Şimdi Ara

Modem Seçimi Yardım !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MythBuster34 M kullanıcısına yanıt

    hangi modem den hangi modeme geçtiniz. hat değerleri nasıl değişti?

  • Herkese merhaba. Konuyu biraz incelediğimde modem konusunda bilgili insanların olduğunu gördüm ve sorunumu burada sormak istedim.


    Asus DSL AC750 modemi kullanmaktayım ve tahmin edeceğiniz gibi şu kronik sayılan sorunu ben de yaşıyorum. Modemin ışıkları yanmasına, internet hattı olmasına ve kablo ile modeme bağlı olmama rağmen internet yok uyarısı alıyorum. Modemin arayüzünden bağlandığım tüm telefon ve bilgisayarlar için IP tanımlamama rağmen bu sorunu yaşıyorum. Üstelik DHCP sunucusunun kiralama süresini de maksimum olan 7 güne (saniye cinsinden) çevirmeme rağmen sorun devam ediyor. Sorunun çözümü için modemi açıp kapatıyorum düzeliyor. Fakat evden çalışan biri olduğum için toplantılarda ya da sunumlarda bana büyük sıkıntılar çıkarıyor. Ben de bu yüzden iade talebi oluşturmuştum. Fakat burada okuduğum kadarıyla yazılım güncelleme ile bu sorunun önüne geçebilen, schedule olarak reboot işlemini aktif hale getirip sorunun yaşanmadığını gören arkadaşlar olmuş. Bu sorun beni biraz ümitlendirdi fakat schedule olarak reboot işlemiyle bu sorunun çözüleceğini düşünmüyorum. Konu ile ilgili en doğru yazılım sürümü hangisidir? Benim kullandığım şu an için 1.1.2.3_858 bu.


    Bu modemden böyle mutlu olmayınca Keenetic Omni DSL N300 almaya karar vermiştim. Bir önceki evimde de kullandığım bir modemdi. Onda da şöyle bir sorun yaşadım. Kullandığım cep telefonunu Apple olarak değiştirdikten sonra o da artık benim için internet varken vermemeye başlamıştı. Bu durum genel olarak modemlerin bir arızası mıdır? Keenetic de alsam aynı sorunu yaşamaya devam edecek miyimdir?


    Yaşadığım sorunun birebir videosu:

    Modem Seçimi Yardım !!Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    Asus modem bağlantı kopma problemi firmware güncelleyerek çözebilirsiniz. Sorun en son çıkan firmware güncellemesi ile çözülür. ÇÖZÜM: 1. MODEM aygıt yazılımının son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. 2. Daha az parazitin olduğu denetim kanallarına geçiş yapabilirsiniz. 3. MODEMİ kablosuz istemciye daha yakın bir yere yerleştirin. 5G sinyal aralığı 2,4 G’den daha düşüktür, bu yüzden yönlendiriciyi kablosuz istemciye daha yakın bir noktaya yerleştirin. 4. Yönlendiricinin antenlerinin yönünü ayarlamaya çalışın. 5. Yönlendiricinin etrafında, kablosuz sinyallerini olumsuz etkileyebilecek parazit kaynaklarının bulunmadığından emin olun. 6. MODEM etrafında, kablosuz sinyallerini olumsuz etkileyebilecek nesnelerin bulunmadığından emin olun. Örnek: Demir dolap, demir kapı, beton duvarlar, sızdırmaz dolap. Yönlendiricinin yere, kanepenin arkasına, vb. yerlere konmuş olması Örnek: Mikrodalga, kablosuz telefon, elektrik panosu vb. 7. Yönlendiriciyi başka bir yere koymayı deneyin. Örnek: Yönlendiriciyi ahşap bir dolaba, masanın üzerine, evinizin ortasına ya da en zayıf WiFi sinyal noktasına yakın bir yere koyabilirsiniz. ASUS teknik servisine götür yazılımsal çıkıyor bu tür sorunlar genel olarak fakat firmware güncellemesi ile çözülüyor. asus modem Kopma Sorununa Çözüm, asus modem internet bağlantısı yok, Asus modem kopma sorunu, Asus DSL-N16 Bağlantı Kopma Sorunu, asus modem WiFi sinyali sık sık kesiliyor, Modem ile alakalı bir durum olmayabilir. IP çakışması olabilir, Ağda Access point var ise IP 'leri çakışıyor olabilir Bir kişi ağınıza kaçak girip çökmelere sebep olabilir ASUS DSL-N16 Kopma Sorunu ASUS DSL-N16 Modem TürkNet Kopma Sorununa Çözüm wifi ile bağlandığın cihaz laptop ise wireless adapter sürücüsünü güncel olduğundan emin ol. ürünü uzun süre bende kullandım. Kullandığım süre içerisinde yaklaşık 2 ay civarı kronik olarak bende yaşadım. Şuan AC55U modeli Bu modemi de kırıp girmişler Telefon ve tablet gibi cihazlarda yaşıyorsan cihazın yazılımı güncel olduğundan emin olduktan sonra tam sıfırlama seçeneği ile sıfırla Telefon yeni yazılım güncellemesi alınca sorunum çözülmüştü. modemin güncel olduğundan emin ol. modemi sıfırla ve MAC filtrelemesi uygula. Sonra yapman gereken şey ağ trafiğini kontrol etmek. Wifi analyzer programı ile 2.4 Ghz ve 5 Ghz üzerindeki trafik sıklığını görebilirsin. En boş kanal hangisi ise kablosuz ağını o kanal üzerinden işlem görmesini sağla. Kablolu olarak hat değerlerini test et. Ping ve jitter değerlerin çok yüksek ise iç tesisatı kontrol ettir. Normal iki telli telefon kablosu mevcut ise CAT 6 kablosu ile değiştir. Ping ve jitter sorununa iç tesisat olarak çözüm sağlamış olursun. Değerler yine yüksek ise altyapıdan kaynaklı bir şikayet oluştur kontrol edilmesi için.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DHM3IcYWfNV4&q=EgQuLZpEGOi8zowGIhAOXfjI6cT6pTZOonz6tHNZMgFy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 16 Kasım 2021; 15:4:42 >




  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Hocam modeminiz kötü bir cihaz değil. Hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Size kesinlikle katılıyorum. Bu modemin, özellikle Asus markası olmasından dolayı kötü olmayacağını ben de düşünüyorum. Fakat kullanıcı deneyimi açısından beni zora sokan şeyler yaşatıyor. Hat değerleri bunlar mı oluyor emin değilim ama paylaşıyorum.


    Modem Seçimi Yardım !!
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    SNR değerleri pek iç açıcı değil. Bildiğim kadarıyla bu modelde ayar yapılabiliyor.

    Kisisel tavsiyem her iki SNR değerini 10 un üzerine çıkartıp deneyin. İnternet hızından biraz feragat edip daha kaliteli sorunsuz bir hat elde edebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Görselde SNR değeri 8.0 gibi gözüktüğü için ben de buradan bunu 10'un üstüne çıkarabilmek için +3 ya da +4 gibi bir değer mi seçmem gerekiyor?


    Ek olarak evde 3 ayrı noktada DSL bağlantısı yapılabilecek priz var. Bunlardan da ayrı ayrı deneyim SNR değerimin değiştiğini gözlemleme şansım var mı? Örneğin şu anda kullandığım prizin kablosunda sorun olduğu için SNR değerim böyle çıkıyor olabilir mi?


    Modem Seçimi Yardım !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 16 Kasım 2021; 15:38:18 >
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Evet hocam +4 seçelim. Sonrasında SNR değerini kontrol edelim. 10-11 gibi değerler işimizi görür.

    Priz işi her zaman etkili olur. Sonuçta elektronik cihaz. Sağlıklı çalışan bir priz ve 10-11 civarı SNR ile denemeler yapalım, sonucu görelim birlikte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba tekrardan. Şu an için dediğiniz şekilde ayarı güncelledim ve aldığım değerler bu şekilde. İnternet hızım ise genelde 29-30 gibi bir şey çıkıyordu. Hala aynı. Hızda değişen bir şey olmadı.


    Bu yaşadığım sorunun SNR değerinden kaynaklı olduğunu düşünebilir miyiz peki?


    Modem Seçimi Yardım !!
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Hocam sanırım +4 yeterli gelmemiş. Çünkü SNR ve hız değişmemiş. Olmazsa +10 seçelim. SNR yükselip hız düşmesi gerekir.

    Keenetic WEB help sayfasından okuduğum açıklamaya göre SNR 10 dan düşük ise internet hattınızda problemler YAŞAYABİLİRSİNİZ ibaresi vardı.

    SNR düşüklüğü, kablolardaki temazsızlıktan sonraki en önemli problem. Kesin ondandır diyemesek bile etkisi çok büyük.

    En kötü ihtimal yükseltemezsek, ISS nizi arayıp hızınızı 1 kademe düşürtürsünüz, SNR bu sayede artar. Gerekirse tekrar yükselttirirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam +10 yapmama rağmen bir şey değişmedi. Durum aşağıdaki gibi.


    Modem Seçimi Yardım !!



    Aşağıdaki gibi ayar yapıyorum. Başka bir yerde mi hata yapıyorum? Anlamadığım şey bu SNR değerinin yanlış olması neyi etkiliyor ki? Yani internetin gelmesini engellese diyeceğim ki modemde ışıklar sönsün. Modemde ışık da sönmüyor, internet varmış gibi gözüküyor.


    Modem Seçimi Yardım !!



    Ek olarak farklı bir prizde denediğimde ise aşağıdaki değerleri aldım.




    Modem Seçimi Yardım !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 16 Kasım 2021; 18:57:57 >




  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Hocam kusura bakma , eksi değerleri seçecekmişsiniz.

    -4 seçelim.


    "* Dynamic Line Adjustment (DLA) Devredışı hale getiriyoruz.

    * Daha altta bulunan ADSL Settings'in altındaki ilk satır olan Kararlılık ayarını giriyoruz. Bu ayarı değiştirmemizdeki amaç başta bahsettiğim gibi snr değerinizi 10db üzerinde tutmak. Örneğin mevcut snr 7 ise sizin seçeceğiniz değer (-4db) (-5db) olsun, 7+4=11db gibi düşünün , (+) değerleri seçmeyin. Resimde görüldüğü gibi ben (-5db)i seçerek snr değerimi 13db'e çıkardım. Bunun yanında snr'yi yükseltirken hızınızın da düşeceğini unutmayınız.

    *Kararlılık değerini seçtikten sonra aşağıdaki uygula butonuna tıklayıp işlemimizi bitiriyoruz." ALINTI




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Kasım 2021; 19:0:15 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam ilgi ve alakan için teşekkür ederim ama eksi değer de seçsem bir şey değişmedi. Durum şu anda bu şekilde:


    Modem Seçimi Yardım !!
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    SNR upload değeri 15,5 olmuş. 8 falandı daha önce.

    Biraz daha arttıralım hocam, -7 deneyelim.

    SNR download değerini 10 civarına çıkartırız diye düşünüyorum.


    Fakat ilginçtir, siz prizi değiştirince 8 den 15 e çıkmış görünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Kasım 2021; 19:21:6 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Eski prize geçip -10 değerini denediğimde böyle bir şeyler karşılaştım.


    Modem Seçimi Yardım !!



    Tahmin ediyorum ki saha dolabına olan uzaklığım bunu etkiliyor. Bu durumu farklı şekilde çözmem gerekiyor gibi geliyor bana. Modemin bu prizde olması gerekiyor çünkü bilgisayara kablo ile bağlanıyorum.

  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Hocam şu anki priz SNR upload değerinizi perişan ediyor. Kişisel tahminim sıkıntıların nedeni bu. İki prizde bu kadar farketmemesi gerekir. Bence bu duruma çözüm bulmalısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam iki priz arasında bir tek değişen upstream snr margin değeri. her prizde downstream snr değeri hemen hemen aynı. şu anda yüksek olan prize bağladım ve SNR margin değerini -10 olarak ayarladım. Sonuç aşağıdaki gibi. Bu 3 prizin başlangıç noktasını bulmam gerekiyor. O da sanıyorum ki asansörün yanından hat eve giriş yapıyor. Orada bir aksaklık var mı diye kontrol edeceğim. Belki bir elektrikçi çağırmam da sorunu çözebilir.


    Düşük olan prizlerin bir tanesini söküp kabloyu kontrol ettim. Kablo gayet yeniydi fakat yine de bağlantısını baştan yaptım. Düşük olarak hayatına devam etti.


    Az önce tam aşağıdaki ekranda ekran görüntüsü alacakken de downstream snr değerini -50 olarak gördüm. Sonrasında anında değişti. Bu neyden kaynaklı olabilir?


    Modem Seçimi Yardım !!



    Ek olarak TürkNet altyapısını kullanıyorum ve TürkNet'in anasayfasında şöyle bir mesaj var. Bu mesaja bakarak düşünebilirsiniz ki hatayı ben bu yüzden yaşıyorum. Fakat bu çalışma mesajı yokken de ben bu şekilde hata alıyordum. İnternet gel git yapıyordu.


    Modem Seçimi Yardım !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 16 Kasım 2021; 20:13:36 >




  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Hocam SNR için upload ve download değerlerinin düşük olması sorun yaratır. Siz dosya göndermeseniz bile bilgisayar sürekli paket gönderir. Windows ağ kartı sayacından gözlemleyebilirsiniz. Yani sağlıklı bir internet için iki değerinde 10 üzeri olması tavsiye ediliyor.

    -50 lik değer bence modem ölçüm sisteminin anlık yanılması gibi. Anlık değişim sürekli olmadıkça modemin hesaplama hatasındandır. Sürekli olursa o zaman sorun var demektir.

    Bence İki priz arasında 8 ve 15 gibi fark kesinlikle bir sorun olduğunu gösteriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Size katılıyorum. Prizler arasında düşük çıkanda bir problem olduğunu ben de düşünüyorum. Peki değişim neden sadece upstreamde oluyor olabilir sizce?

  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    Güzel soru hocam, uzman network ve elektronikçiler bilir.

    Benin bildiklerim temiz ve sorunsuz bir internet için;

    1- SNR ler 10 ve üzeri olmalı

    2- Attenuation değerleri 40 ın altında olmalı

    3- Hız düşürme yapıldıkça SNR nin yükseldiği


    Birde bu konuya yakın olarak şunu biliyorum. Direk ev içi elektrik tesisatına bağlanan menzil genişleticiler, ağ kablosu olarak elektrik tesisatını kullanan cihazlar var. Tesisatı kötü olan hatta sigortaları düşük kalite olan evlerde sıkıntılı çalıştıklarını okudum.

  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt

    SNR ayarını adsl kısmıdan değilde VDSL kısmından yapıp tekrar deneyebilir misin?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.