Şimdi Ara

*MONO VE INVERTER SPLIT KLIMA -ENERJI TUKETİM -SINIFLANDIRMA TABLOSU -FIYAT LISTELERI* (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
8
Favori
91.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    benim klimanın minimum ne kadar elektrik çektiğini bulamadım ne kendi sitesinde ne kutunun içinde çıkan kitapcıkta ısıtmada nominal:770 w maksimum 1400 w bilgisi var sadece
  • cgt_ayd C kullanıcısına yanıt
    Neden duruyor? Ne bileyim ben. Servis kitapçığı yok ki bende. Benim klimamın var. Almadan önce inclemiştim. Senin klimanın servis kitapçığına baktım sadece şuhttp://www.servicemanuals.net/ServiceManual/LG/ASW096B7T0+LG+SERVICE+MANUAL/1536709/detail.aspx sitede gözüküyor ama gerçek midir bilinmez. Belkide sahte ilandır. Para verip risk almaya değmez bence.

    Benim klimam için konuşayım öyle durma kalkma yapmıyor. Sürekli çalışıyor.
    Sizinki durup durup kalkıyorsa bir problemi var diye düşünürüm. Öte yandan, oda sıcaklığı gerekli değere gelmeden klimanız dış kompresörü durduruyorsa bir sebebi olmalı. Aklımdaki tek sebep de dış ünitede buzlanma olmasıdır, onun çözülmesi için kompresör duruyor olabilir, yani klima "defrosta" giriyordur.. Klimanhiloın kullanıldığı en düşük sıcaklık ne bilmiyorum ki. Benimki -15 lere kadar ısıtabiliyor. Bu tip bilgiler servis kitapçığında olur işte. Şimdi 9 derecede niye defrosta girsin diye düşünebilirsin ama hava nemliyse girer mi girer. Dış ünite çok soğuduğundan....

    Belkide gazı eksilmiştir. Kompresör ısıtmak için çok enerji harcıyordur ve fazla ısınıyordur, o yüzden de duruyordur. Bu daha mantıklı geldi bana mesela...

    Klima duruyor dediğiniz dış ünite anladığım kadarıyla.. Peki ya iç ünite? Yani iç üniteden sıcak hava gelmeye devam ediyor mu? Mesela aklıma gelen bir diğer opsiyonda kompresör çalıştığında basıncı bir haznede biriktiriyor, sonrada klima içindeki basınçlı gazı bir valf ile kontrollü olarak bırakıyor. Böylelikle gaz basıncı olduğu halde kompressör kapatılabilir ama tabi gaybı taşlamak bu. Atıp tutmaya çalışmak. Ne olduğunu servisin söylemesi lazım. Olmadı LG den klimanızın servis kitapçığını talep edin.

    Belkide iç üniteniz dediğiniz gibidir ama DIŞ üniteniz farklıdır. Model numarasını kontrol ettiniz mi dış ünitenin? Belki yanlış takmışlardır dış ünite inverter olmayan başka bir modeldir. Olabiliyor mu bilmiyorum ama olur mu olur. Kontrol etmek lazım...

    Yani o klimanın inverter tekniği nedir, ne değildir bilemem. Ama aynı odayı ısıtmak için toshibadan daha az elektrik tüketmesi lazım. Her türlü bir servis çağırıp kontrol ettirilmeli.Tüketmiyorsa büyük ihtimal ile yanlış montaj yapılmıştır veya bir sorunu vardır ayıplı üründür..
    Bir servis çağırın sorunu anlatın açıklasınlar. Açıklayamıyorlarsa servis kitapçığını versinler, bu klimanın çalışma stilinin bu olduğunu göstersinler.
    Unutmayın, gaz kontrolü yapılırken basınç ölçümü yapılan borunun da vakumlanması gerekiyor. Yoksa sisteme hava girer, COP düşer. Tüm gazın boşaltılıp en baştan yarım saat 45 dakka vakumlanıp öyle gaz doldurulması lazım...
    Eğer şikayet yoluna giderseniz klima 3000 TL den düşük olduğu için TSSH ye başvurmanız lazım. Düştüğünüz bilir kişiye LG den servis kitapçığını istemesini söyleyin. Herkez biz gibi didiklemez yoksa sorununuzu..

    Ha elektrik faturası da geldi. Geçen ayın 8 inden bu yana 101 TL. İçime doğmuş mübarek. :) Tabi yukardaki klima çok yakıyor. cazır cazır 1000w. Onu açmasaydım 90 larda gelirdi heralde. Yinede tüketim değerlerim ortada.

    LG Prestige Serisi candır. Tabii diğer COP 5 den yüksek klimalar ile fiyatlarının karşılaştırılması lazım. Fiyatlar oranlar geçen seneyle aynı kalmaz...
    Sıkıntı olursa özelden yaz. Cevap vereyim. Klima tavsiyesi istenen forumda klima sorunları tartışmayalım daha çok.
    Kolay gelsin.




  • ıkı aylık eleltrik faturam 230 tl olarak dun gelmıs bulunmakta evde elektrik kulanımı lcd tv buzdalabı ++ tasaruflu vede midea optimum 12,000 binlik klima klımayı halı ıle 24 saat kullandıgım olmustur gelen fatura normalmıdır.
  • karaca38 kullanıcısına yanıt
    Normal.hatta çok az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5600-ar09jsfndwk-sk-a-9000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5600AR09HSF

    26 m2 salona yeterlimidir tavsiyeniz varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima almak için fiyatların düştüğü en uygun zaman sizce hangi aydır ?
  • resul4248 R kullanıcısına yanıt
    1 Ekim ile 15 kasım arası Kış amaçlı klima almak için uygun zaman dilimidir.
  • 120 metrekare 3+1 evim. Fethiye'de yaşıyorum ve hem yaz aylarında soğutma amaçlı hemde kışın ısıtma amaçlı klima için en mantıklısı Split klima dediler. En azından 1 tanesinin koridorun uç kısmına diğerini de 20 mt karelik salona monte ettirerek tüm evin içine aynı anda çalıştırarak düşünüyorum. Inverter olması da gerekli tasarrufu sağlar diye diye düşünüyorum. Acaba bana bu konuda bilgisi olan arkdaşlarım yardımcı olur musunuz ?
    Şimdiden herkese teşekkürler..
  • resul4248 R kullanıcısına yanıt
    İnverter harici klima artık yok zaten. ayrıca 120 m2 alan için 2 klima ile genel ISITMA konusunda sorun yaşayabilirsiniz.
    Soğutma da pek sıkıntı olmaz ancak ısıtma büyük derttir.

    Fethiye'de hangi bölgedesiniz?
  • merkeze 5 km Karaçulha beledesindeyim. Iısıtma konusunda evin genelini ısıtma klima ile mümkün değil midir sizce? Mümkünse bunu hangi tür klimalar ile sağlayabilirim ?
  • resul4248 R kullanıcısına yanıt
    İşte bu nedenle bölgeyi sorma gereği duymuştum, Karaçulha ile merkez arasında yaklaşık 5 derece oynuyor, evde sıradışı iyilikte bir izolasyon yok ise O bölgede o metrekarede evi, sizin proje ile Genel ısıtmanız mümkün görünmez hocam.

    Ya iki adet büyük BTU da Mitsubishi - Panasonic tarzı üst segment ürünlerden alacaksınız ki satın alım aşamasında neredeyse 9.000TL - 11.000TL bantlarında ödeme yapılması zorunluluğu doğar.
    Ya da orta segment markalardan küçük BTU ürünlerden her odaya taktırıp daha makul bir kullanım şekli sergileyebilirsiniz. Günümüz koşullarında 12.000BTU inverter klimaların 999TL ye alındığı bilgilerini forumda paylaşan arkadaşlar var.
    5 tane klima alsanız mutfak dahil taksanız 5.000TL ödeme yaparsınız, 5 odanızda birden ayrı ayrı 12.000BTU klima sahibi olursunuz, toplamda ise 60.000BTU kapasiteye sahip olmuş olursunuz.

    Gelelim olayın hesap yönüne, eviniz 120m2 olduğuna göre 120 / 2.2 x 1000 = 54500BTU ya ihtiyacınız var.

    2 adet yüksek kalite marka 24.000BTU ürüne ortalama 10.000TL ödeyip (Bence 10.000 yetmeyecek ama neyse) 48.000BTU elde edebilir ve sadece 2 ayrı noktadan eve hakimiyet kurmaya çalışırsınız. Diğer türlü (Bilerek abarttım) 5 tane birden klima alır evin her odasına takar 60.000BTU elde eder ve karşılığında 5.000TL ödersiniz.
    Sessizlik ve ekonomi kısmı kaliteli markalar kadar değildir ama neticede inverter A+ ürün olacak alacaklarınız. Dış üniteleri kaliteli markalar kadar sessiz değildir ama iç ünitelerinden hiç şikayet duymadım görmedim.

    Yapmak istediğiniz konuyla ilgili bazı durumlara dikkatinizi çekmek amacıyla yazdım tüm bunları.




  • Ado harikasın. Benim yerime en ince detayına kadar düşünmüşsün. 12.000 Btu inverter klimanın aylık tüketimini hesaplayıp kaç adet taktıracağıma karar vermeliyim
  • önemli konu
  • salon tipi klimalar için de böyle bir tablo var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.