Şimdi Ara

Monitör Çözünürlük Sorunu lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung SyncMaster B1930 lcd monitörünü kullanıyorum ancak ekran gözünürlüğünü bir türlü ayarlıyamadım ..
    Elimde 2 tane vga girişli monitör kablosu var.. Kablolardan birini takınca monitörün kendi maxsimum çözünürlüğü olan 1440 x 900 60Hz ayarlıyamıyorum .. Ancak digerini takıncada ekran bozuk oluyo mesela alttaki örnekteki gibi ..Yani bazı harflar daha farklı renkte ve daha kalın ..


     Monitör Çözünürlük Sorunu lütfen yardım...



    Monitörümün resmi ..

     Monitör Çözünürlük Sorunu lütfen yardım...



    bunu düzeltebilmek için ne yapmalıyım ve hangi çözünürlügü kullanmalıyım ..







  • Hocam yazıların öyle olmaması için shape değeri ile gerekli ayarı yapman lazım birde ekran çözünürlüğünü max seviyeye alamadım yazmışsın monitörünün desteklediği çözünürlüğü grafik kartınız destekliyormu birde vgs modda max kaç çözünürlük destekliyor monitör ona bakarmısın.
  • VGA kablosunda bir problem olabilir ve bilgisayarınıza format attıysanız veya yeni aldıysanız gerekli güncellemeleri yapmamış olabilirsiniz.
  • Ustam ekran kartını yeni aldım Asus GTX660 bilgisayarıda yeni formatladım ama monitörle alakalı hangi güncellemeyi yapmam gerekiyor bilmiyorum ..elimde 2 kablo var birinde max çözünürlük görünüyor hatta önerilen yazıyor yaptıgımda harflerin durumu resimdeki gibi oluyor diger kablomu takıncada düşük çözünürlükte harfler sorunsuz oluyor ve max çözünürlüge ayarlıyamıyorum ..
    Shape değeri nasıl ayarlanır ve vgs mod ile ilgili bir şey bilmiyorum monitörden hiç anlemıyorum yahu bi yardım ederseniz çok iyi olacak ne yapmam gerektigi konusunda ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atmosfx

    Ustam ekran kartını yeni aldım Asus GTX660 bilgisayarıda yeni formatladım ama monitörle alakalı hangi güncellemeyi yapmam gerekiyor bilmiyorum ..elimde 2 kablo var birinde max çözünürlük görünüyor hatta önerilen yazıyor yaptıgımda harflerin durumu resimdeki gibi oluyor diger kablomu takıncada düşük çözünürlükte harfler sorunsuz oluyor ve max çözünürlüge ayarlıyamıyorum ..
    Shape değeri nasıl ayarlanır ve vgs mod ile ilgili bir şey bilmiyorum monitörden hiç anlemıyorum yahu bi yardım ederseniz çok iyi olacak ne yapmam gerektigi konusunda ..


    Monitörün yanında cd varmı ?
  • kardeşim bu sorun benimde başıma geldi şimdi hatırladım sorunu catalyst control center sayesinde çözmüştüm ve aynı zamanda sürücü güncelleştirmelerini yapmıştım istersen ilk önce catalyst control center'i indirip dene yüksek ihtimalle sorun çözülecektir.

    diğer bir çözüm ise Denetim Masası - Görünüm Ve Kişiselleştirme - En Alttan ClearType Metnini Ayarla'ya tıklayın ve yönergeleri takip edin... bu yöntem daha basittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymani -- 10 Kasım 2013; 23:25:43 >
  • @bymani doğru söylüyor.

    -İlk Önce Ekran KArtının Programı Ayar Sonra ise Monitör e Bakarsın(Oda o Programın İçinde Oluyor)
    -Samasung Wide 19 Yada 18.5 lar 1440*900 Destekliyor.
    -Hiç Yapamadı isen Kesin Çözüm Olarak Ekran Kartı Üretici Firmaya E-Posta Gönderirsin. Aynı POsta İçinde Biri İngilizce ve Biri de TÜrkçe Olarak.
    -Onlar Sana En Doğru Açıklamayı vede İzleyeceğin Yolu Gösterir.
  • By_SeDo kullanıcısına yanıt
    Var hocam cd driverı yüklüyorum ama olmuyor yine ingilizce olrak monitör diriveri acılmıyor lütfen monitör diriver cdsini kontrol edin diyor ..

    1440 a 900 çözünürlügü görünmüyor .. bu kullandıgım kabloda

     Monitör Çözünürlük Sorunu lütfen yardım...


    diger kabloda görünüyor ama dedigim gibi yazılar sorunlu oluyor ondada ..




  • bymani B kullanıcısına yanıt
    Ustam catalyst control center amd ekran kartları için olan program degilmi o benim işime yaramaz sanki .. benim kart GTX660 nvidia
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.