Şimdi Ara

Monitorun Belli Bir Kısmı Bulanık Lütfen Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Arkadaslar

    L20T-4 LED Monitor'üm Var.En son çözünürlük 1600x1200 Bu Çözünürlükte sorun yok fakat görüntüyü yayvan veriyor.

    Nedemek Yayvan ? Şöyle Belirtiyim Bir Yuvarlak Düşünün.Mesela Ekranda Bir Top Resmi Var.Bilirsiniz Top Eşit Denli Bir Yuvarlaktır.Fakat Ekranı 1600x1200 çözünürlüğe aldığımda Resim Hafif Amerikan Futbol Topu eksenine Dönüşüyor Yani Görüntü Yayvanlaşıyor x ekseninde.

    Gelelim Asıl Soruma Ben bu yayvanlığı 1600x900 'de gideriyorum ama monitorun orta kısmı bulanıklaşıyor kenarlarda sorun olmuyor.Dpi Ayarını %125 %150 ye çekmem fayda vermedin ortada yine dışardan bariz görülen bir bulanıklık oluyor.Ne Yaptıysam orta yolu bulamadım.

    Sorun Nereden Kaynaklı Olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet2356532 -- 11 Nisan 2017; 16:57:50 >



  • Monitörün sanki sanal gerçeklik kaskının bir göze denk gelen tarafıymış gibi gürüntü veriyor diyorsun anladığım, resimdeki gibi.

    Monitorun Belli Bir Kısmı Bulanık Lütfen Bakın


    Ekran kartı aayarlarını geri yüklemeyi deneyebilirsin yani 0 lamayı veya yüklemediysen ve varsa monitörüne ait sürücüyü indirip kurar denersin bunlar çözüm olmaz ise e.kartı sürücünü kaldırıp yeniden yüklersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

    Monitörün sanki sanal gerçeklik kaskının bir göze denk gelen tarafıymış gibi gürüntü veriyor diyorsun anladığım, resimdeki gibi.

    Monitorun Belli Bir Kısmı Bulanık Lütfen Bakın


    Ekran kartı aayarlarını geri yüklemeyi deneyebilirsin yani 0 lamayı veya yüklemediysen ve varsa monitörüne ait sürücüyü indirip kurar denersin bunlar çözüm olmaz ise e.kartı sürücünü kaldırıp yeniden yüklersin.

    evet olay aynen sizin kasteddiğiniz gibi 1600x1200 de bu yayvanlıgı gideremezmiyim yani ekranın eninin biraz daraltamazmıyım öyle bir program vb biliyormusunuz




  • Sayın Güven

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/monitoerde-yatay-ve-dikey-bozulma.48892/

    Olay aynen bu adresdeki gibi

    Oranlamadan Pek Anlamam Ama 4/3 16/9 gibi oranlarla oynamam gerek sanırım fakat bu ayarlara nereden bakıcam bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet2356532 -- 12 Nisan 2017; 14:51:57 >
  • ahmet2356532 A kullanıcısına yanıt
    Linklediğin konudaki kişi farklı e.kartıda (ati-nvidia) denemiş sorun değişmemiş farklı kablolarda denemiş (DVI ve VGA kablolar) demekki mönitörden kaynaklı bir sorun, garantisi varsa servise yollaman gerekir diye düşünüyorum yoksada imkanın varsa monitörü başka bir kasada arkadaşında komşunda v.s. gibi dener durumu kendin açından netleştirirsin yada bir tamirciye varsa 2. el pc parçası alım satım yapan biryerede olabilir götürrsün orada denetirsin.
  • anladım teşekkür ederim peki varmı önerebileceğiniz bir monitor fiyat ucuk olmamakla beraber bu sorunları yasamıyacagım bir monitor

    sunuda belirtiyim led ile lcd arasındaki fark nedir ona göre önerme yaparsanız daha iyi olur
  • ahmet2356532 A kullanıcısına yanıt
    Bilindik markalara sahip philips, LG, samsung, BenQ, Hp, Asus v.s. gibi fakat daha az bilinen ve f/p ürünü olrk tercih edilebilecek markalarda olabilir mesela AoC gibi bunlar arasında herhangi bir markanın bütçene uyacak bir modelini tercih edebilirsin 21.5'' veya bütçene göre üzeri ebatlarda ekrana sahip ve minimum 1080p çözünürlüğü olan üzerinde DVI ve/veya hdmi girişi bulunan modelleri tercih etmelisin çünkü bu girişler dijital giriştir e.kartından çıkan görüntü direk olrk ekrana giderken analog girişlilerde (VGA) görüntü ekrana gelemeden önce monitörde işleniyor buda görüntünün netlik ve renklerinn değişmesine sebep oluyor bu sebeple umarım sende dijital girişleri kullanmaya özen gösteriyorsundur , eskaza üzerinde sadece VGA girişe sahip bir monitöre denk gelirsen tercih etmezsin.

    LCD ve LED monitör arasındaki farkları google a da sorabilir birsürü anlatım açıklama hatta youtube a sorarsan videolarlada farklara daha detaylı olarak kendinde ulaşabilirsin.

    Kabaca aradaki farkların başında arka ışık geliyor ve led ile aydınlatma uygulayan daha yeni teknoloji olduğundan diğerine göre daha yüksek parlaklığı daha az güç tüketimiyle sunarken aynı zamanda diğerine göre biraz daha geniş bakış aaçısı sunuyor (yani yandan ve aşağı yada yukarıdan bakarken gibi) ledlerde siyah diğerinden daha belirgin oluyor ve renkleride diğerinden bariz daha doygun daha canlı veriyor v.s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 13 Nisan 2017; 5:58:57 >




  • Son zamanlarda vga kablosunu değiştirdin mi hiç ? Daha önce uygun olmayan kablo yüzünden benzer bir sorun ile karşılaşmtım. Bazı çözünürlüklerde görüntü bulanıklaşıyordu. Farklı bir kablo ile deneme şansınız varsa öneririm. Genelde gösterilen son monitör çözünürlüğünün üstünde bir seçenek çıkıyorsa kablodan yapıyor.

    Ek olarak ekran çözünürlüğü olarak monitör 1600x900px diyor. Senin 1600x1200 yapman görüntüyü bozar zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizi_emre -- 14 Nisan 2017; 9:14:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wizi_emre

    Son zamanlarda vga kablosunu değiştirdin mi hiç ? Daha önce uygun olmayan kablo yüzünden benzer bir sorun ile karşılaşmtım. Bazı çözünürlüklerde görüntü bulanıklaşıyordu. Farklı bir kablo ile deneme şansınız varsa öneririm. Genelde gösterilen son monitör çözünürlüğünün üstünde bir seçenek çıkıyorsa kablodan yapıyor.

    Ek olarak ekran çözünürlüğü olarak monitör 1600x900px diyor. Senin 1600x1200 yapman görüntüyü bozar zaten.

    evet teşekkür ederim yazın icin

    aslında sorunun nereden kaynaklı oldugundan bende emin degilim kablo degiştirdim denedim yine aynı sorun driverları yüklü sekilde en son cozunurluk 1600/1200 görünüyor 16x9 oranında sanırım 1600/900 4x3 oluyor diye biliyorum 4x3 de dedigim gibi bulanıklık sorunu var onunda kaynagı büyük ihtimalle ekran en iyisi sıfır kasa ve ekran almak olcak sanırım

    öneriniz varsa 1000 TL ye kadar bütcem var




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.