Şimdi Ara

minecraft neden tartışmasız bir şekilde gelmiş geçmiş ve gelecek en iyi oyundur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • genellikle video oyunları endüstrisinde herhangi bir tekil oyunu "şimdiye kadarki en iyi" olarak kabul etmek küfür olarak sayılmaktadır. ne de olsa herkesin oyun tercihleri ve görüşleri farklıdır ve inanılmaz derecede geniş harika oyunlar evreninden her şeyi oynayabilmek ve bunlardan zevk alabilmek, bu hobide olmayı bu kadar özel yapan şeyin bir parçasıdır. yine de, piyasaya sürülen ve oyuncular tarafından sevilen binlerce oyun arasında minecraft, tartışmasız bir şekilde bu unvanı kazanmak için en ikna edici durumu ortaya koymaktadır.


    ilk olarak 2009 yılında küçük bir bağımsız ekibin iddialı bir projesi olarak dünyaya piyasaya sürülen minecraft, video oyunları endüstrisindeki yarı pişmiş fikirlerin bir koleksiyonunu mükemmel yaratıcı hayatta kalma sandbox oyununda birleştirmeye çalıştı. om yıldan fazla bir süre sonra, mojang studios, microsoft'un kanatları altında katlanarak büyüdü ve ilk piyasaya çıktığında herkesin inandığının çok ötesinde gelişti.


    açıkçası, minecraft'ın en iyi xbox oyunlarından ve en iyi pc oyunlarından biri olarak tanımlanmayı yalnızca bir video oyunu olarak hak ettiğini iddia etmek benim için kolay olurdu, ancak minecraft bu erişimin ötesine geçerek bir yaratıcılık ve eğitim platformu haline geldi.


    bugün, orijinal minecraft oyunu, yüzeyin hemen altında çok fazla gizli olan iki ayrı versiyon olarak var. birincisi, konsollarda xbox game pass dahil olmak üzere akla gelebilecek her platformda bulunan ve microsoft hesabınız aracılığıyla tam çapraz oynama ve çapraz kaydetme desteği sunan bedrock edition sürümüdür. ayrıca içerik oluşturucuları oyunu güçlendirir ve minecraft topluluğunun, oynamanın ve özelleştirmenin yeni yollarıyla dolu, sürekli büyüyen minecraft marketplace ile birbirini desteklemesine olanak tanımaktadır.


    minecraft: bedrock edition ayrıca, tüm dünyada binlerce okul ve kurum tarafından kullanılan yasal olarak güçlü bir eğitim aracı olan minecraft: education edition olarak bilinen bir dalı içerir. okulda eğitim almadığınız zamanlarda minecraft realms, oyuncu gruplarının özel özel sunucular kiralamasına izin vererek, kimin oynadığı veya nerede oynadığı önemsizdir, uzun ömürlü ve geniş dünyalar sağlar.


    öte yandan minecraft: java edition, minecraft'ın yalnızca pc, macos ve linux cihazlarda bulunan eski sürümüdür. java sürümü, tam mod desteği karşılığında platformlar arası uyumluluktan ve modern özelliklerden ödün vererek oyunculara minecraft'ı tam olarak istedikleri gibi oynamaları için neredeyse sonsuz yollar sunar. minecraft: java edition için dokuları değiştirmek gibi en küçük değişikliklerden yeni haritalar ve ejderha yetiştirme gibi tam gelişmiş oyun genişletmelerine kadar binlerce mod vardır.


    modların özgürlüğü, bedrock edition'dan çok daha fazla oyuncu için daha fazla kontrol ve destek sunan minecraft: java edition sunucularını da kapsar. java sürümü'ndeki sunucular, bazıları neredeyse kendi bireysel oyunları olarak sayılan tüm toplulukları yıllarca destekledi. diğer sunucular, minecraft "oyununun" dışında rahatça var olan ve tamamen yeni bölgelere giren bir amaca sahiptir.


    minecraft markası ayrıca minecraft dungeons gibi yeni projeler ve sayısız ortaklık ve iş birliği, popüler kültürde boy gösterme ve devasa miktarda ürün içerecek şekilde gelişti. günümüzde minecraft sadece bir video oyunu değil: yaratıcı bir sanal alan, bir hayatta kalma macerası, bir eğitim aracı, bir sosyal platform, bir topluluk. tüm stüdyolar ve yetenekli bireyler geçimlerini minecraft üzerinden sağlıyor; kuruluşlar ve gruplar, mesajlarını yaymak için minecraft'ı kullanabilir, arkadaşlar veya yabancılar, aralarındaki mesafe ne olursa olsun minecraft aracılığıyla bağlantı kurabilir. minecraft, insanlığın yaratıcılığı ve ustalığıyla mümkün olabilecek eserleri ortaya çıkarabilir.


    minecraft'ın neler başardığını ve onu destekleyecek istatistikler olmadan neler yapabileceğini konuşmak yeterli değil. mojang'a göre 250 milyondan fazla satılan minecraft, dünyanın en çok satan oyunudur. bir oyunun 100 milyonun üzerinde kopya satması, yalnızca küçük bir avuç oyunun başardığı çok önemli bir başarıdır ve minecraft bunu hızla geçerek önemli bir kilometre taşına ulaştı. gta v, üç konsol neslinde 140 milyonun üzerinde kopya satarak bir sonraki en çok satan oyundur.


    bu iki devasa oyun arasındaki fark büyüktür, ancak daha da etkileyici olanı minecraft'ın hala oldukça aktif bir topluluğa sahip olmasıdır. şubat 2021'de minecraft 139 milyondan fazla aktif oyuncuya sahipti. bu, neredeyse tüm ömrü boyunca gta v'nin sattığı kadardır.


    bu son rakamlar, internet trollerinin "minecraft öldü" şeklinde devam eden yorumlarıyla taban tabana zıt. minecraft, youtube'un oyun videoları ve hadi oynayalım "altın çağının" çöküşünden sonra popülaritesini kesinlikle düşürürken, oyun azimle kendini geliştirmeye devam etti ve halkın gözü olmadan bile sayısız rekor kırdı ve şimdi oyuncu sayıları, satışları ve geliri için tüm zamanların en yüksek seviyelerine sahip.


    2014 yılında mojang studios, teknoloji devi microsoft tarafından satın alındı ve ekibini dünyanın en yetenekli geliştiricilerinden bazılarıyla genişletmeye devam etti.


    ancak buna ek olarak, bir oyun, oyuncu tabanı olmadan hiçbir şey değildir ve minecraft, piyasadaki en büyüklerden birine sahiptir. minecraft: bedrock edition betalarını ve minecraft: java edition anlık görüntülerini test ederek, keşfedilen sorunlar ve istenen eklemeler hakkında geri bildirim göndererek, desteklemek, geliştirmek ve orijinal minecraft deneyimini bile değiştirebilir ve diğer minecraft hayranlarıyla sosyal platformlar, forumlar, youtube ve (elbette) minecraft'ın kendisi aracılığıyla bağlantı kurulabilir.


    minecraft, sayısız içerik oluşturucunun kendilerini ve ailelerini desteklemesini sağlar. insanlar minecraft marketplace, modlar veya sunucular aracılığıyla minecraft için yeni içerik oluşturuyor ve akış yapıyor ve minecraft videoları hala milyonlarca toplu görüntüleme alıyor. minecraft, harika şeyler başarmak için gerekli araçları sağlamaktadır.


    "mojang studios, başta eğitim olmak üzere tüm dünyada somut bir sosyal etki yaratan bir platform yarattı."


    ancak minecraft topluluğunu oyuna çeken şey sadece parasal kazanç değil. minecraft, akıllara durgunluk veren bir etki için sayısız kez yeniden tasarlandı. örneğin, build the ote, gençleri ve geleceğin seçmenlerini, onlara oy verme süreci ve kendi kuşağının karşı karşıya olduğu en acil sorunlardan bazıları hakkında öğreterek eğitmeyi amaçladı. üniversite öğrencileri, pandemi sırasında fiziksel bir etkinlik yerine minecraft'ta sanal mezuniyet törenleri yaptılar. isveç'teki kızlar, yerel toplulukları için gerçek dünyadaki değişikliklere ve etkilere yol açabilecek iyileştirmeler tasarlamak için minecraft kullanıyor. autcraft, otizmli çocukların sosyalleşmeleri ve arkadaş edinmeleri için güvenli bir yer sağlayan bir sunucudur.


    minecraft: education edition başkanı allison matthews, "mojang studios, tüm dünyada, özellikle eğitimde somut bir sosyal etki yaratan bir platform yarattı" dedi. "sürdürülebilir köyler için öğrenci tasarımlarından, kodlama öğrenme yetkisine sahip kızlardan ve dijital vatandaşlık ve farkındalık dersleri veren eğitimcilerden çok ilham alıyorum, ve hepsi bu oyunda!"


    minecraft'ın daha asil kullanımlarının ötesinde, oyun topluluğu binlerce kasırganın tüm gücüyle yaratıcı potansiyellerini açığa çıkardı. oyuncular, kurgusal konumların ve gerçek dünyadaki önemli noktaların devasa ve gerçekçi tasvirlerinden karmaşık ve gülünç redstone mekanizmalarına kadar minecraft yapılarını düzenli olarak sergiliyorlar, minecraft'ın yaratıcı araçları size istediğiniz her şeyi yapma özgürlüğü veriyor.


    ayrıca minecraft'ın içine yerleştirilmiş eksiksiz bir harry potter rpg'sinde hogwarts'ı keşfedebilir, orijinal doom'u oynayabilir, sanal müzik konserlerine katılabilir ve minecraft'ta diğer sonsuz yeni deneyimleri keşfedebilirsiniz. minecraft bir gerçek hayat simulatörüdür ve bu da onu bu kapsamından ötürü gelmiş geçmiş ve gelecek en iyi oyun yapmaktadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 20 Mart 2022; 0:1:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.