Şimdi Ara

Misk Amber Nedir ve Faydaları Nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
24.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşi benzeri olmayan bir koku anlamına gelmektedir.
    Genellikle parfüm yapımında kullanılmaktadır. Parfümün ana maddesidir. Rengi koyu kahverengi yada siyahtır. Çok ilginçtir ki denizlerden elde edilir.
    Deniz suyu , Güneş temas ettiği zaman rengi değişmektedir ve git gide açılmaktadır.

    Rengi açılırken de bir dizi reaksiyonlara uğrar bunun sonucunda ise içerisinde bulunan ana maddesi olan amberin ortaya çıkmaktadır.
     Misk Amber Nedir ve Faydaları Nelerdir ?



    İKİ ŞEKİLDE ELDE EDİLMEKTEDİR.

    1.kutuplara yakın bölgeler dışarısında bulunan okyanusta yaşamakta olan Physeter Macrocephalus adın da olan dev balinanın denize bırakmış odluğu salgı ile yada balinanın yakalanması sonucu elde edilmektedir.
    2. labaratuvarlarda sentetik bir şekilde sentezlenme sonucunda veya amber kokusu taşımakta olan bazı bitkilerden kimyevi işlerden geçirilerek elde edilmektedir. Günümüzde Balina azlığı sebebi ile üretilen çoğu amber sentetik olarak üretilmektedir.

    Bahsetmiş olduğumuz Balina Hakkında da kısa bir bilgi verelim.

    physeter isminde olan baline suya girmez ve açıkta gezmektedir. Diğer balinalardan ayıran en önemli özellik ise Sindirim sisteminde mis gibi kokan amber bulunmasıdır. Bir balina yaklaşık olarak 300 kilo civarında amber üretebilmektedir. Ölmüş olan balinaların karnı açıldığı zaman ise 45 kilogram amber ortaya çıkar. Amber elde etmek için Balinaları öldürmek kesinlikle Yasaktır.

    Hz Aişe (ra) Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in Mis gibi kokan amber ve renksiz kokular süründüğünü bildirmiştir. Amber Perygam efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) kullanmış olduğu mis gibi kokan güzel bir koku olduğu için Müslümanlar tarafından da sevilmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) yaptıklarını yapmak biz müslümanlar için Sünnettir.

    ÖZETİ :

    Mis gibi kokmaktadır. Beyinde bir çok faydası bulunmaktadır.

    Kanın pıhtılaşmasını engellemektedir.

    Deneyler sonucu kas gevşetici bir etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.Amber bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

    Misk: halk arasında amber olarak bilirinir. Fakat şunu bilmenizi isteriz ki Misk ile Katı halde olan Amberarasın da çok büyük farklar bulunmaktadır. Katı amber kimyasal biçimdedir. Misk orta asyada yaşayan misk geyiğini erkeksi organında bulunan salgı organlarından elde edilmektedir. Misk geyiğinin erkeksi organi ile göbeği arasında yaklaşık olarak 5-6 cm salgı bezi mevcuttur. Beyaz ve gri renktedir fakat çok güzel bir kokusu bulunmaktadır.

    Misk Keçisi Hakkında kısa bilgi verelim.

    50-100 cm büyüklüğündedir ve esmerdir. Kafaları diğer cinslerine göre büyüktür. Boynuzu yoktur. Kulakları uzundur ve çenesinden aşağı dorku sarkan bir dili bulunmaktadır.

    Ter kokularına karşı kullanmaktadır.
    Kalbe kuvvet vermektedir.
    Cesareti artırmaktadır.
    Amber mürekkep imalatında dahi kullanılmaktadır.

    Yunus emre Ne güzelde Demiş

    “Aydan arıdır Yüzleri,
    Misk-u amberdir Sözleri”







  • Oldukça detaylı bilgi için aşağıdaki linke gidebilirsiniz. Misk, amber, oud gül yağı birçok bilgiye tecrübelerle yazılmış olan makale sizi bilig sahibi edecek. Amber Nedir?
    https://www.esans7.com/category/amber/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NarKo_ -- 4 Ekim 2020; 9:3:43 >
  • misk ve amber ikisi ayrı kokudur ancak misk ve amber ayrılmaz iklidir. ferhat ile şirin gibi, keram ile aslı gibi, Misk erkek ceylan amber ise balina dan elde edilir ancak gerçek amber bulmak o kadar zor ki sahteleri o kadar çokki bilmeyen gerçek amber sanar. amber ve misk çok güzel koku.. koklayan kendinden geçer.. aslında detaylı bilgiler için yazabilirsin.. Öyle 50 tl ye 200 liraya misk amber bulunmaz. ucuz değil bu yağlar. bilgi edinmek isteyene bilgi verilir. bu çok önce yazdığım yazıdır ancak bunun yenisi yazılacak. Misk ve amber konusunda farklı bilgiler ile tecrübeler elde edildi o sebeple.. Misk
    https://www.esans7.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NarKo_ -- 4 Ekim 2020; 9:3:2 >




  • naturel kokular detaylı inceleme
    https://www.esans7.com/category/video/




    ceylan miski



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NarKo_ -- 4 Ekim 2020; 9:0:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.