Şimdi Ara

Modemin Ethernet girişinde Problem var Yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar büyük ihtimal modem arızalandı ama çözümünü bilen varsa yardım etsin;
    sorunum şu bi kaç yıldırımdan sonra internete giremez oldum doğal olarak ethernet kartı yanmış olabilir diye hemen değiştirdim o şekilde denedim hala görmedi.dedim kartta problem olabilir diye laptop ı taktım onda da gözükmedi internet ama wireless ten bağlanılıyor internete sadece ethernette arıza çıkıyor.modemi resetledim gene olmadı.Fark ettiğim problem ise ethernet bağlı değilken bile ethernet takılı gösteriyor modem.(4 tane ethernet girişi var 1-2-3-4 diye 1 sürekli yanıyor)1 e takınca 1 in ışığı sönüyor,2-3-4 e takınca 1le beraber 2-3-4 yanıyor ama yine internete ethernetten giremiyorum.
    ethernet kartlarında bir problem yok çünkü ağ ve internet ışıkları yanıyor ama modem ethernetten bağlanmıyor bir çözümünü bilen varsa yardım etsin.Eğer çözümü yoksa bile yani modem öldüyse bile elimde eski bir modem daha var tek ethernet girişli wireless olmayan bu 2sini birlikte nasıl kullanacağım çünkü 3 kişiyiz ve kablosuz bize lazım e pcyede wireless adaptörü ayarladim ama alet biraz kötü internet kopup duruyor.
    Kullandığım modem Zyxel P-660HW-T1 v2 elimde olan diğer eski modelde P60 falandı galiba (bu 2 sini kullanmadan kastım telefon kablosuyla bağlayarak yada 2. bir çıkıştan bağlayarak kullanabilirmiyim eğer modem hallolmazsa)







  • Hocam çözümle uğraşmana değmez ethernet kartı 6 lira'dan başlıyor.Belki sorun modemde değil ethernet kartındadır ışığa aldanmamak lazım.2 modemle aynanda internet akışı olmaz çünkü denemiştim Ethernet kartı al en fazla 15 lira cebinden çıkar işe yaramazsa geri iade edersin.
  • bende ilk ethernet kartıdır dedim ama yok kart ta değil problem çünkü 2 farklı ethernet kartıyla denedim olmadı. belki pcde dir sorun diye laptop a taktım yine olmadı
  • Kablolarını kontrol et olmadı modemi değiştir.
  • P-660HW-T1 v2 model ürünün garantisi devam ediyor olabilir anlattığın probleme göre yıldırım düşmesiden dolayı modemin ethernet chipseti arızalanmış olabilir 0212 444 1 150 numaralı telefondan ZyXEL çağrı merkezini arayıp garanti sorgulaması yap ZyXEL en sevdiğim öelliği ürünün garantisi devam ediyorsa ve üründe donanımsal bir arıza varsa kesinlikle yeni bir ürünle değişiyorlar. Diğer modemin ile bunu birleştiremezsin çünkü diğer modemle ZyXEL modemi mecburen ethernet aracılığı ile bağlayacaksın ama dediğin doğruysa modeminin zaten ethernet portu arızalanmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.