Şimdi Ara

Milli takım; milli farkındalık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gündür Dünya Kupası Elemeleri Avrupa Grupları ile ilgili analizleri gerçekleştirdik.Türkiye’de futbol sevgisi kulüp takımlarına endekslendiği için Milli Takım ile ilgili çok fazla ilgi alaka gösterilmiyor. Açıkçası bu durumda öğrenilmiş bir çaresizliğe yol açıyor.Bir takım düşünün takımın orta sahasında Çalhanoğlu, Arda ,Oğuzhan ,Emre Mor,Topal,Cengiz Ünder gibi çok geniş bir yelpazede yetenekli ve çeşitli varyasyonlar oluşturabileceğiniz oyunculara sahip olsun.Ayrıca V.Şen, Gökhan Töre, G.Gönül, Caner Erkin, Yunus Mallı gibi çok farklı stratejilerle oyun yapmanıza imkan sağlayan yetenekli oyunculardan oluşsun.Daha Burak Selçuk gibi kıdemlilerden Deniz Türüç Cenk Tosun gibi yeteneklerden bahsetmemize gerek kalmadan bu takımın bir potansiyeli olabileceği ortaya çıkıyor.Oysa ilk maçlardaki kısır tartışmaların ve çekişmelerin gölgesinde çok başarılı olabilecek bir jenerasyonun Dünya Kupası’nı kaybettiği algısı futbol kamuoyuna hakim oldu. Hırvatistan’ı bir tarafa bırakırsak bu yarışta -çoğu futbolbilirin ortak kanısıyla – bizi geçecek olan ülke de İzlanda ilan edilmiş. Yakın zamana kadar esamesi okunmayan İzlanda.

    İzlanda’nın organizasyonuna ve takım hüviyetine itirazımız yok. Fakat potansiyelimizin onların çok üstünde olduğu gerçeğini de unutmamalıyız. Aynı değerlendirme Ukrayna içinde yapılabilir. Sonuçta Hırvatistan’ın bizden daha iyi olduğunu kabul etsek bile bu grupta play off hedefini ortaya koymamız gerek. Diğer iki takımı da geride bırakabileceğimize inanmalıyız. Bunun için ipler hala elimizde. Düşünün futbol çoğumuz için ne kadar önemli bu ülkede. Buna karşın 1954 ve 2002 dışında Dünya Kupalarında boy gösteremedik. Avrupa Şampiyonalarında durumumuz biraz daha iyi olsa da (1996-2004-2008-2016) Dünya Kupası’na damga vurduğumuz 2002 yılından beri yokuz.

    Milli Takım’a destek vermenin en başta başarıya inanmak olduğunu düşünen biri olarak 11 Haziran ve 6 Ekim arasında oynanacak dört karşılaşmanın Futbol tarihimiz ve akıbetimiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu turnuvaya katılıp katılmamız bir çok açıdan futbolumuza direk etki yapacaktır, ve maalesef futbol kamuoyunun bu işin ciddiyetinde olmadığı kanaatindeyiz. O yüzden bu yazılar ve aşağıdaki tahminleri bu konuyla ilgili bir farkındalığı arttırma olarak ele alalım,en azından futbol okurları için bunu bir etkileşime farkındalığa çevirelim.

    Siz değerli okuyucularımızdan da aşağıdaki gibi tahminler bekliyoruz. Bu tahminler sonucunda en doğru tahminleri yapan üç kişiye sürpriz kitap hediyelerimiz olacaktır.( Tabi ki bu kitaplar futbolla ilgili çok seveceğiniz kitaplar olacaktır.)

    Sizin de tahminlerinizi bekliyoruz. Tahminlerinizi (ve dilerseniz konu ile ilgili analizlerinizi de) yayınlayacağız.

    Not: Tahminlerinizi filozoflar@yahoo.com adresine gönderebilirsiniz. En kötü ikinci olan takım play off oynayamayacak bunu biliyoruz. Fakat bunu şimdiden kestirmek güç. Bu sebeple tercihlerinizi aşağıdaki gibi birinci ve ikincilerin tahmini olarak yapalım.



    TAHMİNLER

    1.Olacak Takımlar :Hırvatistan, Fransa,Portekiz,Almanya,Sırbistan,Polonya,İngiltere,İspanya,Belçika

    Play off oynayacak takımlar: Türkiye, İsveç, İsviçre, Azerbaycan, İrlanda, Karadağ, Slovakya, İtalya, Bosna
    http://futbolfilozoflari.com/milli-takim-milli-farkindalik-tahminlerinizi-bekliyoruz.html







  • Bizim elimizde yetenekli oyuncu topluluğu var mı? Evet var ama top bizdeyken bir şeyler yapabilen oyuncu hemen hemen hepsi.

    Peki Uluslararası turnuvalarda yeterli mi? Tabi ki de hayır.

    Nedeni topsuz alandaki etkisizliğimiz.

    FIFA Dünya sıralamasına bakın. Bazı sürpriz ülkelerin üst sıralarda olduğunu göreceksiniz.Peki ama neden çok yetenekli oyunculara mı sahipler? Hayır ama belirli bir stratejide oynuyorlar,agresifler ve topsuz alanda çok etkililer.

    Peki ya bizim kadromuzda topsuz alanda etkili kaç oyuncu var,mücadeleyi bırakmayan,agresif hırslı takım disiplinine sadık oyuncular?Bir elin parmakları geçmeyecek kadar azlar hatta hiç yok diyebiliriz.



    Bunlar olmadan başarılı olmamız neredeyse imkansız.

    İlk önce"günümüz futboluna" uygun isimleri yetiştirip sonra bazı şeyleri düşünüp, sorgulamalıyız.

    İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.