Şimdi Ara

Modemde Port çoğaltma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde USB çıkışlı bir modem var. Eternet kablo çıkışı bulunmamakta. ancak bu modeme iki makine bağlamak istiyorum. Bunu maliyeti en düşük şekilde yapmam için sanırım 8 portlu hub almam gerekiyor. Ancak USB çıkışlı modem huba bağlanırmı. bunun hakkında bilgi verirsniz sevinirim. yada önereceğiniz baska yollar varmı. ben en ucuz bu yolu buldum. ii çalışmalar



  • bir pc ye bağla usb yi, daha sonra ethernetle ağ bağlantısı kur. benim laptop şirket laptop u olduğu için güvenlik duvarı ve antivirüs programlarını devre dışı bırakmam gerekiyordu. forumada çok yazdım sordum ama çare bulamadım. umarım sen problem yaşamazsın...
  • sorunun çözümü bildiğim kadarı ile şu önceden bizde böyle kullanıyorsuk usb ile kendi bilgisayarına bağla modemi.sonra ağ kurulumuna gel seçeneklerden bu bilgisayar internete bağlanır ağımdaki diğer bilgisayarlarda bu bilgisayar üzerinden internete bağlanır seçeneğini seç.ve kendi pc den ağ kablosu çıkar huba(pc de ethernet gerekli pek maliyeli birşey değil eğer mevcut değilse10-15 ytl civarı satılmakta bu kartlar) sonra hub tanda diğer pc ye giriş yap oradan bu bilgisayar internete mesekn ağ geçidi ile bağlanır veya ağımdaki başka bir bilgisayar üzeirnden bağlanır seçeneğini seç.2 bilgisayarda ağ ve internet paylaşımında olacaktır kolay gelsin umarım sorununu çözer.
  • Hepsiburada.com da 5 portlusu 14 YTL
  • hub yardımıyla maliyeti en düşük olur...arkadaşlarında dediği gibi...
  • hub almana gerk yok..kendi ilgisayarının eternetine ve diğer bilgisyarın eternetine yetecek uzunlukta ir çapraz kalo yap..sonra ağ bağlantılarından ev bağlantısı kur..tum engellemeleri kaldır ...diğer bilgisayarlar bunun üzerinden bağlanır ı seç....yukarda arkadaşlar da anlatmış işte..(hu alsan bile sonuçata kendi bilgisayarının eternetine takacan zaten...çapraz kabloyu herangibi b.sayarcıdn 2-3 milyona yaptırabilirsin)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: smbdy

    hub almana gerk yok..kendi ilgisayarının eternetine ve diğer bilgisyarın eternetine yetecek uzunlukta ir çapraz kalo yap..sonra ağ bağlantılarından ev bağlantısı kur..tum engellemeleri kaldır ...diğer bilgisayarlar bunun üzerinden bağlanır ı seç....yukarda arkadaşlar da anlatmış işte..(hu alsan bile sonuçata kendi bilgisayarının eternetine takacan zaten...çapraz kabloyu herangibi b.sayarcıdn 2-3 milyona yaptırabilirsin)


    ihtiyacın
    2 PCI Ethernet (10x2=20 YTL)
    Yeterli uzunlukta UTP kablo(capraz bağlı)=3 YTL
    Toplam=23 YTL
    Edit: Eğer onboard ethernet varsa ki yeni bütün anakartlarda var. maliyet sadece kablo masrafı olur :)
    Edit2: belki biliyorsundur. 2. makinanın internete girmesi için modemin bağlı oldugu makina açık olmak zorunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 13 Ekim 2006; 22:08:44 >
  • 30 metreye yakın kablo var.ucları capraz bağlı.istanbuldaysan ve düşünürsen görüşelim
  • evet iki makina bağlayacaksan huba bile gerek yok ethernet yeterli bunun için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentagram_boy -- 14 Ekim 2006; 0:51:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.