Şimdi Ara

Modem firmvare yarıda kadı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler Airtires rc modemime firmware yükleyim dedim modem sayfasından açtım güncelle dedim yarıdayken gidip modemin adaptörünü çıkardım. Sebebi sormayın bile. Tabi internetten araştırmama rağmen çözümü bulamadım.
    Tek anladığım firmware yarıda kalınca modem gümlediği.
    Usb ışığı sürekli yanıp sönüyor modemin saayfasına giremiyorum antivürüsü kapattım. yine giremedim. Format attım vista kurdum yine yok. Allah rızası için bir yol söyleyin . internet cafeye bu gidişle bi modem parası atıcaz.
    yardııııııım internetsiz her günüm işkence ..



  • Yeni modem al bence yarıda kalmış bi hasar bırakmıştır belki ama emin değilim açıkcası.geçmiş olsun
  • ya usta bilgisayarcıyız sözde o daha çok koyuyor. mtkflash diye bi program varmış nsl kullanılıyo anlamadım ama onu deniyeceğim. Başka bilen arkadaşlarda yardım etsin. bide ah ulen firmware ne bela şeymiş.

    Help me........
  • bazi cihazlar boyle durumlarda kurtarma icin acilista kisa bir sure tftp baglantisini kabul ediyor. airtiesda bu ozellik varmidir bilmiyorum.

    eger varsa su sekilde yapcan:
    bilgisayarini modeme kablo ile bagla ama adaptorunu takma. modemin standart iplerinden birini bilgisayara manuel olarak ver.

    firmware i c: dizinine kopyala baska bir yerde olabilir ama c: de daha kolay oluyor. baslat calistirdan cmd yazip command promt u ac ve iki yada 3 kere cd.. yazip enterla c: dizinine cikincaya kadar. yada firmware nerdeyse o dizine gir ondan sonra su kodu gir
    tftp -i 192.168.2.1 PUT firmware.bin
    ip modemin ipsi olcak firmware.bin yerinede kendi firmware inin ismini yazacan.

    bu kodu gir ama enterlama ekranda hazir beklesin. cihazinin elektrik fisini tak ve bilgisayarin ag baglantisini yapmasini bekle. ag baglantisi kurulur kurulmaz command dan enterla.

    bi sure bekle zaman asimi derse bu durumda basarili olamadin ya airties in bole bir kurtarma destegi yok yada dogru ani kacirdin. yeniden ayni islemi yap bir kac kere daha dene bazen yakalamasi zor olabiliyor.
    su kadar byte gonderildi gibi bir sey derse 10-15dakka modeme kesinlikle dokunma. firmware in yuklenmesini bekle. ondan sonra web arayuzunden baglanmaya calis.


    eger tftp ile halledemezsen tek cozum jtag kablosu ile kurtarma. internetten arastirirsan gerekli bilgileri bulursun bu konuda




  • DAha dediklerini yapmadım ama şimdiden teşekkürler bu güzel anlatım için. Diğer konuyu da araştıracağım ne olur ne olmaz internet cafe ev arası mekiğe bağlamayayım :)
    Bu arada internet bağımlısı olduğumu da anladım. internetsiz her dakika zor ..

    Yardımların İçen Çok teşekkürler.
  • tftp olmadı jt anlamadım flash olayı varmış bu konuyu bilen varmı. 3 ay sonra askere gitmeyecek olsam bu gün modem alıcam ama. Yokmu bilen fikri olan..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.