Şimdi Ara

Millenicom 24 aylık taahhüt iptali hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 24 aylık taahhütümün 13. ayındayım 1100tl cayma bedeli isteniyor. Hem taahhüt 1 yılı geçmiş hem de şu anda almakta olduğum 75mbitlik internet hızı taşınacağım yerde 58mbit olarak görünüyor ne yapabilirim ev taşıyacağım onca işin arasında bununla uğraşmak zorunda bırakılıyorum. Bana bir yol gösterebilecek var mıdır?




  • Hocam taahhütümüz kaç aylık olursa olsun süresi dolmadan ayrılmak istediğimizde belli bir miktar para ödememiz gerekiyor. Forumlarda çokça görüyorum "süresi 12 aydan daha uzun tahhütlerden, müşterinin cezai bedel ödemeksizin ayrılma hakkı var" deniyor. Ama iş o kadar kolay değil.
    Biz ayrılmak istediğimizde firma bizden cayma bedeli değil indirim bedeli talep ediyor. İndirim bedeli de cezai şart olarak değerlendirilmiyor zaten.

    Mesela sizin şu an kullandığınız paket 100 lira diyelim. Bunun asıl fiyatı 100 lira değil. İndirimsiz fiyatı örneğin 250 lira. Siz taahhüt verdiğinizde firma size aylık 150 lira indirim uygulayarak 100 liraya sizinle anlaşma sağlamış oluyor. Taahhüt süresi dolmadan ayrılmak istediğinizde de o indirimleri geri istiyor. Kanunen bu indirim bedelini talep etme hakları var.
    Paketinizin indirimsiz fiyatını Online İşlemlerden bulabilirsiniz. Ben de Millenicom müşterisiyim. Bakınız benim paketimin indirimsiz fiyatı 290 lira:

    Millenicom 24 aylık taahhüt iptali hk.

    Yeni adreste aynı kalitede hizmet sunamayacak olması da bir şeyi değiştirmiyor. Yine indirim bedeli istiyor. Bütün bunları şurada detaylıca anlattım, dikkatlice okumanızı tavsiye ederim:https://forum.donanimhaber.com/1-yildan-uzun-sureli-taahhutlerin-feshi-hakkinda--151753865


    Bundan sonrası genel yorumumdur, üzerinize alınmayın:
    Şimdi sayın hocalarım taahhütün mantığı nedir? Karşılıklı sözleşmedir değil mi? Firma müşteriye der ki: "taahhüt süresi boyunca sabit fiyat garantisi veriyorum, hiçbir zamdan carttan curttan etkilenmeyeceksin."
    Bunun karşılığında müşteri de firmaya der ki: "o zaman ben de taahhüt süresi boyunca senin abonen olarak kalmaya söz veriyorum."
    Müşteri açısından bakalım. Her şeye her gün zam gelen bir ekonomik ortamda belli bir süre sabit fiyat garantisi alıyorsun, sonra bu sözleşmeyi bozunca da karşına çıkan bedel karşısında yan çiziyorsun. Burada bir mantık hatası yok mu?

    Söz verip sözünü tutmayan arkadaşımıza bile darılıyoruz, kızıyoruz. Biz firmaya karşı sözümüzü tutmayınca firma bize "küstüm, bir daha sana internet minternet yok" mu diyecekti? Elbette hukuki karşılığı ne ise isteyecek. Aksi, taahhütün mantığına aykırı zaten. O zaman taahhüt kavramını ortadan kaldıralım. Herkes istediği gibi at koştursun. Müşteri sürekli o firmadan bu firmaya geçiş yapsın, ekonomik güvensizlik söz konusu olacağı için firmalar fiyatları istediği gibi yukarı aşağı çeksin. Böyle bir şey olur mu?

    O yönetmelikteki "... hiçbir cezai bedel ödemeksizin ..." gibi ifadeler vatandaşın gazını alma amaçlı yazılmış birtakım maddeler. Yani kağıt üzerinde yazanların pratikte bir karşılığı yok. Bence olmamalı da zaten. Sabit fiyat garantisi alırken kafa rahat, sonra sözünü tutmayıp ayrılmak isteyince şöyle böyle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.