Şimdi Ara

Minoxil Forte %5 Saç Döker Mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
60.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Orijinalden alıntı: chilypeppers


    Hepsi cözülmeyebilir. Bu yüzden bence risk almaman daha doğru olur. Minoxidilin icine Keto ve Finasteride tableti ezip, kullananlar olduğunu hatirliyorum. Artik dünyadada PGD2 bloke eden ajanlara yönelme var. Bu yüzden artik fazla kullanan da kalmadi.

    Asağida blogunu paylastiğim kisi, HLTtan hatirliyorum, 3 Proscar, 3 Keto tableti ezip, kullandiğini söylüyordu. O dönemlerden hatirladiğim iyi sonuclar aldiğiydi. Blogunda gelismeleri paylasmis, inceleyebilirsin.

    http://www.hairlosstalk.com/interact/showthread.php/45254-Big3-Tretinoin
    http://andreaszam.blogspot.com/

    Bu arada emili artirmak istiyorsaniz, retin-a krem de ekleyebilirsiniz. Minoxidilin icine degil, Minoxidilden 1 saat önce kullanabilirsiniz. Minoxidilin etkisini 2 kat arttirdiğiyla alakali arastirma sonuclari mevcut.


    Evet bende araştırdım da spiro ile minox kimyasal reaksiyon verebiliyomuş bu da etkinliğini azaltıp kötü koku yapar demişler, gönderdiğiniz linkteki arkadaş finas. tableti atmış minox'un içine ve ilaveten nizoral tablet, güzel sonuçlar da almış ama belkide sade minox. ile de alabilirdi bu sonuçları bilemeyiz aslında şöyle uygun fiyata yerli üretimi bir Revivogen+Spectral karışımı bir ürün olsa ne şahane olurdu:)

    Şuan kullandıgım dnc-l'de retinol oldugu için tretin eklemedim ama düz minoxa geçince azelderm ile onu da ekliycem tedaviye fakat finas. yutmadan topikal olarak birşeyler kullanmak istiyorum saç köklerindeki dht'yi baskılamak için, benim üstlerde ve tepede problem yok sadece şakakları 3cm aşağı çekmek ve diğer alanı da korumak istiyorum fotoda biraz bellidir, buarada PGD2 bloke eden ajanlar derken neyi kast ettiniz pek görmedim bunu forumlarda?

    Sizin durum nasıl neler kullanıyosunuz ?

    Sadece önlem almak ve koruma amacli Finasteride kullaniyorum. 1 yildan biraz fazla oldu, fakat shedding phaseler nedeniyle bir seyler söylemek cok zor. Sakağimin birisi diğerinin yarim cm hatta biraz daha az gerisinde, bununla birlikte 1 yildan fazla olmasina ragmen, daha ikisini ayni seviyeye getirebilmis degilim. Minoxidilde kullandim ama o bölgede ise yaramadi, bu yüzden bende biraktim. Söylediğim gibi benimkisi sadece koruma amacli ve eğer 2 sakağida esitlersem üzerine bonus etkisi olacak.

    PGD2ye gelince, gecmis dönemde arastirma sonuclarinda PGD-2 isimli bir proteinin kellik bölgelerinde daha cok olduğu tespit edildi. PGE2/PGF2 isimli proteinlerinde sac büyümesini tesvik ettiği ispatlanmisti. Bu yüzden PGD-2yi bloke eden, inhibe eden, diğer proteinleri de tesvik eden,tedaviler kullanilmaya basladi. Alman forumunda Topikal cetirizine denemesi yapanlarin sayisi bir hayli fazla. Coğu da yeni sac cikisi yasadiklarini, velluslarin terminal saca döndüğünü iddaa ediyordu.

    Bunlarin yaninda BİM, CB-03-01, ASC-J9 gibi experimental tedaviler de mevcut. Coğu kisi kendileri temin edip, kendi solüsyonlarini, kendileri hazirliyorlar. Örnegin BİM icin Minoxidilden daha etkili bir büyüme stimulantörü olduğu söylenir. Onlarin FDA onayini almalari icin uzun bir dönem gerek. Aslinda, Alman ve Hollandalilar saclarina cok takintili insanlardir. Genelde herseyi ilk deneyen onlar oluyor.




  • 8 aydır minoxil kullanıyorum,saçlarımda artık dökülme yok ama sadece dökülme yok okadar,başka bi işe yaramadı,bu ay içinde minoxilin şampuanı çıkıcak,onuda kullanmaya başlayacağım,bide size ufak bir tüyo veriyim,bazı ecza depolarında 50 tane minoxil alana iphone 4s veriyorlar,ilgilenenler bakabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mojo Moog

    Merhaba, saç dökülmesi problemi yaşamıyorum ancak anne tarafım kel olduğu için tedirginim. Saçımın tepe bölgesi de seyrelmeye başlayınca doktora gittim ve bana Minoxil Forte %5 önerdi. Ancak internette araştırdım ve Minoxil kullananların saçlarında dökülme oluyormuş,kullanımdan sonra bırakmamak gerekiyormuş gibi birçok yorumla karşılaştım. Kararsızım. Minoxil kullanayım mı kullanmayayım mı?

    başlayıp bırakırsan saç dökülmeni bir daha farklı bir ürünle durdurmaya çalışmak, saçındaki saçlarıda bitirir.Benimde dökülmelerim vardı. Zigavus sarımsaklı şampuanını kullandım dökülmelerim şuan durmuş durumda tavsiye ederim
  • @arbuzik Eğer erkek tipi dökülme varsa salt şampuanla çözülecek bir problem değil o saçın dökülmesi, seninkisi dönemsel veya vitamin eksikliğinden falandır muhtemelen..

    @murattinaru Hangi eczaneymiş bunu yapan? Gerçi 50 minoxil eczane fiyatı ile 2500 tl eder o fiyata ben sana iphone5 + 50 minoxidil de ayarlarım :)

    @Jagaciak24 Tretin + minox işe yaramadı mı şakaklarda? Benmde en büyük sorun şakaklar ve ordaki saçları geri kazanayım başka birşey istemem, birde prostagood var eczanelerde satılan onu denedin mi hiç ve içinde %kaç fatty acids oranı var ? Ben jinekomasti belirtisi ihtimali yüzünden çekiniyorum proscardan :/
    Yazdığın şeyler hakkında yabancı forumlarda bilgiler var ama işte bunları türkiyeye temin etmek sıkıntı ki daha spiro losyon bile zor temin edilirken, saw palmettonun DHT'yi baskıladıgına dair bilimsel makaleler var mı birde?
  • @chily Dostm eczane değil ecza depoları yapıyor bu kampanyaları,ben sadece paylaşmak istedim.
  • Herseyden önce, söylemem gerekir ki, Minoxidili, her zaman daimi bir eczaneden alirsaniz, 35-40 TL arasi bir fiyat araliğina alabilirsiniz. Bunun icinde, o eczaciya sürekli oradan alacağinizi söylemeniz gerekiyor. Coğu kisi, bu stratejiyle daha düsük fiyattan alabiliyor.

    Proscara gelince, Sakak acilmaya basladiğinda bir doktor bana Propecia 1mg recete etmisti. 6 kutuyu bitirdiğimde, kontrole gidince, ayni doktorun tayin olduğunu ögrendim. Yerine bakan doktor da, saclarinda bir sey yok, Propecia sadece yan etki olarak tüylenme yapar diye ilaci bana biraktirdi. Aslinda, benim sağ sakak o dönemde hafif acikti ve 6 kutu sonrasinda tamamen kapanmsti. Cünkü, baslangic sürecinde müdahale etmistim. Bununla birlikte, ilaci birakinca, 6 ay icerisinde eski haline döndü, sonraki sürecte biraz daha acildi.

    Sonraki sürecte, blog ve forumlardaki dermatologlara danismanin daha mantikli olduğunu düsündüm. Bu anlamda, doktorun birine test sonuclarimi attim, Propecia kullanmak gerektiğini söyledi. Yan etkilerin yüzde 2 veya daha düsük olduğunu söyledi. İlk baslarda vucudun alisma sürecinde yan etki görebileceğimi, daha sonra bu etkilerin ortadan kalkacağini söyleyip, güven verdi. Bende kullanmaya basladim.

    Minoxidil ve tretin krem o bölgede kalinti biraktilar. Hafif nemli scalpa kullanmayi düsündüm, onunda emilimi 3x-5x artirdiği söyleniyordu. O da ise yaramamisti. Minoxidili cok zahmetli, bizdeki Minoxidiller yağli ve saclari yikamadiğinda ister istemez kozmetik kaygi yasiyorsun. Bu yüzden de Propecianin daha doğru tercih olduğunu düsündüm.

    Dürüst olmak gerekirse, Propeciadan hic bir yan etki görmedim. Herkesin bünyesi ve ilaca vereceği tepki farklidir. Propeciadan yan etki görmeyipte, Biotinden yan etki görenlerde oluyor.

    Tek yasadiğim sıkıntı shedding phaseler. Özellikle cok kisa kestirince, o dönemde de shedding phase meydana gelince, saclar kötü görünüyor. En az 3-4 cm olmali ki, belli olmasin. Finasteride konusundaki edindiğim izlenime görede en büyük sikayet bu tarz shedding phaseler. Cok iyi sonuc aldiklarini düsünenenler, 3 hafta gibi bir sürecte, 1cm civari saclarinin döküldüğü bir sürec yasiyorlar. Daha sonra saclari berbat görünmeye basliyor. 3 ay sonrasinda saclar daha sık ve daha güclü geri dönmesine ragmen, periyodik olarak insanlar kendini psikolojik acidan kötü hissediyorlar.

    Shedding phase yasiyorum, eğer sakaklar 1-2 ay icerisinde ayni seviyeye gelmezse, en azindan Foam getirtebilirsem, o kücük bölgede Foam kullanabilirim.

    Saw Palmettoya gelince, Propecia kullanmadan önce, bana Propeciayi öneren doktor, 320 mg en az yüzde 85 fatty acid icermesi gerektiğini ve Prostagoodun sac dökülmesi icinde uygun Saw Palmetto olduğunu söylemisti. Saw Palmettoyla alakali italyanlarin bir arastirma mevcut, ondan baska bir arastirma yok diye biliyorum.

    Experimental tedavileri su asamada kullanmak temin nedeniyle zor gibi görünsede, PGD-2 blokerin yapimi ve temini diğerlerine göre daha cok kolay görünüyor.

    quote:

    Oct 25, 2004--Fourth Intercontinental meeting of of Hair Research Studies.

    Tests were performed to evaluate the effectiveness of Sereona Repens (Saw Palmetto) on Androgenic Alopecia.

    Aim: The aim of this double blind study was to evaluate the activity performed by 3 different cosmetic formulations especiallly enriched with Sereona Repens extract with a known quantity of sterols on hair growth and sebum secretion.


    Method: 34 men and 28 women (62 subjects) aged 18-48 were divided into 3 groups. Group A was given a shampoo, lotion, and dietary supplement enriched with Sereona Repens.
    Group B was given a placebo shampoo, placebo lotion, and placebo dietary supplement with NO Sereona Repens (control group).
    Group C got the Sereona Repens-enriched shampoo and lotion, but a placebo dietary supplement.


    Results: Group A had a 35% increase in hair number and mass and a 67% decrease in superficial sebum secretion.

    Group B (control group) had no change in hair loss.

    Group C had a 20% increase in hair and a 35% decrease in debhorrhea (whatever that is).

    Authors of this study were listed with long European names but it took place at BioMedical Trichology and Dermatology Clinic in Battipaglia, Italy. It was signed off on by the Secretary General of the International Society of Cosmetic Dermatology at the University of Naples, Italy.




  • Ben sakal icin kullandım(18 yaşındayım çok az sakal vardı belki 40 50 tel).2 hafta kadar kullandım ve bırakınca dökülecegini ögrendim ama sakal çıkartmıştı okadar sürede bile.Bir hafta sonra saçım çok feci bir sekilde dökülmeye başladı .Ayrıca eski sakallarımda döküldü.Hickimseye tavsiye etmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikbaall İ kullanıcısına yanıt
    Bırakınca dökülme sebebi minoxil deil vitamin eksikliğin minoxil çıkarmasının dışında olanıda korur bırakıncada vücutta bı yoksunluk olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scottish kullanıcısına yanıt
    Peki vitamin olarak ne kullanmam gerekiyordu başlayayım ozaman tekrar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikbaall İ kullanıcısına yanıt
    Biotin. Birde bemiks ampul bepanthen ampul evigen ampul al eczaneden birer serum kullandığın şampuanın içine karıştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • scottish kullanıcısına yanıt
    Hocam Yanlış anlama lütfen.Bilgilerinin kaynağı nedir daha önce tecrübe ettinmi yada bilimsel olarak hakimmisin mevzulara korkuyorum sacimi tekrardan dökecek diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikbaall İ kullanıcısına yanıt
    Eczanede çalışıyorum yıllardır hocam rahat olabılırsın o konuda doktor hatta eczacı bile deilim ama çok kişi var senın gbi çare bulduklarımız ama eğer kafanda dökecek diye yer ettiyse dökülmesede öyle sanacaksın baska bi ürün öneririm istersen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • scottish kullanıcısına yanıt
    Yani varsa başka tavsiyen onları da söylesen iyi olur.Sakal için istiyordum .Ama minoksilide deneneme hevesi geldi şimdi tekrardan.Bakalım yarın olsun da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Minoxil bende yanetki yapmıştı, sakalkıran için kullanmıştım kısa bir süre

    Ben saç dökülmesi tedavisi için 9 aydır sprey kullanıyorum. 6 ay Hairforte Sprey, 2 ay Avesin Sprey, 9.ayda tekrar Hairforte Spreye geçtim.
    Hatta 5 ay Xpecia hapı da kullanmıştım saç için ama bıraktım çoktan

    Bence bu spreyler etkili lakin uzun vadede biraz pahalı oluyor

    Hap olarakda şuanda B12 ve 5mg Biotin kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GK13 -- 22 Mart 2019; 21:28:18 >
  • Maalesef bariz saç döküyor bizzat yaşadım. Burada da minoxil ile ilgili bilgiler var.

    https://www.solargezi.com/minoxil-forte-sac-cikartir-mi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.