Şimdi Ara

mimarlık fakültesi notebook tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, daha önceki konulara baktım fakat güncel bir tavsiye almak istiyorum. autocad ve 3d max gibi programları sorunsuz çalıştıracak beni en azından 3-4 sene sıkıntı çıkarmadan idare edebilecek bir notebook almak istiyorum. tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    daha önce hp marka ve toshiba marka bilgisayarlar kullandım ve hp ile hiç iyi ilişkilerim olmadı malesef. lenovo'yı da pek beğenmiyorum.

    Özellikle toshiba markasını beğenerek kullandım fakat artık epey eskidi. yine toshiba almak istiyorum bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. maksimum verebileceğim para 3.500 civarı olacak şimdiden hepinize teşekkürler.



  • karakolbekcisi K kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tavsiyeniz için. daha önce hiç asus kullanmadım, ısınma problemi falan yaratmıyor değilmi ? sorunsuz kullanabilirim yani. ne bileyim nadiren de olsa cs go falanda oynamak isterim bilgisayarda :)
  • Kasap19 K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın önerdiği Asus N550 serisi bilgisayar çok şıktır, özellikleri de çok iyi. Kasası da çok kalitelidir.
    Tek bir eksisi var, HDD'si diğer donanımlara göre düşük kalitede. 5400 rpm yerine 7200 rpm bir harddisk kullansalar çok daha iyi olurdu sanırım.
    Onun için alanlar genelde SSD taktırarak kullanıyor. Bu bilgisayarda SSD için bir slot olmadığı için ya HDD çıkartıp SSD takılacak, ya da DVDROM yerine SSD takılacak.

    Ben de hala maks 3250 TL olacak şekilde laptop arıyorum, bu modeli de cidden seviyorum ama bu HDD olayı kafamı kurcalıyor. Performans olarak ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama çoğu kişi HDD olayından şikayetçi galiba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • B747 kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, ancak inanın söyledikleriniz hakkında en ufak bir fikrim yok :)) yıllardır bilgisayar kullanmaktaki amacım şahsi işlerimi halletmek ve birkaç oyun oynamaktan ileriye gitmedi, bilgisayarıma 9 ayda yada yılda 1 format atmaktan başka birşey yapmadım

    bilgisayar alırken hep eş dost tavsiyesine uyarak aldım, o yüzden pek bilgim olmadığı için buraya konu açmak en mantıklı iş olarak geldi :) söylediğiniz sorun çok önemli bir sorunmudur ? beni yarı yolda bırakır mı, benim anlayabileceğim dilden anlatma şansınız var mıdır




  • Kasap19 K kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayarı kullanmadığım için (ben de araştırma aşamasındayım :) ) bu bilgisayar sizi yarı yolda bırakır mı, bu sorun işlerinizi aksatır mı tam bilmiyorum. Fakat Asus N550 serisine ait konu başlıklarına göz gezdirirseniz bilgisayarı alanların birçoğu SSD (yani normal harddisklerden çok çok daha hızlısını) taktırıyor. Film-dizi izlerken, oyun oynarken vs. bir saniyeliğine takılmalar yaşadığını söyleyen yorumlar gördüm mesela. N550JK serisine ait başlıktan iki yorum linki göndereyim mesela:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108911410
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108133709

    Harddisk 7200 rpm olsaydı (rpm bir dakikadaki devir sayısı demektir) işlemler daha hızlı olacaktı. (programların açılması, bilgisayarın açılması, bir dosyanın kopyalanması vs.)

    Sizi rahatsız eder, etmez bilmiyorum. Sadece bir iki kişiden okusam o kişiler çok dikkatli, takıntılı diyeceğim ama birçok insan bunu söyleyince herkesi rahatsız edebilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >








  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bi süre daha araştırmalarımı yapayım nihai kararımı o şekilde vereyim. tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.