Şimdi Ara

mid takımmı yoksa oval mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
13.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese slm
    defalarca sorulmuştur muhtemelen ama ben hala bi karar veremedim. farklı yerlerde farklı kişiler aynı ürün hakkında farklı şeyler söliyebiliyolar. o nedenle kararsızım.
    şimdilik amfi kullanmıcam. bu durumda 16,5 - 17 mid takımmı kulanmalıyım yoksa oval hoparlörmü. ayrıca ikisni de arka camın altında kullanmayı düşünüyorum yani mid lerde ya da ovallerde seste sorun olur mu.
    bi de oval hoparlörler için bass ı ii vurduğu söylenio. deneme fırsatım olmadığı için bilenlere soruyorum doğrumudur. yani woofer olmadan ve amfi olmadan ovallerden gelicek bas yeterli olurmu ve aynı yerde mid talkım olursa aynı bas alınır mı
    biraz fazla oldu ama bu sorduklarımı tam anlamıyla aynı konuda bulamadığım için böyle soriim deedim.



  • Tamamen gelecekte sisteminizi ne yönde geliştirmek istediginize baglı ...


    Kısa yoldan, teyp çıkışları ile tatminkar ses almak istiyorsanız ovalleri tercih etmelisiniz... mid takımlarının büyük çogunlugu anfisiz çok verimli olmuyor..

    Mid takımlarının kullanım alnıda zaten arka cam altı için çok uygun diilller... daha çok kapılarda kullanılıyorlar (tabiki arka camdada kullanılabilirler) ... ama isminin de gösterdigi gibi daha cok mid ve üksek sesleri vermek için tasarlanmışlardır... yani bass seslerinde ovallerin yanına yaklaşmazlar... ..


    Eğer sistemnzie ilerde anfi sürmeyi düşünüyorsanız bence ilerde mid sistemlere geçebilirsiniz... ama içimden bir his şu an sizi ovallerin daha çok memnun edecegini söylüyo :)
  • mid takımı
  • çok teşekkürler
    şidmi 2 mid 2 oval fazla mı olur
    yani aynı yerde olurmu fazla mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brvk2

    çok teşekkürler
    şidmi 2 mid 2 oval fazla mı olur
    yani aynı yerde olurmu fazla mı


    mid leri mümkünse kapılarda konumlandır... ve tweeterinide önde oturanlara bakıcak şekilde konumlandırmaya çalış
  • arkadaşım ovaller eski sistemler artık kalmadı 2 takım mid al yani 4 adet mid ön kapılara ve arka kapıya yerleştir tiz yerlerinide zaten ayarlar tesisatcı 2 takım mid ile arabadaki aküstik çok daha farklı ve kaliteli olur ya oval al yada mid..... oval ile mid alma ovallerin çalma şekli farklı midleri öldürür ses bişeye benzemez arka cama deil arka kapıya koy 2 takım mid ide aynı marka almaya çalış(hertz, mb quart,ground zero,cadence,alpine,helix,jl audio vs gibi) markalar kaliteli midleri 1 de bagaja bas aldınmı sistemin gayet güzel olur
  • çok teşekkürler herkese
    şimdilik oval + küçük bi amfi almayı düşünüyorum
    muhtemleen pişamn olcam ama şimdilik böle yapiim bakalım ilerde yine sorarım buraya :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.