Şimdi Ara

MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
12
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaankrsln K kullanıcısına yanıt

    Amazon japonya için yeni hesap mı açmak gerekiyor? MEvcut hesabımla oturum açmamakta ısrarcı.

  • https://www.fruugo.com.tr/ssupd-meshlicious-mini-itx-klf-temperli-cam-siyah-pcie-30/p-58625340-118893714?language=tr&ac=google Bu mağaza hakkında fikri olan var mı?

    Ekşiden alıntı:

    "bir arkadaşım vasıtasıyla ismini duyduğum, satışları ve iadeleri kendilerinin yapmadığı, hangi satıcıdan aldıysanız onlara yonlendirildiginiz tokatci site.


    dünya genelinde kullanıcılarının yüksek oranda memnuniyetsiz kaldığı, müşteri hizmetlerine ulasilmayan ve bir çok siparişin gelmediğinden şikayet edilen site.


    kesinlikle guvenmeyin. ayrıca elektronik aletler için gümrük vergileri ve kayıt ücretlerini de eklemeyi unutmayın. bunlar için sizi uyarmiyorlar."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 10 Ağustos 2021; 13:22:51 >




  • Light of Galadriel kullanıcısına yanıt

    Çoğu mini itx ile aynı boyutta hatta bazılarından daha küçük harika bir kasa. Tipi biraz eski görünüyor olsa da biraz daha modern görünen SG10 modeli de var.


    Silverstone kadar küçük olmasa da ben de zamanında bunu almıştım. Noctua NH-D15 bile sallaya sallaya sığıyor [8D] mini itx corsair 380t ile aynı hacimde. Yan panelleri de plexi yerine mesh olsa çok daha iyi olurmuş.


    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 10 Ağustos 2021; 14:18:37 >




  • Bende bu aşağıdaki kerataya sistem topladım. Amd 3600 işlemci. 1050ti ekran kartı. 16gb ram bağladım.


    Tüm render işlerimi rahatlıkla yapıyorum. Çok küçük değil ama ince çekmeceye bile sığabilir.

    Oyunda cs gondan başka birşey oynamıyorum zaten. Memnunum





    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Hocam bu boyutlar itx boyutları değil, çok büyükler. ATX raijintek thetis bundan küçüktür MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son AMD X2 sistemim eskiyince onu biraz ramini yükseltip ufak.bir.iki.restorayson işi yapıp cubic kasaya koymuşdum box şeklinde Tv altına hala ara sıra açıyorum..

    Ne için hangi amaçla kullanıldığı önemli ama TV ler akıllı oldu android Boxlar ufacık oldu üstüne Windows da yapılabilen Office uygulamaları dahil pek çok şey yapabiliyorsunuz.. kaldıki mirorlink miracast cihazları yansıtmada çok gelişti... Avuç içi kadar cihazlar hayat kurtarıyor... ıtx kısıtlı ve pahalı bir tercih olacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 10 Ağustos 2021; 16:14:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Second sister

    Mini İtx sistem denilince benim aklıma bunlar geliyor direk içimde kaldı ilk resimdeki kasa ile cok sistem kurmak istedim.

    İlk resimdeki Louqe Ghost S1 benim de hayalimdi ama eldeki kasa ve sistemi satıp öyle bir setup kurmak gereksiz bir maliyet getireceği için girişmedim hiç. Bir de GPU uyumu çok sınırlı. Custom modellerde genelde soğutması zayıf ve arka plakasız kartlar uyuyor o kasaya. Elime ona uyabilecek EVGA 3060 geçmişti üstelik çok uygun fiyata ama hem maliyet, hem de daha iyi bir kart istediğimden bu hayalimi rafa kaldırdım. Bu arada resimdeki gibi RTX 2000 serisi Nvidia Founders kartlar da çok şık ve derli toplu duruyor bu kasada.


    Ghost S1'de almanız gereken CPU soğutucu, PSU, Fan ve RAM bile belli seçim şansınız yok ama neyse ki Noctua ve Corsair gibi kaliteli markaların ürünleri uyuyor, hatta Noctua sadece bu kasaya özel soğutucu yapıyor Ghost S1 Edition adıyla.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_mahmutpek

    Hocam çok faydalı konu olmuş teşekkürler.


    5 senedir mini itx sistem toplamayı planlıyordum ama hep yarım kaldı, kasadır psudur zaten türkiyede yok gibi bir şey olduğundan vazgeçmiştim ama bu konuyu görünce sorayım dedim;


    1-Şöyle bir kasayı kendimiz tahtalarla,mukavvalarla,kartonlarla vb yapabilir miyiz? Mantıklı olur mu zor olur mu? [sadece onboard gpu kullanacağım]


    2-Normal micro atx anakart kullansak olur mu kasayı kendimiz yaparken? Malum mini itx anakartlar ya bulunmuyor ya da çok pahalı oluyorlar.


    3-Asıl sıkıntı psu. Böyle bir kasaya normal psu sığmaz zaten, pico psu bulmak gerek. Anca şu ikisini bulabildim bunlar olur mu? Veya başka bulabileceğim (sıfır veya ikinci el) bir yer var mı?


    300W DC 12V mini Pico PSU PC ATX Güç Kaynakları/ATOM HTPC MINI ITX Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor


    DC-ATX Güç Modülü anahtarı PicoPSU mini ATOM HTPC ITX PICOBox 24-Pin 160W DC12V Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

    1. Hobi işidir. Minimum boyutlarda olmadıkça bence de itx toplamanın anlamı kalmıyor. Bu sebeple alüminyum kompozit levhadan kendi kasamı yaptım. Attığınız görseldekine benziyor. Herhangi bir lazer kesim vs kullanmadım her isini elle yapınca çok zorladı hala tamamlanmadı. 27x19x9 cm büyüklüğünde çıktı. 4.5 litre civarında.

    2. Size kalmış normalde itx anakart ölçüsü 17x17 cmdir. Ben yanına asagi linkteki psuyu koyarak minimum bu ölçülerde yapabildim. matx koyunca kafadan 25x25 den başlıyorsunuz.

    3. Aslinda bunun cevabinida verdim. Uzun süre pico psu aradım fakat ulke sinirlarinda anlamsiz paralar vermedikçe bulunmuyor. 500 lira hak ediyor mu size kalmis bana fazla gelmişti. Birde buna laptop adaptörünü ekliyorsunuz. Bu sebeplerle eski bilgisayar parçası satan yerlerden 70-80 lira civarında bu linkteki 180w fsp psuyu aldim fanini ve üst kapağını iptal edip kablolarini soketlerini tadilat edip kullandım. Apu kullandigiimdan güç yetiyor ve cok sağlam psu tık demedi daha.


    Pico psu ucuz olsa msi b450i anakartimla birlikte minicik güzel bir kasa çıkacaktı fakat bütçe dahilinde bu çıktı. sizleri kasa içi ve dışının çirkin görüntüleriyle baş başa bırakıyorum MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ] 


    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]
    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]
    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 10 Ağustos 2021; 16:51:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam eline emeğine sağlık tamda böyle bir işe kalkışıyordum. çok teşekkür ederim

  • eline emeğine sağlık. cinebench puanları biraz düşük geldi bana, curve optimizer ile undervolt yapsanız güzel olur. ben stock + curve optimizer all core -30 şeklinde kullanıyorum ve aldığım puanlar şu şekilde:


    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]
    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]

    cpu'ya el atmışken gpu'ya da undervolt yapılsa çok iyi olur. MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ] gtx 1660 super var bende de, çok da farklı sayılmaz, bu sistemi phanteks p400a kasada kullanmama rağmen undervolt bayağı farketti sıcaklık ve ses olarak.





  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısın da fırsat olmadı malesef ofiste bilgisayar dokunamıyorum sağına soluna :) İlk boşa çıkınca halledicem onları

  • elinize sağlık güzel sistem olmuş ama bu sistem yerine mac mini tercih ederim. zaten gördüğüm kadarıyla siz oyun için toplamışsınız. güle güle kullanın

  • Elinize sağlık ancak birşey merak ettim, mini itx kasalarda soğutma daha mı zayıf oluyor? sorun yaşadınız mı hiç?

  • Ben yıllarca mini itx sistemi araba PC'im için kullandım. Kasa minimizasyonu şart değilse uzak durmanızı tavsiye ederim. Kasanın devamlı taşınması gerekiyorsa mantıklı mesela. Veya arabada az yer kaplaması gerekiyorsa mantıklı.

    Ama görsel için kimsenin bu işe girmesini tavsiye etmem. Onun yerine masaya PC gömün. Çok daha mantıklı olur. Çok daha mutlu olursunuz. Bunun için de high-tech takılmanıza, özel masa dizaynına falan gerek yok.

    İri bir plakaya tüm montajı yayarak montaj yapın. Ekran kartını da Flex kablo ile yatırın. Ekran kartının arka paneli ile montaj paneliniz arasında boşluk bırakın. Oraya sonra mini fanlardan 3 tane yan yana takar, 5v verirsiniz.

    Pc'yi monte ettiğiniz paneli ters çevirip masanın altına, geriye doğru vidalayın. İşlem tamam.

    USB ve power paneli için masayı delip, ön tarafa da erişilebilir USB koyarsanız çok şugar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper olmuş bilgisayar, konuda efsane detaylar girilmiş. Sabah çayıyla beraber üşenmedim baştan sona okudum. Tabi anlamadığım parça kısımları olsada, okadar detaylı bilgisayar donanımından anlamadığımı söyleyeyim. Bende video render için bilgisayarımı tazelemeyi düşünüyorum. Yer sıkıntısı nedeniyle mini-atx heves ettiğim bir durum. Tabi direk satın alma linkide gelmiş süper olmuş, tam benlik. Burada merak ettiğim;


    4K 60kare ortalama 12dk-18dk arasındaki videolarda performans nasıl olacaktır

    (i7 2600k+32gbram+512ssd+570/8GB/256bit - bilgisayarım 1-2 saatten önce yapamıyor)


    1080 60kare ortalama 12-18dk arasındaki videolarda performans nasıl olacaktır

    (i7 2600k+32gbram+512ssd+570/8GB/256bit - bilgisayarım 25dk 'da anca renderi tamamlıyor)


    Çift monitör kullanmaktayım ve hatta 3.monitör yedekde dolabımda duruyor, çıkarttım bilgisayarım kaldırmaz diye takmadım. Böyle bir kasa bedeli 17K görüncede açıkcası biraz daha beklesemmi diye düşünüyorum. Oyun olarakta StarCraft,Overwatch,BF,Warzone atmaktayım.





  • Öncelikle belirtmek isterim ki okumaya vaktim yok hızlıca fotoğraflara bakarak filan konuyu inceledim.

    Elinize kolunuza sağlık 20saniye göz gezdirince bile emeğiniz belli oluyor. Tabi ki herkes kendi için bu tarz şeyler yapabiliyor ama değerli olan forumda paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak ve aynı tarzda çalışma yapabilecekler için rehber olmak.


    Yaptığınız işi takdir ettiğimi tekrar söylemek isterim. DH foruma yakışır, güzel bir içerik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: StG 44

    eline emeğine sağlık. cinebench puanları biraz düşük geldi bana, curve optimizer ile undervolt yapsanız güzel olur. ben stock + curve optimizer all core -30 şeklinde kullanıyorum ve aldığım puanlar şu şekilde:


    cpu'ya el atmışken gpu'ya da undervolt yapılsa çok iyi olur.  gtx 1660 super var bende de, çok da farklı sayılmaz, bu sistemi phanteks p400a kasada kullanmama rağmen undervolt bayağı farketti sıcaklık ve ses olarak.

    Bende aynen bunları düşünüyordum, biraz under volt, cpu ya da biraz dokunuş lazım. Yazıktır gpu 88 dereceyi görmüş, küçük dokunuşlarla 5-10 derece ısıyı düşürmekte fayda var. @Muten Baba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 11 Ağustos 2021; 14:32:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Kasanız tip olarak bendeki Aerocool DS Cube modeline benziyor.
    Ben ekran kartı tarafında kalan akrilik pencereyi çıkartıp Silverstone’nun linkteki fan filtresini ince teller ile tırnaklara tutturdum :))

    SilverStone SST FF142B 2x14cm Mıknatıslı Fan Filtresi (Güç Kaynağı ve Kasa Yan Panel İçin)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B00A5TCCZ2/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_V2FHDXD5R4826YS5CZRS?_encoding=UTF8&psc=1


    Eğer ebatlar uyuşmuyorsa da 3 yada 5mm kalınlığındaki bir kontraplaktan yada akrilik levhadan bir çerçeve kestirip ince kadın çorabına geçirip bir filtre (mesh bölüm) yapabilirsiniz
    Benim kasanın önü komple düz plastikti ve onu çıkarıp bu şekilde bir değişiklik yaptım.

    Benim kasada ön ve yan kapağı bu şekilde değiştirince ekran kartı 10 derece, işlemci de 5 derece kadar daha serin çalışmaya başladı

    Fikir vermesi açısından foto da ekliyorum


    MiNi ITX Sistem Toplama REHBERİ 2021 [ LİANLİ & ASUS ROG ]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.