC destekli modem olmadığını söylediler (aslında superonline'dakilerin çoğu neyden bahsettiğimi bile bilmiyordu).

    - HDD Performansı
    Cihazda 7200rpm harddisk var, SSD yok. Bunun pişmanlığını kesinlikle yaşıyorum ve yakın zamanda Samsung 850 evo takmayı düşünüyorum. Sanırım sorunu yazmadan direk sonucu yazdım ama :) HDD ile ulaşabildiğim max görülebilir hız 90-100mb/sn oldu. Bunuda usb3 ile harici diskten veri aktarırken gördüm. Her ne kadar bu hız kötü görünmesede, cihazda HDD 'darboğaza' sebep oluyor. İşlemci ram çalışmıyorken HDD çalıştığı için cihazın tepkisizleştiğine şahit oluyorum. Özellikle oyun kurulumlarında (30gb+) bilgisayarı bir yandan kullanmaya devam etmek çok güçleşebiliyor. Benim gibi bir insan için bir komut verdiğimde bilgisayardan tepki alabilmek önemlidir. Sanıyorum ki sizde bu durumu yaşamış ve ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyorsunuzdur.

    Özetlersem; cihaza mutlaka SSD takın. Ne yazık ki bunu alırken Monster üzerinden yapın diyemiyorum. Ben Monster'ın özelleştirme seçeneklerinde yer alan SSD'leri beğenmedim. Daha yeni, üst modelleri getirmeleri gerektiğine inanıyorum.

    - Hoparlör Performansı
    Almadan önce okuduğum yorumlarda hep eleştiriler okuyordum ancak bence son derece yeterli. Bir laptop hoparlöründen insanların beklentisi ne bilmiyorum ama bence olması gerektiği gibi. Zaten bu bilgisayarı alan adam en azından 2+1 bağlayacaktır, sahile gidip müzik falan açmayacaktır.

    - Batarya Performansı
    Yüksek performans ayarlarında, son ekran parlaklığı, klavye ışığı kapalı, pc hoparlörü kullanarak internette gezerken (wireless) arkaplanda da çoğu zaman windows media player açık müzik çalıyordu, 1 saati online dizi sitelerinde dizi izlemek olacak şekilde 3-4 saat dayanıyor bataryası.

    Cümle karışık oldu ama tüm koşulları yazmak istedim. Özetle bataryası 8 hücreli olmasının etkisini gösteriyor ve baya dayanıyor.

    - Klavye ve Aydınlatması (performansa girmesede)
    Klavyenin hissiyatını söylemem gerekirse, mükemmel değil ama benim gibi bir insan için mükemmel yoktur zaten. Kullandığım en iyi klavyelerden. Tepki süreleri, basma mesafeleri güzel. Yazarken hızlandıkça hızlanıyorsunuz. Genelde çoğu klavyede belirli bir hızın üzerinde yazınca yanlışlıkla başka tuşlara basarsınız, bunda öyle bir sorun yaşamadım. Yane tuşların basma mesafesi(?) ve hassasiyeti iyi.

    Aydınlatma ise, eğer normal bir insan gibi dik oturup kullanıyorsanız son derece hoş, beyaz bir ışık. Klavye arka aydınlatması için Low-High iki seviye bulunuyor. Ancak benim gibi pc başında yayılarak oturan bir insansanız, klavyeye yaklaşık olarak 0-45 derecelik bir açıyla bakmaya başladığınızda, alt aydınlatma ışıkları gözünüzü alıyor. Zaten daha önce hiç aydınlatmalı klavye kullanmadığım için ben hep kapalı tutuyorum, bu nedenle bu yazıyı yazdığımda arkadan aydınlatma olduğunu unutmuştum.

    Kasa Kalitesi
    Cihazın bence en kötü yanı kasası. Tarzının sade olması çokta sorun değil ama... En iyisi sevmediğim yanlarını yazayım siz kendi kararınızı verin.

    1- Cihazın kenarları rahatsız edici derecede keskin. Özellikle bilgisayara oranla alçak seviyede oturduğunuzda bileklerinizi/elinizi bu kenarların keskinliği rahatsız ediyor.
    2- Cihazın kapağının arkasındaki Monster yazısı asimetrik. Neyse ki cihazın kapağı sürekli açık duruyor ve nadiren görüyorum yoksa beni fazlasıyla rahatsız ederdi. Asimetrikten kastım, amblem tam olarak ortada değil. Bakış açısına göre değişsede, sol üst köşeye doğru kaymış halde (yanlış hatırlamıyorsam). Bana mı öyle geliyor diyerek üşenmeyip cetvelle ölçmüştüm.
    3- Cihazın sağ alt kenarına doğru bir bölgede parmakla bastırınca gıcırtı var. Başka hiç bir yerde yok sadece orda var. Bunuda nfs oynarken elim ok tuşlarının üzerindeyken fark ettim. Bu konuda cihazı teknik servise gönderdim ancak sorunu anlatamamışım, monster hakkında başlığında bu konuyu detaylıca anlatacağım.
    4- Renk atması konusu aklımdan hiç çıkmıyor. Cihazı kullanırken tedirgin oluyorum acaba rengi atacak mı diye. Almadan önce konuştuğum yetkili yeni serilerde bu sorunun olmayacağını söylemişti ancak yine monster hakkında kısmında yazacağım bir olay nedeniyle bu açıklama tam olarak güven vermiyor.

    Bunlar dışında aslında kasa yeterli. Yane çıkışları, bu çıkışların konumu gayet uygun. Gerçi (şu an an kış olduğu için) bazen keşke şu fan yan tarafa üflesede elimi ısıtsam dediğim oldu.

    Boyut konusunda da o kadarda kalın değil ama dizüstünde kullanılacak bir makinede değil.

    Monster Hakkında
    Firmayı duymadım, teknik servisine güvenilir mi vs gibi bir soru varsa aklınızda cevap belli GÜVENEBİLİRSİNİZ. Belki 15 gün iade garantisi sebebiyleydi bilemiyorum ancak şimdiye kadar Monster firmasından genel olarak çok memnunum. Türkiye'de böyle müşteri memnuniyetine önem veren başka firmaya denk gelmedim. Aslında tüm firmalar böyle olmalı ama ne yazık ki koşullar malum. Aşağıda uzun uzun Monster firmasıyla yaşadıklarımı anlatacağım. Bunları anlattıktan sonra (benim fazlasıyla inatçı, gıcık bir müşteri olabileceğimi de düşünerek) firma hakkında bir fikriniz olacaktır. Tabi sabredip uzun uzun okursanız :)

    Öncelikle, cihazı almadan önce firmayı arayıp wireless chipsetinin AC destekleyip desteklemediğini öğrenmek istedim. Açıkçası konuştuğum ilk kişi (ve sanırım ikinciside) konuya hakim değildi ancak en son yönlendirildiğim kişi neyden bahsettiğimi biliyordu. Bana cihazı ne zaman aldığımı sordu, yeni alacağımı söyledim. O da o zaman yeni alacağım makinede 7260-AC kart olacağını (yane AC destekli olacağını), yeni serilerde bu kartı kullandıklarını söyledi. Bunun üzerine bende Victor-Monster kapışmasındaki galibimi belirleyip Monster tercih ettim.

    Cihazı Cuma günü saat 15:00 civarında n11.com üzerinden sipariş ettim ve aynı gün cihazı kargoya teslim ettiler. Ancak Aras kargo firması nasıl yaptıysa adreste Batıkent Ankara yazan kargoyu, Etimesgut Ankara şubesine yönlendirmiş. (ankara'yı bilmiyorsanız batıkenttede şubeleri var küçük bir yer değil :) ). Cumartesi günü info@monsternotebook.com.tr adresine cevap geleceğini düşünmesemde durumu belirten bir e-mail attım. Şaşırtıcı bir şekilde cevap aldım hatta 'info' gibi genel bir adrese yazdığım mailime Genel Müdür İlhan Bey cevap yazdı ve konuyu Barış Bey'e yönlendirdi. Aras kargoyla daha sonra batıkent'e yönlendirilmesinde de sıkıntı yaşadım ancak Barış Bey bizzat yardımcı oldu Aras kargoyla konuştu vs ve sonunda bilgisayarıma kavuşabildim.

    Cihaz geldiğinde gelen wireless kartının 7260-N olduğunu fark ettim. Aslında bu kartında performansı farksızdı, modemim AC desteklemediği için pek fark etmeyecekti ama dediğim gibi ben gıcık bir insanım, bir şey söylendiyse yapılmalıdır. Aradım durumu belirttim, bana madem size öyle bir bilgi verilmiş gönderin 7260-AC ile değiştirelim dediler. Aras kargoyla sıkıntı yaşadığım ve bilgisayarla işlerim olduğu için cihazı göndermek istemediğimi söyledim. En azından bir kaç ay sonra değişim yapılabilir mi diye sordum. Bana, eğer kendim yapabileceksem, wifi chipsetini kargoyla göndermeyi teklif etti (barış bey). Söküp yenisini taktıktan sonra eskisini kargo ile tekrar gönderecektim ve işlerim aksamayacaktı. Parça kolay ulaşılabilir bir bölümde değildi ve kasayı komple sökmek istemediğim için daha sonra kargo ile göndermek istediğimi söyledim.

    Geçtiğimiz günlerde cihazı bu konu için kargo ile gönderdim** , yanında da bu gıcırtı vs problemlerini de yazdım. Cihazı Cuma gönderdim, cumartesi ellerine ulaştı. Salı günü beni arayıp kargoya verdiler ve çarşamba akşamı elimdeydi. Cumartesiyi tam gün sayarsak bile 4 iş günü sonunda cihaz elimdeydi. Türkiye'de bu kadar hızlı çalışan başka bir teknik servis varsa bile ben bilmiyorum.

    Sürenin dışında, gıcırtı problemini tam tarif edememişim sanırım. Kasadan gelen gıcırtıyı klavye tuşlarından geliyor sanmışlar, denemiş gıcırtıyı bulamamışlar. Müşteri memnuniyeti adına yinede komple klavye setini değiştirmişler.

    Çoğu yazıdaki gibi kısaca firma çok iyi, müşteri memnuniyetine önem veriyor yazmak istemedim. Normalde olsa bu kadar uzun yazı yazmaya üşenirim ancak birinci ağızdan firmayı tanımanız için yazdım. Böyle çalışan bir firmayı en azından bu şekilde ödüllendirebilirim sanırım.

    Şimdi firma hakkında iyi güzel şeyleri yazdıktan sonra, 1-2'de ufak sorunu belirtmek isterim.
    1- Klavyeyi değiştirdiler gerek olmadığı halde iyi güzel ama yeni klavyede sol ctrl tuşunun sesi farklı çıkıyor diğer tuşlardan (bir şeye çarpıyor gibi bir ses). Aradığımda tekrar göndermemi değiştireceklerini söylediler. Ancak 2. madde'de göreceğiniz aras kargo faktörü nedeniyle göndermek istemiyorum. Başka kargoyla göndermek istediğimi söyledim ancak böyle bir seçeneğim olmadığını söyledi telefondaki arkadaş (parasını ben ödersem muhtemelen kabul edecektirler tabi).

    2- Aras kargo kadar kötü bir firma yok (bu başlık yeri değil ancak kısaca özetlemem lazım). İlk seferde yanlış yere gönderdiler, gün içerisinde gelecek dediler sonra yok hala kargo yanlış şubeden dağıtıma çıkmış batıkent'e yönlendircez yarın gelir dediler. Barış bey'in yardımı sayesinde epey stres ve uğraştan sonra o gün akşam saatinde getirdiler (bu özet hali inanın).
    Wifi değişimi için gönderdiğimde de, doğru adrese geldi ancak şubeyi aradım, kargonuz dağıtımda akşam 18-18.30'a kadar gelecek dediler. 19.30'a kadar boş boş evde oturup kargo bekledim. Tekrar aradığımda, arkadaş yetiştirememiş dedi yarın getireceğiz dedi. Tabi tahmin edersiniz çileden çıktım, biraz tartışmalı 'şube müdürüyüm ben kime şikayet edersen et' gibi ifadelerden sonra en sonunda 20.30'da getirdiler kargomu.

    Bunu Monster'a bağlarsam, biliyorum monster'ın suçu yok hatta Barış Bey ilk olayda fazlasıyla yardımcı oldu ancak ben bu kargo firmasıyla bir daha muhattap olmak istemiyorum ve cihazı göndermem lazım. Müşteri memnuniyetine önem vererek beklentimi yükselttiler biliyorum ama en azından bu defaya özel başka bir kargo firmasıyla göndermemi kabul etmelerini beklerdim. Özetle, çalıştıkları kargo firması rezalet.

    3- Wifi konusunda yanlış bilgi verdiler ve müşteri memuniyeti adına chipseti ücretsiz değiştirdiler ki bu çok iyi bir şey. Ancak (çok fazla ancak kullanıyorum) kasa konusunda da yanlış bilgi vermiş olma ihtimallerini düşünüyorum. Ya rengi atarsa? Sözlerini tutmak için garanti süresince kasayı sürekli değişseler bile (ki o kadarını yapacaklarını düşünmüyorum), her 2 ayda bir cihazı İstanbul'a mı göndereceğim? Hemde aras kargo ile.

    Bu maddeninde özeti; telefonda konuştuğum çalışanlarının sözlerine güvenebilir miyim diye kafamda bir tereddüt oluştu.

    Monster Firmasına
    Görür müsünüz bilmiyorum ama ;
    1- Lütfen SSD modellerinizi güncelleyin. İnternette okuduğum reviewler ve kıyaslamalarda çokta üst seviye bir performans sergilemiyor mevcut modeller. Üst model bilgisayar satan bir firma olarak daha iyi SSD'ler satmalısınız. Tabi dışardan daha ucuza alıp kendimiz takabiliyoruz ama yinede siz bu alternatifi sunmalısınız.
    2- Almadan önce benim gözümde en büyük rakibiniz Victor firmasıydı, siz (en azından marka ismiyle) daha uzun süredir piyasada olduğunuz için sizi tercih ettim. Ancak yinede onların avantajlarını yazmak istiyorum ki kendinizi o yönlerde de geliştirin.
    a- Kutuları renkli, desenli vs. Sanırım sizde yaptığınız yarışma sonunda artık öyle kutular ile satacaksınız ama mevcut kutular çok düz belirtmek isterim. Yeni bir ürün aldığında insan, o kutunun ve onu açmanın ayrı bir tadı oluyor.
    b- Logoları daha güzel. Kasanın üzerine bastıkları logo, düz sade monster yazısından daha şık duruyor. Sizin logonuz olan yaratık gözlü logoda bilgisayara pek gitmezdi bence ama yeni tarz bir logo üretip bilgisayarlarınızın yüzeyine basmanız, hatta onlar gibi özelleştirme seçeneği sunmanız çok hoş olur.
    c- Aynı fiyatta satılan ürünlerinizde, onlar wifi chipseti olarak AC destekli kart koyuyorlar. Evet, mevcut N kartlarda iyi hatta performans farkı şu ana kadar alamadım router'ım N desteklediği için ama geleceğe yönelik olarak AC kartlar daha avantajlı duruyor. Aynı şekilde onlar aynı fiyatlı modellerinde 750gb 7200rpm yerine 1tb 7200rpm hdd sunuyor (sizin özelleştirme seçeneğinde koyduğunuz hdd modelinden).
    3- En azından bir adet daha alternatif kargo firmasıyla anlaşıp benim gibi insanlara yardımcı olmanız iyi olurdu. Hem seçenek olması güzel bir şey olurdu.


    Sonuç
    Monster Abra A5 v1.1.2 için benim puanım - 8.7/10

    Bazı sorunlarıda olsa, performans arıyorsanız en iyi alternatifiniz. Monster firmasına güven konusunda da tereddüt yaşamayın. Eğer bilgisayarlardan anlıyor, kullanmayı biliyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Başka hiç bir firma sizin kasayı açıp parçalarla oynamanıza*** izin vermez.

    Uzun ve sıkıcı yazımı başlıklara bölmeye çalıştım, eğer kafanıza takılan belirli bir konu varsa o başlığa bakın. Bu kadar uzun bir yazı yazıp yinede sizin sorunuzu kapsayamadıysam bu konu altında veya pm ile sorabilirsiniz.


    * Watch Dogs gibi istisnalar kaideyi bozmuyor.

    ** Cihazı teknik servise gönderirken açın harddiskinizi sökün gönderin, hiç bir sorun çıkarmıyorlar. Tabi cihazın sorununun yazılımla alakası varsa bunu yapmayın :)

    *** Açıp oynamak derken; temizlemek, termal macun değişimi, hdd takıp çıkarmak vb. İşinizi bilerek yaptığınız zarar vermediğiniz sürece sıkıntı olmadığını söylediler.



    Edit :
    Kasa kalınlığı kıyaslamanız için ilk aldığımda çektiğim 2 resmi ekledim. Cihazların biri (kalın olan) Abra A5 v1.1.2 diğeri ise Samsung r522n - standart boyutlarda bir laptop.


    Edit2:
    Batarya performansı ve klavye hakkındaki düşüncelerimi ekledim. Birde not eklemek isterim, ek fonksiyon tuşlarından olan Uçak modu tuşunu hiç kullanmayacağımı düşünmüştüm ama interneti geçici olarak kapatmamı gerektiren bazı koşullarda (açık açık söyleyemiyorum bilen biliyordur neyi kastettiğimi) son derece pratik olduğunu fark ettim. Kontrol Paneli tuşunu hemen hemen hiç kullanmasamda, uçak modu tuşu çok işime yaradı.





     Monster Abra A5 v1.1.2 İncelemem Monster Abra A5 v1.1.2 İncelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordasi -- 20 Ocak 2015; 19:18:42 >







  • Çok yararlı bir konu olmuş, elinize sağlık teşekkürler
  • bikaç resimde eklerseniz iyi olur.
  • Hocam elinize saglik .Size bir sorum var .Victor g701 ile Abra a5 v1.1.2 arasindayim.

    Victor alirsam 240gb ssd olacak.Ama 5400rpm 500gb harddiskte olacak.Ve 2400 tlye alabilecegim.(Victorun yarismasindan ssd kazandim :) )

    Monsteri oldugu gibi alabilirim ancak .
    Siz olsaniz hangisini alirdiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler yararlı oldu yazınız.. bu arada monster garanti konusunda size çok sabırlı davranmış:) onların yerinde olsam o kadar uğraşmazdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    bikaç resimde eklerseniz iyi olur.

    Cihazın resimleri internette bolca mevcut olduğu için gerek duymadım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanGLR
    Hocam elinize saglik .Size bir sorum var .Victor g701 ile Abra a5 v1.1.2 arasindayim.

    Victor alirsam 240gb ssd olacak.Ama 5400rpm 500gb harddiskte olacak.Ve 2400 tlye alabilecegim.(Victorun yarismasindan ssd kazandim :) )

    Monsteri oldugu gibi alabilirim ancak .
    Siz olsaniz hangisini alirdiniz ?


    Elbetteki fiyat/performans olarak Victor. Dediğim gibi Monster-Victor konusunda bende çok düşündüm ancak Monster markasının piyasada daha uzun süredir olması bana daha çok güven verdi. Zaten f/p için piyasadaki Asus gibi bilindik markalardan vazgeçip barebone üreticileri denemeye karar vermiştim, en azından bir parça daha 'tanıdık' bir marka kullanmak istedim.

    Victor kullanmadığım için iyi veya kötü bir yorum yapamam. Sende fark etmişsindir ki bir parça daha iyi donanımı hemen hemen aynı fiyata sunuyorlar (kasaları aynı bildiğim kadarıyla). Kendilerinin söylediğine göre (şu an ismi hatırlamıyorum, sanırım probook gibi bir şeydi) başka bir isimle zaten piyasada bulunmuş bir firmalarmış ancak Victor adıyla bir senedir piyasadalarmış. Sonuç olarak, ben Monster'ı tercih ettim. Karalama amacı taşımadan, Victor firması hakkında karar vermeye çalıştığımda aklımdan geçen düşünceyi aynen söylersem "Bir sene sonra bu adamlar işi tutturamayıp firmayı kaparsa teknik servisi ne yapacağım?" (yanlış/doğru bir düşünce diye bir iddiam yok)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yegemen

    teşekkürler yararlı oldu yazınız.. bu arada monster garanti konusunda size çok sabırlı davranmış:) onların yerinde olsam o kadar uğraşmazdım.

    Müşteri memnuniyetine gerçekten önem veriyorlar. Ah birde şu renk atması konusunda içim bi rahat etse, sanki o bölgede renkte bir değişim var gibi geliyor. (iyice kafayı yemeye başladım :) )




  • stalker-190e kullanıcısına yanıt
    Yapilabilir hatta yapan var Victor kullanicilarindan .Ama o kasayi sokmeden yapti haliyle cok guzel olmadi.Ama bilegi koydugumuz yer olan(c coverdi heralde)kismi sokerek kaplama yapilirsa ortaya guzel seyler cikabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanGLR

    Yapilabilir hatta yapan var Victor kullanicilarindan .Ama o kasayi sokmeden yapti haliyle cok guzel olmadi.Ama bilegi koydugumuz yer olan(c coverdi heralde)kismi sokerek kaplama yapilirsa ortaya guzel seyler cikabilir.

    5400 rpm hdd alma. çok yavaş kalır. benden söylemesi.
  • ps3xbox360 kullanıcısına yanıt
    Hocam 5400rpm 500gb depolama olacak.

    240Gb ise C bolumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • depolama da olsa bi süre sonra sıkar yavaşlığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker-190e

    hocam laptopun üstüne kaliteli bi kaplama falan yapılabilir mi acaba ? gri yada metalik siyah falan


    Hiç bir fikrim yok bu konuda hatta şu an tam olarak jelatin vs bir şey mi kaplasam napabilirim diye düşünüyordum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanGLR

    Yapilabilir hatta yapan var Victor kullanicilarindan .Ama o kasayi sokmeden yapti haliyle cok guzel olmadi.Ama bilegi koydugumuz yer olan(c coverdi heralde)kismi sokerek kaplama yapilirsa ortaya guzel seyler cikabilir.


    http://forum.donanimhaber.com/m_95951667/tm.htm bu başlıktaki karbon kaplamadan mı bahsediyorsun? Arkadaşın resimlerinde ince bir tabaka gibi duruyor ancak internette karbon kaplama diye arayıp bulduğum ürünlerin bir parça kalın olduğu gözüme çarptı. Dokununca nasıl bir hissiyat yaratacağını bilemesemde orjinali gibi olmaz bence. Kullanabileceğimiz nano sprey gibi ince şeffaf bir kaplama tabakası oluşturacak bir malzeme arıyorum aslında ( http://turkish.alibaba.com/product-gs/nanotech-spray-coating-60150878789.html buradaki gibi).
    Umarım bana öyle geliyordur ve renk atması yoktur ancak olursa ve garantiye gönderdiğimde eliniz çok terliyordur vb sebepler sunarlarsa monster firması hakkındaki görüşüm fazlasıyla değişecektir. 6 yıldır çeşitli markaların cihazlarını kullandım hiç böyle bir sorun yaşamadım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    5400 rpm hdd alma. çok yavaş kalır. benden söylemesi.


    Dediğin gibi belki bir süre sonra can sıkabilir ama uzun süre 5400rpm'l laptop kullanmış birisi olarak, depolama olarak kullanıldığında bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. En kötü ilerde 1tb 7200rpm ekler/değiştirir. Sanırım 160-200tl civarı bir fiyattan satılıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordasi -- 20 Ocak 2015; 13:08:30 >




  • lordasi L kullanıcısına yanıt
    5400rpmlik 500 GB harddiski depolama olarak kullanacagim icin sorun olmaz heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olmaz hocam. Sadece bir 7200 rpm hızını yakalayamazsınız o da sağlık olsun artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açmak istemedim.
    Bu alet GTA 5 i çıkınca akıcı şekilde oynatabilecek performansı sunar mı?
    ikinci bir hdd slotu var mı?
  • Ben de bu bilgisayarı 6-7 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Yanlız son bir aydır ısı ve ses problemi oluşmaya başladı. Normal kullanımda İşlemci ve ana kart sıcaklığı +-60 dereceyi buluyor. Görev yöneticisinden bakıldığında işlemciyi sömüren birşey yok. Oyunlardaysa girdiğim andan itibaren jet motoruna bağlıyor ve 80-90 arası gidip geliyor. Ekteki resim WoW'dayken aldığım değerler. Biran önce servisle görüşsem iyi olacak sanırım.

     Monster Abra A5 v1.1.2 İncelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duncan Idaho -- 23 Ocak 2015; 0:06:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crouzer

    Konu açmak istemedim.
    Bu alet GTA 5 i çıkınca akıcı şekilde oynatabilecek performansı sunar mı?
    ikinci bir hdd slotu var mı?


    GTA 5 hakkında bir şey demem doğru olmaz çıkınca deneyip haber veririm istersen. Sistem gereksinimlerine bakarak konuşursam, max grafiklerde akıcı bir şekilde oynanmayabilir tavsiye edilen nvidia ekran kartından daha düşük performanslı bundaki kart. Ancak orta/yüksek (ultra değil) akıcı bir şekilde oynanacağını düşünüyorum.

    HDD konusunda, 1'si mSSD olmak üzere toplamda 3 adet harddisk slotu bulunmakta. Açıp bakmadım ama, bir başka deyişle şu an bir adet 750gb hdd takılı olan bilgisayarımda 1 adet boş ssd, 1 adet boş hdd slotum var.

    Cihazda 1x mSSD , 2x SATA3 girişi var. Yane SSD diskin girişine göre 2 SSD'de takılabilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Duncan Idaho

    Ben de bu bilgisayarı 6-7 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Yanlız son bir aydır ısı ve ses problemi oluşmaya başladı. Normal kullanımda İşlemci ve ana kart sıcaklığı +-60 dereceyi buluyor. Görev yöneticisinden bakıldığında işlemciyi sömüren birşey yok. Oyunlardaysa girdiğim andan itibaren jet motoruna bağlıyor ve 80-90 arası gidip geliyor. Ekteki resim WoW'dayken aldığım değerler. Biran önce servisle görüşsem iyi olacak sanırım.


    Termal macuna ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama fan temizlenip bakımı yapıldığında normale dönecektir. Kendin yapabiliyorsan yapabilirsin garanti dışı kalmıyor (yanlış bir şey yapmadığın sürece). Veya istersen Monster'a gönder bakımını garanti kapsamında ücretsiz olarak yapıyorlar.


    edit: hdd konusunda bilgi verirken kasaları karıştırmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordasi -- 23 Ocak 2015; 15:31:00 >




  • Gayet güzel bir inceleme olmuş tebrik ederim öncelikle.
    Aynı model laptobum var 2 günde bir falan mavi ekran alıyorum var sizde de böyle bir sorun.(win8.1)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batdal Gazi -- 24 Ocak 2015; 20:18:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duncan Idaho

    Ben de bu bilgisayarı 6-7 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Yanlız son bir aydır ısı ve ses problemi oluşmaya başladı. Normal kullanımda İşlemci ve ana kart sıcaklığı +-60 dereceyi buluyor. Görev yöneticisinden bakıldığında işlemciyi sömüren birşey yok. Oyunlardaysa girdiğim andan itibaren jet motoruna bağlıyor ve 80-90 arası gidip geliyor. Ekteki resim WoW'dayken aldığım değerler. Biran önce servisle görüşsem iyi olacak sanırım.

     Monster Abra A5 v1.1.2 İncelemem

    Bendede böyle oluyordu format sonrası düzelmişti , gerçi şimdi a5 kullanmıyorum . yinede teknik servisle görüş.




  • Batdal Gazi B kullanıcısına yanıt
    Bende Windows 8.1 kullanıyorum ve evet bir kaç kez mavi ekran gördüm. Driver Power State Failure gibi bir hata olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Sebebi o muydu bilmiyorum ama, Intel ekran kartı için güncel sürücüleri yükledikten sonra hiç mavi ekran görmedim. https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProdId=3720 burdan en güncel driveri indirebilirsiniz.


    Edit : Driver olarak bu adresten indirip son sürümü kurmuş olmam lazım ancak emin olmak için aygıt yöneticisinden baktığımda kullandığım sürücünün v10.18.10.3960 (29.09.2014) olduğunu gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordasi -- 28 Ocak 2015; 3:25:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.