Şimdi Ara

Modemin kullanıcı adı kısmındaki <ttnet> i nasıl değiştirebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    TTNeT kampanyasıyla alınmış bir <Airties RT-206v1TT> model modem ve bir tane de, <ZyXEL P-660W-T1 v3_IPv6> model modem var. Airties modemin sözleşme süresi biteli çok olmuş, ZyXEL ise sözleşme iptal edilip parası tamamen ödenmiş. Sorun ise; bu iki modeminde, kullanıcı adı kısmındaki ttnet yazısının değiştirilememesinden dolayı, ttnet dışındaki başka internet sağlayıcılar ile kullanılamıyor olması. İki gün internette araştırma yapıp, bütün yazılanları denememe rağmen bir sonuç alamadım. Bunu TTNeT'in kullanıcısına atmış olduğu bir kazık olarak değerlendirip, buradan yardım alabilirim umuduyla yazmaya karar verdim. Parasını verip almış olduğumuz bir malı kullanamıyor olmak kadar kötü birşey olamaz.

    Airties
    Ürün Bilgileri
    Model Adı RT-206v1TT
    Donanım Sürümü 01A

    Yazılım Sürümleri
    Firmware Sürümü 2.3.6_TR
    ATM Sürücüsü 7.03.01.00
    DSL HAL 7.03.01.00
    DSL Datapump 7.03.01.00 Annex A
    SAR HAL 01.07.2c
    PDSP Firmware 0.54
    Kablosuz Firmware 3.3.0.28
    Kablosuz APDK 6.3.1.26
    Boot Loader 1.4.0.4

    ZyXEL
    Model Numarası: P-660W-T1 v3_IPv6
    ZyNOS Aygıt yazılımı versiyonu: V3.70(TSE.2) | 09/08/2010
    Sayısal Abone Hattı Cihaz Yazılımı Versiyonu: DMT FwVer: 3.12.8.144_A_TC

    Bu konuda yardımını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkürler.







  • BTK nisan ayında kampanyalarla kilitli modem verilmemesi ve mevcut kilitli modemlerin uzaktan erişim ya da bayiler yoluyla kilitlerinin açılması yönünde bir karar verdi. Ben olsam önce bir ttnete olmadı modemin üreticisine başvururdum. İşiniz çok acilse bunu yapan başka yerler de var sanıyorum.

    Karar:http://www.btk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2011/2011%20DK-10-18ss2.pdf
  • Airties modeminizi üreticiye gönderip düzeltebilirsiniz .Airtiesi arayın yada internet sitesinden başvurun arıza kaydı oluşturuyorlar anlaşmalı kargoyla karşı ödemeli gönderiyorsunuz .Onlar yazılımını değiştirip size gönderiyorlar ücret almıyorlar .Telekom kazığından kurtulduğumda ben aynı işlemi yaptım .
  • Benim de öyleydi internetten bir driver indirmiştim; o sabit yazıyı ortadan kaldırmıştı. Sen airtiesin sayfasından modemin driverini indir ve kur, muhtemelen sorun ortadan kalkacaktir.
  • Öncelikle bilgissini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.

    <Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Kararı>'nı gördüğümde iyi oldu. Yerinde alınmış, olması gereken bir karar.

    Airties müşteri hizmetlerini 1 gün önce aradım. Bir form oluşturdular. TTNeT'e göndereceklermiş. Ordan borç olmadığına dair onay alırlarsa, e-mail adresime bir program göndereceklermiş. Kullanımı ve bilgiler ekinde yazılıymış. Posta kutumu sürekli kontrol ediyorum, şimdilik gelen giden olmadı.

    Modemin her türlü firmware'ini indirip güncelleme yaptım ama modemin yazılımı hiç bir şekilde değişmedi. Hatta RT-205 ve RT-204 güncellemelerini indirip güncelleme yaptım, hiç bir değişiklik olmadı. Hatta ve hattahttp://hotfile.com/dl/113417761/3cf7c5f/airties_rt_206v4_lock_free.rar.html bu programı indirip deneme bile yaptım ama değişen bişey olmadı.

    ZyXEL müşteri hizmetlerini aradım, ordanda söyledikleri; ttnet ile yapılan sözleşme dolmadan önce, sözleşme iptal edilirse, parası ödenmiş olsa bile, ttnet kilidini açmak için sözleşme tarihinin dolmasıni beklemek gerekiyormuş. İnternette Telnet ile kullanıcı adı kaydı yapılması tarif edilmişti, denedim ama olmadı.

    Bukadar saçmalık olsa olsa ancak Türkiye'de olur. Parasını ödediğimiz malın sahibi olamıyoruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.