Şimdi Ara

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in “Gönül Köprüsü” 2010’da yine yollarda…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell''in ''Gönül Köprüsü" 2010''da yine yollarda…

    ''GÖNÜL KÖPRÜSÜ" ÜÇÜNCÜ YILINDA DA SEVGİ BAĞLARI KURMAYA DEVAM EDİYOR

     

    Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı''nın işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen ''Gönül Köprüsü" projesinin üçüncü dönemi, Ankara''daki etkinliklerle başladı. Bu yıl projeye, 81 il ve KKTC''den 20 bin öğrenci katılacak.  Üç yaşına basan projede, ilk kez yurt dışı gezileri de olacak.

     

    Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen ''Gönül Köprüsü" projesinin üçüncü dönemi Ankara''daki etkinliklerle başladı. Türkiye''nin dört bir yanından bin öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin Anıtkabir''i ziyaretiyle başlayan etkinlik, öğrencilerin ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler''in Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu''yu makamında ziyareti ile devam etti.

    Anıtkabir Aslanlı Yol''da, ellerinde ''Türkiye''yi Gönül Köprüsü ile bağlıyoruz" afişleri ile yürüyen bin öğrenci, daha sonra Anıtkabir''deki mozaleye çelenk bıraktı. Anıtkabir ziyareti sonrası, bir grup öğrenci ve Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu''yu makamında ziyaret etti.

    Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler,  ''Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, büyük bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde 3 senedir yürütüyor olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Proje sayesinde iki yılda 81 ilden 110 bini aşkın çocuğumuz birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurdular. Geçen yıl gezilere katılan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya yakından tanık olduk ve bu bizi motive etti.  Bu yıl 20 bin çocuğumuzu daha Gönül Köprüsü ile farklı illere götürerek oralardaki arkadaşlarıyla gönül bağları kurmalarını sağlayacağız.  Bu sene programımıza yurt dışı gezileri de ekliyoruz. Çocuklarımızı daha önce hiç görmedikleri şehirlere götürerek, bilgi ve deneyimlerini geliştirmelerini ve kalıcı dostluklar kurmalarını umuyoruz. Onların yeni deneyim kazanması demek, geleceğe olan inançlarının, umutlarının güçlenmesi demek. Biz bu projeyi çok seviyoruz ve önümüzdeki yıllarda da gönülden desteklemeye devam edeceğiz " dedi.

    Öğrencilerin ziyareti sırasında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, ''Gönül Köprüsü Projesi ile belki de yaşadığı yerden hiç çıkmayan, başka şehirleri görme imkanı bulamayan çocuklarımıza yeni ufuklar açılmaktadır. Ülkemizin en özel projelerinden biri olarak gördüğüm ''Gönül Köprüsü Projemizi" gelecek yıllarda da geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz ki, bu gönül köprüleri Ayçalarla Aybükeleri, Birgüllerle Berfinleri, Berrinlerle Berivanları, Bülentlerle Baranları, Hasanlarla Hüseyinleri, Tugçelerle Tuğbaları, Oğuzlarla Osmanları, Hazallarla Helinleri birbiriyle buluştursun. Biliyoruz ki birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi duygularını geliştirmek, ancak böylesi buluşmalarla ve yakınlaşmalarla mümkündür" dedi.

    Bu sene yurt dışı gezileri de olacak

    2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 20 bin öğrenci gezilere katılacak. Gönül Köprüsü''ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak programa yurt dışı gezileri de eklendi.

    Seyahatler uçak, tren ve otobüslerle gerçekleşecek

    Uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulaşım yapılacak. Gezi süresince her otobüste, trende ve uçakta öğrencilere eşlik etmeleri amacıyla öğretmen ve okul yöneticileri bulunacak. Öğretmenler, ağırlıklı olarak rehberlik, coğrafya ve tarih branşlarından seçildi. Bu gezinin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri''nin plan ve programı doğrultusunda oluyor. Geri kalan 2 gün ise her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanıyor.

    Engelli öğrenciler de gezilere katılabiliyor

    ''Gönül Köprüsü" projesi kapsamında belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılıyor. Böylelikle proje kapsamında engellilerle ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.