Şimdi Ara

Milli maçlar sadece İstanbul'da oynanmasın ve kulüp formaları ile maçlara gidilmesin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bununla ilgili daha önce konu açıldı mı bilmiyorum. Son yıllarda milli takımımızla ilgili sıkıntılar malum. Benim açmak istediğim konu yıllardır tam olarak oluşturulamamış milli takım tribüncülüğü ve tribünleri tamamıyla kırmızı-beyaz yapacak milli duyguların hakim olduğu bir zihniyetin oluşturulması ile ilgilidir. Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara ama milli maçlar sadece İstanbul'da düzenletiliyor. İstanbul'dan sonra Ankara, İzmir, Adana vs. diye büyükşehirler sayılır yazılır çizilir ama buralara da resmi milli maçlar verilmez. Son birkaç hazırlık maçları Adana, Mersin ve Ankara'da yapıldı. Bunların resmi maçlarda da yaygınlaşmasını diliyorum. Bir de tribünler açısından da eleştirilmesi gereken kulüp formaları ile maçlara gidilmesidir. Bunu doğru bulmamaktayım. Maç Türkiye'nin maçı, temsil edilen ay-yıldızlı bayraktır o sebeple tüm Türkiye'nin tek ses tek yürek olmasını sağlayacak bir anlayışın oluşturulması gerekir. Geçen son birkaç maçtan beridir Fatih Terim bunu kastederek vatandaşları milli takım ürünleri ile gelmesini istemişti ama maalesef buna uymayan kitleler de maçtaydı. Ben İzmir'de yaşayan biri olarak Karşıyaka taraftarı olmama rağmen ben milli maç İzmir'de olduğu zaman kulüp forması ile değil kırmızı-beyaz forma, atkı vs. ile maça gelirim. Hatta bütün İzmirliler Göztepe, Altay, Buca, İzmirspor, Altınordu, Menemenspor vs. taraftarlarının da aynı şekilde yapacağına inanıyorum.

    Başka ülkelerde dikkat edildi mi bilmiyorum mesela 2014 Dünya Kupası grup elemelerinde grubumuzda bulunan Hollanda ile deplasman maçında herkes Hollanda bayrağı ile ve onu temsil eden renklerle tribünleri doldurmuşlardı. Daha birçok örnek verilebilir. Cumhuriyet tarihi boyunca milli hassasiyetlerin yüksek olduğu bir ülkeyiz diye övünüyoruz ama bunu yansıtacak platformlarda bu da spor alanları oluyor pek bunu yansıtamıyoruz. Sonuç olarak dünya ülkeleri bizden daha çok milli hassasiyete sahip olduğu ortaya çıkıyor.

    Kulüp formaları ile grupların getirdiği zararlara örnek verecek olursak; 2 yıl önce TT Arena'daki maçta Volkan Demirel ile taraftarların sözlü kavgası, Emre Belözoğlu ile ilgili hadiseler yaşanmıştı. Tam tersi de Kadıköy'de veya BJK'nin stadında da yaşanmıştı.

    Şimdiden böyle bir atmosferin yaratılması için internet ortamından başlanarak önümüzdeki organizasyonlarda uygulanması lazım. Bunun için;
    1- Hazırlık maçlarında, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Grup Elemelerinde kimlerle oynanacak ise Türkiye'deki maçlarda her maç ayrı şehirlerde oynanmalıdır. Örneğin, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde grupta 6 takım var ( kaç takım olduğu konusunda yanılabilirim. Amacım örnek vermek) Türkiye evinde oynayacağı 5 maçı Türkiye'nin 5 iline dağıtacak şekilde oynamalıdır.
    2- Tribün kültürü için de milli takıma özel besteler, tezahüratların oluşturulması ve dediğim gibi kulüp formaları yerine kırmızı-beyaz renklerin hakim olduğu ortamın yaratılması gerekir.

    Amaç hem milli takımın başarılı olmasını sağlamak hem de ülkemiz stadyumlarında milli takım ruhu oluşturmak olmalı. 2000,2002 ve 2008 organizasyonları dışında genelde ciddi bir sorun var. 2010'lu yıllardayız. 2010, 2012'de yoktuk 2014'de de yokuz. Güncel sorunlardan biri de Süper Lig'de yabancı oyuncuların serbestliği konusu. Daha fazla yabancı oyuncu alınmaya devam ederse Türk oyuncularımızın kendilerini gösterme şansı da düşüyor. Bu da kendilerini milli takıma kazandırmak için önlerinin kesilmesi demektir.

    Şunu da eklemek isterim ki sadece futbol'da değil bütün branşlardaki milli takımlarımızın bu şekilde organizasyonlarda olmasını dilerim. Spor sadece futbol'dan ibaret değil. Ülkemiz maalesef bu konuda sınıfta kaldı.

    Öncelikle federasyonun, medyanın ve sponsorların bu konuda teşvik edilmesi lazım.

    Çok uzun olduysa ve daha önce bu konu açıldıysa özür dilerim. Saygılar!







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.