Şimdi Ara

Minimum Hdmi 2.0b av receiver (yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Geçenlerde giriş veya orta seviyeye yakın bir avr sinema sistemi kurmaya karar verdim. Bu konular derya deniz olduğu ve ben en son 15 sene öncede kaldığım için pek bilgim olduğu söylenemez. Konunun uzmanlarına danışmak istedim.

    Bu minvalde genel çerçeveyi çizeyim. Şimdi avr'ye PC, ps5/4 belki bir de android box bağlayacağım. Bu sebeple 2k/4k vrr destekleyen bir cihaz lazım bana anladığım kadarıyla. Tüm modellerin speclerinde de yazmamışlar. Dokümanlara boğuldum. TV olarakta Samsung 55q9fn'yi kullanacağım. Atmos vs pek önemli değil. Zaten tavanlara kadar hoparlör monte etmeme değecek büyüklükte bir mekan değil.18-20 m2'ye düz 5.1 pasif sw olan bir setup gayet mutlu olmamı sağlayacak.

    Bu ihtiyaçlarıma uygun en makul fiyatlı avr tavsiyeniz nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rokie T -- 3 Ağustos 2022; 6:35:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • butce ne kadar? ayrica pasif sw icin ayri bir amp almaniz gerekli, avrlerde genelde aktif sw kullaniliyor.

  • Araştırmalarım sonucunda hdmi 2.0b olan bir avr bulamadım. Ama 2.1 buldum ve çok pahalilar. Bütün endişem 4k 120hz yenileme hızını kaybetmemek üzerineydi. Bu anlamsız endişem, hdmi arc'yi öğrenmemle son buldu. HDMI 1.4 ile bu desteğin gelmiş olması sevindirici. Şimdi daha uygun rakamlara denon, onkyo veya Yamaha bir avr bakacağım.
    Önerebileceginiz arc destegine sahip f/p bir avr varsa incelemek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokie T kullanıcısına yanıt

    HDMI ARC HDMI 1.4'le başlamakla birlikte, ARC, Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio gibi sıkıştırılmamış HD audio formatları bidiğim kadarı ile desteklemez.


    Bu formatları desteklemek için eARC gerekli.


    Eğer smart TV'nin dahili media player'ını kullanmayacaksanız ARC veya eARC'a da ihtiyacınız olmayacak. Sadece Netflix gibi uygulamaların sesini AV receiver ile dinlemek isterseniz ARC'a ihtiyacınız olacak.


    Ancak tüm sinyaller önce AV receiver'a gideceğine göre AV receiver'ınızın 4K video anahtarlaması ve pass-through yapabilmesi için AV receiver'ınızın en az HDMI 2.0b desteklemesi gerekir.

    Görüntü kalitesinden fedakarlık etmeden sizin istediğiniz 4K 120 Hz için ise AV receiver'ınızın HDMI 2.1 desteklemesi gerekli.


    HDMI 1.4 Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio gibi sıkıştırılmamış HD audio formatları destekliyor.

    Ancak sorun 4K video'da çıkıyor. Bu durumda ise HDMI Splitter kullanma yoluna gidilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 4 Ağustos 2022; 17:44:2 >




  • TV'nin Media playerı ile hiç işim olmadı şu ana kadar. Netflix, Amazon ve Disney+ dışında bir uygulamasını kullanmıyorum. Nadir de olsa belki PC üzerinden medya oynatabilirim. Yüksek boyutlu filmler vs indirecek kadar vaktim olmuyor maalesef.

    PC ve ps5/4 ile oyun oynayacağım. 120 Hz o sebeple onemli. İlla 4k olmak zorunda da değil. 2k çözünürlük, en azından benim için kâfi gelebilir. Kaldı ki illa 4k olsun dersem de kulaklık kullanabilirim. Zaten 4k/120hz kombinasyonunu forced olarak kullanıyorum. Yeni model bir miniled TV ye geçene kadar idare edecek. Sony'lere sulanmaya başladım o yüzden ufak ufak.

    TV de zaten bahsedilen çözücüler mevcut değil. DTS bile yok. En gelişmişi Dolby digital plus. Kitapçıkta arc desteği olsa da eArc'den bahseden bir şey bulamadım misal.

    PC ve ps5'te bu çözücüler mevcut. Arc ile kullandığımda 5.1 veya 7.2 desteğini alamayacak mıyım? Bu beklentileri karşılamak için illa 2.0b olan bol hdmi'lı bir avr mi lazım bana?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hatta soyle söyleyeyim. Bu cihazları TV'ye bağlayıp, TV'yi de avr'ye arc üzerinden bağlasam, ses iletimi olmuyor mu? Okuduğum kaynaklar böyle olduğunu söylüyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokie T kullanıcısına yanıt

    ARC ile kullandığınızda 5.1-7.1 Dolby Digital ve DTS desteğiniz olur. Tabi TV destekliyorsa...

    TV'lerin ARC üzerinden neyi destekleyeceği konusunda bir standart yok.

    Ama bu formatlar kayıplı formatlardır. (Gerçi Netflix, Amazon Prime ve Disney+ için yeterlidir.)

    Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio gibi kayıpsız değildir. Ki film indiriyorsanız artık daha ziyade bu formatlar geçerli.



    HDMI versiyonlarının desteklediği çeşitli çözünürlük ve güncelleme frekanslarını wikipedia'dan HDMI bahsinde görebilirsiniz.

  • Anladım. Tasarruf etmeye çalışırsam iş biraz şansa kalıyor. En mantıklı hareket orta vadeli plan yapıp, en güncel modellerden birini almak. Bu minvalde denon s960 mantıklı durmaya başladı. Benzeri, daha uygunu veya amfisi biraz daha güçlü baska bir öneriniz olursa seve seve incelerim. İlginiz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.