Şimdi Ara

Modem ve İnternet Verilerim Normal Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Zyxel VMG1312-B10D modem kullanıyorum. Modemde TR yazılımı yüklüydü. Birkaç günde bir modem kendini kapatıp açıyordu, ben de bunu hafıza doluyor o boşaltmak için kapanıp açılıyor diyerek normal karşılıyordum. Bu durumu Zyxel'e söyleyince bana son çıkan yazılımın bu diyerek V5.13(ABDS.7)C0 isimli bir yazılım gönderdiler. Bu yazılımı yükledikten sonra modemi aktif kullanırken bir olmuyordu. Ancak gece bir sorun yokken bırakıyordum, sabah kalktığımda internet ışığını kırmızı buluyordum. Sabah bırakınca işten gelip baktığımda yine kırmızı buluyordum. Gün içinde modeme hiçbir cihaz bağlı olmazsa 2 saat sonra internet ışığı yine kırmızıya geçiyordu, kapatıp açmadan normale dönmüyordu.

    Neyse bu durumu Türknete bildirdim, bizde sorun yok dendi. Zyxele bildirdim bizde sorun yok, xdsl istatistiklerinde SNR Margin Downstream 20 db'nin üzerinde olması gerekiyor dedi. Bunu Türknete söylüyorum 'hattınızda sık sık kopma oluşuyor' falan diyorlar ekip geldi telefon hattında sorun bulamadı. Anladığım kadarıyla Zyxelin dediği SNR Margin Downstream değerini yükseltmek için internet hızını düşürmek gerekiyormuş, ancak Türknet bunu yapmıyor. Ben de burada konusunu bulduğum forumda kullanan bir arkadaşın da tavsiyesiyle global olarak son çıkan V5.13(AAXA.10)C0 yazılımını yükledim. Zyxel global yazılımlar Türkiye'ye uygun değil diye tavsiye etmiyor. Global yazılımı yüklediğimden beri internet ışığım kırmızıya geçmedi, modemim kendi kendine kapanıp açılmıyor.

    Ancak bu sefer de Türknetin söylediği ve çözmeye çalıştığı ancak benim sorun hissetmediğim ama kafama takılan bazı şeyler var. Onları size sormak istedim.

    Modem ve İnternet Verilerim Normal Mi?

    1- Yukarıdaki resimde Türknet Online İşlemler-Teknik Bilgiler-Durum yazan yere ne zaman girsem modeme dokunmadığım halde uzun bir zaman online olduğumu göremiyorum. Mesela hiçbir zaman şu kadar gün şu kadar saat görmedim. Hatta atıyorum 18 saat 27 dakika gibi bir zaman görmedim. En fazla 2-3 saat gibi zaman görüyorum. Ama internet ışığı hiç kırmızı olmuyor. Online işlemlerde uzun bir süre online görünmemem normal mi yoksa Türknetin dediği gibi sık sık bağlantı kopması olduğunu mu gösteriyor?


    Modem ve İnternet Verilerim Normal Mi?

    2- Yukarıdaki resimde değerleri anormal olan birşey var mı? Varsa ne yapılması gerekir?

    Tecrübesi olanlar cevap verebilirler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydanis -- 5 Mart 2020; 10:5:4 >







  • İnternet bağlantında sorun yok. Snr değerin 10dbi ile 11 arasında değişiyor. Dbi değeri snr için söylüyorum sınırı 7 ve 8 dbi. 7 veya 8 dbi altında her an internet kopabilir demektir. Sen türknete söyle hızını 80 mbps e ayarlasınlar o zaman snr değerin 15 16 seviyelerine çıkar ve snr den yana sorunun olmaz. Ayrıca türknetin online işlemleri öyle sorunsuz düzgün çalışmıyor bendede bir ara modem kapalı olarak gözüküyordu falan ama modem açıktı yani onu takmayın kafanıza. Siz hızını 80 e düşürtün sorun kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Modemin şu anki yazılımda herhangi bir sorun görmedim. Bana yansıyan birşey yok, ancak ilk mesajda bahsettiğim gibi önceki yazılımlarda yaşadığım sorunları Türknete iletince bana bağlantımda sık sık kopmalar yaşadığımı söyleyince bu veriler kafama takıldı. Hatta şu anda ben bu mesajı yazarken bile Türknetten 'Sorununuzu çözmeye çalışyoruz diye aşağıdakı resimdeki mesaj geldi. Onlar sorun var demese bana yansıyan bir sorun olmadığı için 'sorunum çözüldü' botununa basıp konuyu kapatacağım ama Türknet kopmalar var dediği için konuyu kapatmak istemiyorum.

    Modem ve İnternet Verilerim Normal Mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydanis -- 4 Mart 2020; 13:34:22 >




  • baydanis B kullanıcısına yanıt
    Türknet baksın sorun var diyorsa var demek ki çünkü sorun olduğunda türknetin sorun yok diye desteği kapattığını bilirim Siz normal kullanın takmayın kafaya sorunsuz kullanıyorsanız türnet uğraşsın.
  • Türknetin saha ekibi dediği kişi önceki gün geldi, kontrol yaptı, hattınızda sorun yok dedi. Ama Türknet hala saha ekibine bildirdik sorununuz çözüm aşamasında diyor. Ben zaten bir sorun hissetmiyorum, belki kurcalarken başka sorun çıkartırlar diye akşam sorunum düzeldi butonuna basıp konuyu kapattım. Sorun hissedersem tekrar talep açarım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • fabrika ayarına alıp tekrar kurunca değişiklik oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detanaoq

    fabrika ayarına alıp tekrar kurunca değişiklik oluyor mu?
    Hangi anlamda değişiklik?
  • baydanis B kullanıcısına yanıt
    kablsuz ağ hızında artma/azalma arada bağlantı kopması sanki kablosuz ağ kapanmış gibi şeyler oluyor mu?
  • Kablosuz ağ hızım sabit, ama kablosuz internet hızımı soruyorsanız o zaten sabit kalmaz. Kopma, kapanmış gibi şeyler olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.