Şimdi Ara

Mikrofondan hoparlöre ses aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Evimdeki bir odadan başka bir odaya ses aktarmak istiyorum. Bir odaya koyacağım basit bir bilgisayar mikrofonundan diğer odadaki elektrikli basit bilgisayar hoparlörüne devamlı ses iletmek istiyorum.
    Mikrofonu hoparlöre bağladım olmadı. Creative 5,1 ses sisteminin analog girişine girdim mikrofonu yine ses gelmedi.
    Bu basit ses aktarımı için sanırım araya bir cihaz almam lazım. bu cihaz nedir? pahalı olmazsa sevinirim
    Amacım arka odada yatan bebeğimin sesini mutfağa iletmek (yaklaşık 15 mt). Malum, bebek telsizleri çok pahalı .Zaten benim telsiz olmasına ihtiyacım yok. Yani kabloylada olur. Sesin kalitesi de hiç önemli değil ses gitsin yeter.

    Yardım eden arkadaşlar aşimdiden teşekkürler.



  • amplifikatör ile halledebilirsin
  • Cevap için teşekkür ederim.
    Ama bu cihaz sanırım pahalı bir şey. bana max. 20 ytl.lik bi cihaz lazım. internette aradım 100 USD den aşağı yok amplifikatör. Bana öyle kaliteli bişey lazım değil zaten. Daha ucuzunu nerden bulabilirim. Ya da başka bir çözümüm varmı bu işin ??
  • Fiyatları anfinin özelliklerine göre değişir,20 milyonada anfi var 100 USD 'yede anfi var.
  • biraz elektronik bilgin varsa internette tonlarca amfi devresi var. sadece bir kaç elemandan oluşan yani çok ucuza maledebileceğin devreler var.
    farzedelim ki elektronikten anlamıyorsun. o zaman da bilgisayarcılarda satılan çin malı (fiyatları 4 dolar civarı) olan speaker lar var. bunların ses girişlerine bir mikrofon takarsanda olur.
  • Elektronikten anlıyorum diyorsan devre şemaları...
    http://www.eproje.com/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=1806
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lakiska

    biraz elektronik bilgin varsa internette tonlarca amfi devresi var. sadece bir kaç elemandan oluşan yani çok ucuza maledebileceğin devreler var.
    farzedelim ki elektronikten anlamıyorsun. o zaman da bilgisayarcılarda satılan çin malı (fiyatları 4 dolar civarı) olan speaker lar var. bunların ses girişlerine bir mikrofon takarsanda olur.



    Elektronik bilgim malesef yok. elimde bilgisayar hoparlörü var (elektrkli) jakının hemen altından kablosunu kestim kabloları mic. girişinine değdirdim (3 bölüm var mic jakında, tüm olasılıkları denedim) ama ses yok. hatta 5+1 creative ses sisteminin kablolarının falan takıldığı sesinin ayarlandığı ana kutusunda dijital ve analog ses girişleri var, analog ses girişine taktım mikrofonu ama yine ses gelmedi. Aslında arkadaşlar benim işimi hani şu daire kapısından dış kapıyla görüşülen diafonlar gibi bişey görür. Fikirlerinize ihtiyacım var. Herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varolcevahir -- 3 Haziran 2006; 12:51:17 >




  • üstadım hangi ildesin.şayet ankarada isen la4440 entegreli 2*10 yada 1*20 w lık mikrofon girişleri bulunan hazır kit devreleri var.fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 8 ytl idi.2 gün önce bi arkadaşa aldım.yanına da 1200 ma lik bi adaptör aldım.onun fiyatı da 10 ytl civarı.bir adet de 3-5 ytl lik hoparlör lerden al.gayet güzel işini göreceğinden eminim.ankara da isen bağlantılarında felan her türlü yardımcı olayım.şayet bu devreyi bulamayacağın bir ilde isen.hiç bir karşılıksız alıp kargo ile tabi kargo ücreti alıcıdan olmak süreti ile gönderebilirim
    saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hsk tekno

    üstadım hangi ildesin.şayet ankarada isen la4440 entegreli 2*10 yada 1*20 w lık mikrofon girişleri bulunan hazır kit devreleri var.fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 8 ytl idi.2 gün önce bi arkadaşa aldım.yanına da 1200 ma lik bi adaptör aldım.onun fiyatı da 10 ytl civarı.bir adet de 3-5 ytl lik hoparlör lerden al.gayet güzel işini göreceğinden eminim.ankara da isen bağlantılarında felan her türlü yardımcı olayım.şayet bu devreyi bulamayacağın bir ilde isen.hiç bir karşılıksız alıp kargo ile tabi kargo ücreti alıcıdan olmak süreti ile gönderebilirim
    saygılar...


    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben İstanbuldayım. Bende adaptör, mikrofon ve hoparlör var. Bahsettiğiniz devreyi burada sanırım karaköy de elektronikçiler çarşısında bulabilirim. Bulamazsam sizi haberdar ederim. Yanlız, bu devrenin tam adı nedir? Yani ne diye soracağım elektronikçilere??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varolcevahir -- 5 Haziran 2006; 8:35:07 >




  • LA 4440 entegreli amfi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hsk tekno

    LA 4440 entegreli amfi



    Çok teşekkür ederim.
    Eğer dediğiniz gibi 8-10 YTL ise alacağım bu parçayı.
  • http://www.pratikelektronik.com/devreler.asp?s=detay&id=37

    bu adresdeki alıcı devrei mikrofana vericiide anfine takarsan başarılı olabilirsn ama fiatını bilmiorum ama alttaki adresdeki mikrofonun varici üstünde ve malieti yok gibi bşy b tek mikrofon alıosun küçük mikrofonlardan 1 milyn filan bi bak belki işine yarar

    http://www.pratikelektronik.com/devreler.asp?s=detay&id=38

    kolay gelsin...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.