Şimdi Ara

Monitör Açılıp kapanma sorunmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler arkadaşlar belkide bazılarınızın ilk defa duyacağı bişeyle başım belada :( Monitörüm yere düşmüştü düştükten sonra monitörü açıyorum 10 dakika açık durduktan sonra KAPATIYORUM. tekrar açınca görüntü 1-2 saniye gelip gidiyor. kapatmadıgım sürece sıkıntı yok günlerce açık duruyor ama pc yi yeniden başlatınca filan 1-2 saniyelik görüntü veriyor. monitör kapalı şekilde 10-15 dakika bekleyip acınca görüntü normal bir şekilde geri geliyor. Sorunun ısınmadan kaynaklı oldugunu düşünüyorum. Bugünde kasadaki 1 fanın kablosunu kestim monitörede baska bir fan uzatması yaptım ve ısınma oldugunu kendimce kanıtlamıs oldum. 10-15 dakika beklemek yerine 1 dakika fan sogutması yapınca acılıyor. Tabi bu olay format filan atarken cok sıkıntı yapıyor. Bu sorun monitörün hangi parçasından kaynaklıdır. Ne yapmalıyım bu sorunu halletmek için ve daha önceden basına bu tür bi olay gelen arkadaşlar varmı. Şİmdiden herkese yardımları için teşekkür ederim.







  • Bu sorun çoğunlukla kondansatörlerden oluyor. Forumda konuları da mevcut.

    http://forum.donanimhaber.com/m_93629709/tm.htm
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcıya bırakmıştım kondansatör değişikliği yaptıgını söyledi ama ne kadar doğru söylüyor bilemem elimde değiştirmek için araçlar mevcut olmadıgı için bende değiştiremiyorum ama tanıdık bi bilgisdayarcıya gözümün önünde değiştirmesini istiyim :)
  • Hocam zaten hiç lehim makinesi kullanmadıysan tavsiye etmem. Biraz zor oluyor. Ben ilk lehim yaptığımda çıldırmıştım.
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    Bi şekilde halletmeye çalıscz artık okuldan hocaya sordum bazı elektronikçiler söyledi onlara götür bakar hallederler dedi bakalım burdan fazla bi tavsiye gelmedi :) onlar halleder heralde
  • Konuya cevap verdiğim için daha fazla yazmadılar. Hocam bazıları 50-60 lira istiyormuş. Dikkatli ol yaptırmadan önce kaça yaptığını sor sonra sıkıntı çıkmasın.
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    Birazdan konu açıyorum hocam ilgin için teşekkürler Yeni monitör almaya karar verdim AOC E2461Fwh ve Asus VN247H arasında kaldım konuyu görürsen seninde yorumunu beklerim :)
  • Özeliklerinden çok anlamam. Yanlış yönlendirmeyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.