Şimdi Ara

Mimarlık ofisine sistem önerisi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • diday D kullanıcısına yanıt

    Güc kaynaginin arkadaki salteri vardir minik, onu actin mi? Onu actiysan, kablolar takiliysa, anakart üzerinde ki pwr pini olacak, kasada ki dügmenin uzantisini oraya bagliyorsun. Onu disinda psu kablolarini dogru taktiginda calismasi beklenir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    -şalter açık.

    kablolar takılı.

    power pini de takılı ama şimdi söküp tekrardan deneyeceğim power pinini.


    video kayıt bile yapacaktım. topladığım ilk kasa diye ama kısmet olmadı.

  • Hocam iyi ki anakarttan power kablolularını söylediniz.

    jusb ye bağlamışım yanlışlıkla doğru yerine bağlayınca çalıştı.

    biosa girdi sanırsam burada bir ayar yapacak mıyım?

    yoksa direk artık Windows kurmaya mı geçeyim


    Mimarlık ofisine sistem önerisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kunGFu

    power pinini yanlış taktığımı görünce heyecandan kasa kapaklarını takmadan bilgisayarı çalıştırdım. biraz da sabırsızlık var tabi.


    sonra kasa dik durumdayken temperli camı takayım dedim.


    tahmin edin ne oldu.

    cam elimden hafif kaydı köşesi mermer masaya dokununca tuzla buz.

    umarım yedek parçası vardır. bütçemizin üstünde hareket ettik. en ufak bir masrafa dahi tahammülümüz yokken böyle bir sakarlık yapmam beni çok üzdü. Mimarlık ofisine sistem önerisi. 

  • diday D kullanıcısına yanıt

    Çok mu sert vurdunuz? Bildiğim kadarı ile temleri camlar kolay kirilmiyor fabrikasyon hatası olabilir. Msi dan yedek parça isteyin. Her zaman değil ama bazen camlar kirilabiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, 2-3 cm yükseklikten elimden kaydı. Köşesine denk geldiği için kırıldı diye düşünüyorum. Msi dan veriliyorsa sipariş vereyim . Herhalde cam gelene kadar camsız kullansam sıkıntı olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diday D kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum kirilacagini çok az mesafe bir çarpmada kırılmaz. Muhtemelen üretim hatası siz genede msi ile görüşün sıfirini yollamalari gerekir. Temleri camlar cidden sağlam öyle hemen çatlamaz lar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diday D kullanıcısına yanıt

    Olur öyle seyler, canin sag olsun. Msi destege yaz bakalim ne diycekler, cok bir para istemezler saniyorum. Ücretsiz olursa sahane olur.


    Xmp profilini (3600mhz) secsen yeter bios'tan, ama sart degil, windows kurulduktan sonra da yapilabilir. Windows kurmaya mani degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Merhabalar @kunGFu hocam,


    Sizin yorumlarınızı ve yaklaşımlarınız beğenerek takip ediyoruz. Hatta bunlardan ötürü foruma üye olduk. Fakat konu açamadık. Lafı uzatmayayım vaktiniz çalmak gibi bir niyetim yok. Aşağıda bir sistem topladım da uyumluluğu ve yorumunuzu çok merak ediyorum. Ayrıca PSU, Anakart ve Soğutucu hakkında da yorum yapabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Sistemin amacı CPU tabanlı VRAY-Corona render'ı onu da belirteyim. OC yapmayı düşünmüyoruz.




    İşlemci: i7-12700 (overclock yapmayacağım) --- (alınacak)


    Ekran Kartı: Zotac rtx 3060 --- (alındı)


    Anakart: MSI PRO B660M-A --- (alınacak)


    RAM: Gskill Ripjaw 3600mhz cl18 --- (alındı)


    Ssd: Crucial 1 tb P5 Plus --- (alındı)


    Kasa: MSI MAG Force 100M --- (alındı)


    Soğutucu: Arctic Freezer 240 ii --- sıvı soğutma düşünüyorum. (alınacak) (yorumunuz çok önemli)


    PSU: FSP veya XPG --- (alınacak) --- (yorumunuz çok önemli muadil uygun fiyatlı başla marka/model de olabilir)




    Gerçekten sizden bir çok şey öğrendi bir kaç gün içerisinde. Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.





  • patology P kullanıcısına yanıt

    Acikcasi DH da böyle yorumlara pek denk gelmiyorum, çok teşekkür ederim. Burada yazdiklarimi biraz daha detaylandirarak sirketlere anlatiyorum ve yeri geliyor para veriyorlar Mimarlık ofisine sistem önerisi. 


    Konuya dönelim, anakarti muhakkak ddr4 olarak secin, aldiginiz ramler ddr4 çünkü, render islerinde kapasite cok önemli oluyor. Misal revit acik, twinmotion acik, photoshop acik 32gb a cok yaklasiyorum. Proje boyutu öyle cok büyükte degil, 68mx55m seklinde. Ram en az 32gb, anakart iyi, wifi li modeli alabilirsiniz, bluetooth kulaklik büyük kolaylik sunuyor, zoom la falan sunum yaparken.


    Islemci bence iyi, rtx hizlandirma var vray de, transparanlik sorunu cözülmüstür saniyorum en son bir kac sene önce kullanmistim, rtx de cikti biraz daha kaliteden kayipli oluyordu. Son versiyonlarini kullanmadim, gecenlerde chaos dan mail gelmisti, deneyin diye.. Corona efsanedir ama cpu cekirdegini cok sever. Ben bir günde cizim yapip renderlar cikarip video hazirliyorum yeri geliyor. Realtime render bana yetiyor.


    Bu sivi sogutma begendigim ender sivi sogutmalardan, anakartin vrm kismini,heatsinklerini de ayni zamanda sogutuyor, render yapilacagi düsünüldügünde bu bir artidir. Ama genel olarak kule tipi sogutucu render sistemlerinde daha sorunsuzdur. Bu sebeple ben hava sogutma kullaniyorum, noctua nhd15 muadili bir model var ve kafam cok rahat. Ssd iyi.. sivi sogutma alacaksaniz hangi model olursa olsun ara sira sicakliklarina bakin.


    Güc kaynagi fiyatlari suan artti, indirimde bir model görüyorum; asus strix 750w 1900 lira; https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-rog-strix-750g-750w-fiyati,555456375.html

    Amazon satiyor. 300 lira fazlasina 850w lik yine begendigim msi in agf modeli var; https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a850gf-850-w-fiyati,1071155765.html

    Xpg core reactor 750w suan biraz pahali, 2300 lira. Xpg nin 650w ligi 1960 lira, onun yerine asus strix alinabilir.

    Thermaltake gf1 indirimi vardi gecende suan o yok. Diger 3 modelden birini alin siz, ilerde daha iyi gpu ya yükseltmek istediginizde elinizin altinda iyi bir model olsun. Msi a750gf ile 850gf arasinda cok az bir fiyat farki oldugundan 750 ligini es gectim. Watta degilde ödedigim paraya aldiklarima, kaliteye bakiyorum.


    Ekrankarti olarak pek bir yükseltme yapmayiz max rtx 3080 falan derseniz; https://www.akakce.com/power-supply/650-w.html

    1500 lira civarina msi a650gf modelide uygundur alinabilir. 750w almanin biraz daha esneklik saglayacagini unutmamak gerekir. Rtx 4000 ler daha fazla watt ihtiyaci ile cikabilir piyasaya, bu sekilde söylentiler var.


    Asus seasonic platformunu, msi ve xpg ise cwt nin platformunu kullanir. Ayni zamanda corsair rmx de cwt üretimidir. Yeni cikan nzxt ve thermaltake gf1 de cwt üretimi ayni platforma sahiplerdir... Msi da mutli rail islemci ve gpu ayri kanallardan besliyor. Kanal basina ocp korumasi var. Digerleri tek kanal, tek ocp... Yani aslinda iyiler arasindan secerken genelde fiyatlarina bakiyorum. Bunlarin hepsi tier1 ürünler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @kunGFu Hocam,


    Makale niteliğinde yazmışsınız çok teşekür ederim. Tekrar tekrar okudum:). Genelde herkes şunu al bunu al diyip bırakıyor sizin gibi detay veren çok az olduğu için yazılarınızı kıymetli buluyorum. Bir kanıta veya tecrübeye dayandırdığınız için.


    Son olarak 100M kasaya arctic freezer 240 ii ve B660M muadili bir anakart sığar mı bilginiz var mıdır?


    Tekrardan çok teşekkür ederim.

  • patology P kullanıcısına yanıt

    Anakartlar sigar atx boyutlular icinde uygun. Senin yazdigin m-atx yani biraz kirpilmisi, boyutlari biraz daha ufaktir atx lerden. Sivi sogutmayi ön tarafa takabilirsin lakin üste takma noktasinda emin degilim denemek lazim. Arctic in radyatörü digerlerinden kalin. Ama msi b660m a in üstteki heatsinki biraz kirpik, yaklasik 1cm yakin yer var gibi duruyor, eps islemci kablosu her türlü degebilir, degmeyede bilir. Dedigim gibi yukari takmak biraz zor görünüyor. Öne takarsam ne olur? Sicak havayi iceri verecegi icin ekrankarti 1-2C sicak calisabilir. Bu sebeple kasanin yukarisina yine 2 adet fan takmak iyi olur, sicak hava tahliyesini daha iyi saglamasi icin. Kasanin önünden cikan iki fani yukariya takabilirsin.


    Kasayi iade etme imkanin varsa lian li 215, 1900 lira. Bu tür hareketlere daha müsait bir kasadir. Ama sart degil, kolaylik olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum @kunGFu hocam çok teşekkürler, forumda bir arkadaş sığdırmış üst tarafa nasıl yapmış bilmiyorum resim atmış sadece.

    Üstadım son olarak bir soru daha soracaktım da çok arada kaldım ve çok uzattım biliyorum. Forumlarda herkes farklı bir şey diyor. MSI PRO B660M-A (2800tl) ile ASUS TUF GAMING B660M-E (3500tl) arasında kaldım. Siz olsanız hangisi seçerdiniz.


    Daha fazla mesaj kalabalığı yaratmayayım şimdiden çok teşekkürler hocam değerli yorumlarınız ve kıymetli değerlendirmeleriniz için.

  • patology P kullanıcısına yanıt

    Yok estağfurullah ne kalabaligi olacak, forum bu sebeple var, parasinida reklamlar karsiliyor. Ne kadar cok yorum ve click forum icin o kadar iyidir. Reklam verenlerden, benim aylik su kadar kullanicidan su kadar yorum, su kadar aktiflik var seklinde fiyat veriyorlar.

    Sivi sogutmayi denemek lazim, sigiyorsa iyi... :)

    Iki anakart arasindan kesinlikle msi alirdim. msi da 53A lik 12 adet mosfet var islemciye ayrilmis ve asus ta 46A 8 adet... Vrm yapisi msi da daha iyi.


    Mimarlık ofisine sistem önerisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Sizin tavsiyelerinizle ve yorumlarınız doğrultusunda sipariş ettim sistemimi. Herşey için çok teşekkür ederim, minnettarım.

  • patology P kullanıcısına yanıt

    Hayirli ugurlu olsun, mal sahipleriyle revizyona girmeden, projeleriniz belediyeden direk gecsin Mimarlık ofisine sistem önerisi. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası arkadaşıma 10 küsür sene önce aldığım asus pa serisi monitörü alma sebebimiz öncelikle renk doğruluğu idi ve bütçemize en uygunu idi seçenek azdı vs ama artık ufak kaldığı ve yanına ikizi olmadığı için yine aynı kalitede veya yakın kalitede model arayışına girdiğimde forumda çizim monitörü yazıp bakayım neler var piyasada dedim konuyu baştan sona okudum ama çizimde bana göre en önemli parçalardan biri olan monitörden hiç bahsedilmemiş 35000 lik sistem 2000 lik bi monitörle geçiştirilmiş. Amaç gerçekten çizimmi acaba diye düşünmedim değil yani. Hayırlı olsun yani ne diyeyim başka arayışa devam.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.