Şimdi Ara

Monitöre görüntü gelmiyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 1 yıldır kullanmakta olduğum ve şuana kadar tek bir problem çıkarmamış casper marka masaüstü pcm ve yine casper marka lcd monitörüm var.. bugün hiçbir sorun yokken pcnin açık olduğu sırada(monitör kapalı) leptopta denemek amacıyla kasayı monitöre bağlayan kabloyu çıkardım.. işim bittikten sonra kabloyu aynı şekilde geri taktım..

    Ancak ne yaparsam yapayım monitörden birtürlü sinyal alamadım.. pcye defalarca reset attım, kabloların takılabilecek bütün olası yerlerini denedim vidalarını her defasında dikkatlice sıktım ama hiçbiri işe yaramadı.. adeta kafayı yedim evde durup dururken sadece kablonun(güç kablosu bile değil!!!) çıkarıp takılmasıyla ne değişti anlam veremedim.. kasada sorun yok pc açılıyo açılma sesi geliyo.. monitörde zaten sorun yok sadece sinyal alamıyo.., kablo desen leptopta tekrar denedim çalıştı..?? sorun nerde daha 1 saat öncesinde çalışan sisteme ne oldu?? acil cevap bekiyorummm...







  • belki çıkarırken veya takarken ekran kartın yuvasından oynamış olabilir. kasanın icini acıp ekran kartını kontrol etmeni öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bir ben eksiktim

    belki çıkarırken veya takarken ekran kartın yuvasından oynamış olabilir. kasanın icini acıp ekran kartını kontrol etmeni öneririm.

    garanti süreci devam ettiği için kasayı açmaya pek sıcak bakmıyorum ama en mantıklı seçenek bu gibi görünüyo..

    bu arada daha görüntü sorununu çözmeden başka bi sorun çıktı, şimdide pc açılmıyo.. açılma tuşuna bastıktan sonra 7-8 kere bip sesi çıkıyo ve öyle kalıyo nedir bunun anlamı..?? sadece bi kablo çıkarıp takmayla bu olanların ne ilgisi var yoksa sadece tesadüfmü aynı an a mı denk geldi nedir çıldırcam ya..




  • ekran kartın yuvasından çıkmışsa ve onboard ekran da yoksa bilgisayarın acılmaması dogal. belki ilk cıkarıp taktıgında yuvasından oynamıştır sadece ve yine de windows acılıyordur. devamlı deneyince iyice cıkmıştır yuvasından.. bu söylediklerim ihtimal ama. bence ekran kartını kontrol etmelisin.
  • Demin aynı sorunla cebelleşiyordum. Kasanın içini açtım. Kasayı temizledim. Ramlerin yerini değiştirdim. Bios u resetledim. Hem bu sorun hem de bootmgr eksik hatası çözüldü
  • aynı sournla birkaç kere karşılaştım ama benim görüntü windows dolana kadar geliyordu, hoş geldiniz ekranı gelmeden gidiyordu.onboard ile açıp driveri silip yeniden kurunca düzeliyordu ama sende görüntü hiç gelmiyor galiba.kasayı açıp ekran kartını çıkar onboard varsa ona takıp aç driveri yeniden kur. onboard yoksa ekran kartını çıkarıp tak öyle dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.