Şimdi Ara

mitsubishi heavy dxk12 z2s test sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. başlıkta adı geçen klimayı eylül ayında buradaki değerli arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda almıştım.

    önce evimin ve klimanın konumundan bahsedeyim. klima dış ünitesi güney cepheli balkonda kurulu, kesinlikle kar yağmur rüzgar vb. görmüyor. iç ünite ile dış ünite arasında 150 cm civarı mesafe var.
    oda 19 m2 güney ve batıya iki tarafı açık, hava güneşli olursa kışın nerdeyse tüm gün güneş alıyor. duvarlarım çift duvar arada 2,5 cm strofor var. evim zemin kat altta bodrum var üst katım boş dolayısıyla altı-üstü açık.

    evde standart eşyalar dışında elektrikli termosifon var. binada sadece ben oturduğum ve henüz bitmediği için sular çok soğuk, kasım 15 den beri sürekli sıcak su kullanıyoruz. imkan olsa tuvalette de kullanacaz (kıçımız donuyo). termosifonun çalışmasını zaman ayarlı priz kullanarak 15:00-17:00 ve 22:00-06:00 saatleri arasında sınırladım.

    klimayı kullanırken iç sıcaklığı 21-22 derece civarı tutuyorum. evde 2 yaşında küçük çocuk var(odalar arası ısı farkı az olduğu için nerdeyse kışı atlattık bizim küçük canavar hasta olmadı çok şükür). klima günde ortalama 17-18 saat civarı çalışıyor.

    hava koşullarına gelince bu kış en düşük -5 derece gördük o havada dahi gece boyu bir defa defrosta düştü. toplamda sıfırın altına 4-5 gün düştü sıcaklık. genellikle 2-8 derece arası değişti. hem içerde hem dışarda termometre var ısı sürekli kontrol altında.
    bu arada içerinin sıcaklığını 21-22 derece tutubilmek için klima gündüz ve akşam 23 derecede saat 10:00 dan sonra 24-25 derecede çalıştı, çok soğuk günlerde 26-27 dereceye çıkardık.

    yukarıdaki kullanım koşulları ile elektrik faturalarım;
    kasım 82 tl
    aralık 127 tl
    ocak 122 tl
    şubat 97 tl (26-27 günde geldi fatura)

    bu klimadan çok çok memnunum almamda vesile olan herkese tekrar teşekkür ederim. saygılar....







  • değerlendirmeler için teşekkürler ve sonuçlar mükemmel
  • evet arkadaşlar bende enson amele75 arkadaşımın alması ile ve benim sorularıma cevaplar vermesi ile aynı klimayı aldım.günlük ortalama 12-13 saat çalışan klimamın evin diğer elektrik sarfiyatları ile beraber toplam
    ekim:50
    kasım:50
    aralık:80
    ocak:68
    şubat:78 tl elektrik faturam geldi.
    klima ortalama 25-26 derecede çalıştı yer gebze

    Banyoda ihlasın elektrikli şofben var.ve 3.kademede saatte 7 kw. enerji çeker



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o_avs -- 4 Mart 2009; 22:58:01 >
  • benden bir ay sonra bir arkadaş için klima bakmaya gittik bayiye. o ara döviz yükseldiği için fiyat benim aldığımdan 400 tl daha yüksekti.
    arkadaş isteklerini söyledi klima tavsiye ve son fiyatı aldık. en ilginci aynı model klima ile koridoru da ısıtmak istediğini söyledi. yetkili kişi bunun kesinlikle mümkün olmadığını söyledi.

    neyse arkadaşımla birlikte onun tanıdığı "bildiğimiz meşhur markalar" dan birinin bayisine gittik. adam öyle anlattı ki utanmasa bırak koridoru bütün evi ısıtırsın diyecekti. klimalarının çok ekonomik olduğunu söyledi. inverter olduğu söylenen klimanın teknik özellikleri kısmında çoğunlukla yuvarlak laflar edilmişti. "ekonomik çalışma modu" ne kadar ekonomik yazmıyor. sonuçta bu klimanın fiyatı 500 tl daha ucuzdu. arkadaşım düşüneceğini söyledi ayrıldık.

    aradan bir hafta geçti ve arkadaşın bildik meşhur markanın klimasını aldığını duydum. kendisini uzunca bir süre göremedim. en son şubat tatilinde karşılaştık.

    klimasından memnun olup olmadığını sordum, meğer adamın yarasını deşmişim. dedi ki klima bir haftadır bozuk parça bekliyoruz. ısınıp ısınamadığını sordum. bırak koridoru odayı dahi ısıtamadığını söyledi.

    elektrik tüketimlerini paylaştığımızda hep kahroldu. onun evinde eletrikli termosifon yok ve faturanın 160-170 civarı geldiğini söyledi. hem ısınamıyor hemde benim ödediğimin iki katına yakın fatura ödüyordu.

    kendi düşen ağlamaz dedik .....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.