Şimdi Ara

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK HANGİ OKUL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bildiğiniz kadarıyla moleküler biyoloji ve genetik gerek lab olanakları, gerek yurt dışı öğrenci gönderebilme olanakları olarak hangi üniversitede okunmalı? Koç boun falan tutmaz ama onlar dışında neresi olmalı. Özellikle MBG okuyan biri varsa çok iyi olur



  • Koç-Boğaziçi-Bilkent-ODTÜ sıralaması dışında önermiyorum ben.

    Hepsi gerek imkan gerek yurt dışına çıkmak için avantajlar bakımından tercih edilebilir.
  • Mbg'yi önermem ama ille de mbg diyorsan. İtü,itü tutmazsa iü. İü de bir sürü lab var. Lab olanakları bir çok okula göre daha iyi.



    Not: Mbg okuyan ve bu sene bırakacak olan biri olarak söylüyorum: önermem
  • Okucaksan %100 İngilizce oku çünkü ya yurt dışına çıkacaksın ya da akademisyen olacaksın İngilizce şart.
  • xabier alonso olano kullanıcısına yanıt
    Hangi ünide lisans kaç olduğunu söylersen ve neden önermediğini detaylıca anlatırsan çok sevinirim. Çünkü şuan galiba Türkiyede hangi meslek grubuna ait birine sorsam nasıl diye direkt önermem diyor. Tıpçılardan bankacılara hatta işletmecilere kadar. O yüzden merak ediyorum hocam neden MBG okunmamalı?
  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ingilizce okuyacağım yurt dışı şart benim için zaten
  • iyte mbg ye de bakabilirsin
  • Boğaziçi
  • naragoza99 N kullanıcısına yanıt
    İü'de okuyorum. 32k ile yerleştim. İlk senem bitti artı bir sene hazırlık okudum bölüm %30 ingilizce. Senin gibi ben de tercih zamanımda herkesten olumsuz yorum alıyordum ama takmadım bunlar ne anlar falan dedim. Keşke dinleseydim. Lab dersleri eğlenceli ama az yani haftada 2 kere anca lab oluyor. Teorik derslerinde hoca tahtaya geçiyor paso okuyor. Başka bir şey yok. En baba dersler akts'si yüksek olan dersler ingilizce. Hoca yabancı. Doğal olarak ortalama kasmak zor. Saçma sapan bilgisayar dersleri var öğrenilen tek şey bilgisayarın tarihçesi ne işime yarayacak? Mezun olduktan sonra iş olanakları zor. En iyisi ünide hoca olmak. Bu da çok nadir. Sürekli okuman gerekecek. Yüksek lisansı,doktorası,doçentlik sınavı... Mezara kadar okuyacaksın yani hocam. Biraz uzun oldu ama içimi döktüm.



    Çok şükür bu sene başka bölüme geçicem. Güle oynaya kayıt sildirmeye gidicem :))




  • katusha_ kullanıcısına yanıt
    +https://www.youtube.com/watch?v=aN7qzrWwbxg video
  • xabier alonso olano kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ingilizcem nerdeyse çok iyi düzeyde. Araştırmayı çok ama çok seven bir insanım yani merak ettiğim konuda saatlerce araştırma yaparım gerekirse kitap okumaktan hiç gocunmam. Teorik bilgiler her zaman çok ilgimi çekmiştir ve lab ortamı cidden hoşuma gidiyor. Derslerin haricinde labda bulunmak için hocaların peşine takılmak, onların araştırmalarında gözlemci olmak için baya çaba gösteririm. Bildiğim kadarıyla esas bölüm dersleri 2. 3. Sınıfta ortaya çıkıyor ve labda daha aktif çalışabiliyorsun. Bunların dışında kongrelere gitmek, diğer ünilerin kulüplerinden insanlarla tanışıp tartışmak, bilgi alışverişi yapmak isterim. Ve son olarak lisans sürecinde yurt dışına yaz stajlarına gitmek gibi hedeflerim var.
  • naragoza99 N kullanıcısına yanıt
    Hocam sen tam bu bölümlüksün o zaman yaz gitsin. Senin gibiler başarılı oluyor zaten. İtü'ye girebilirsen çok iyi olur ben ucundan kaçırmıştım. Orası %100 ingilizce. Yıldız teknik önerilmiyor ben tercih etmemiştim. Lab sayısı azdı. Olanakları kötüydü. İü gerek lab koşulları gerek profesör sayılarıyla daha iyidir Yıldız'dan. Şimdiden tebrik ederim seni.
  • xabier alonso olano kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. İtü tutma ihtimali biraz zor ama olabilir. Ayrıca pek ismi duyulmamıştır ama vakıf ünileri arasında Üsküdar Üniversitesi var. Araştırdım akademik kadrosunu çok sağlam gözüküyor kanıt dizisindeki doktor kadın burada mesela 😂 , lab olanaklarına falan da baktım iyi gibi gözüküyor ama içerden okuyan bir öğrenci bulmam lazım benim kafada olan. Bağlantıların var mıdır hiç bilmemne kulüp başkanı tanıyodur oradan birilerini dediğin varsa özelden numarasını alabilirim
  • naragoza99 N kullanıcısına yanıt
    Senin gibi olan çok nadirdir hocam :)) Bu sene okula öylesine gidip geldiğim için çok fazla tanıdığım yok benim de malesef
  • xabier alonso olano kullanıcısına yanıt
    Anladım çok sağ ol 😊
  • MBG'nin yurtdışı imkanları sanıldığı kadar iyi değil, bununla ilgili boğaziçi mezunu birinin yazısı vardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.