Şimdi Ara

Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EfsaneFenerli kullanıcısına yanıt

    Xbox bende de yok zaten. Xbox uygulaması derken kast ettiğim pc uygulaması. Bilgisayar oyunları satın almadan aylık ödeme ile oynanmasını sağlayan yazılımını kast etmiştim. Kolla gelen 14 günlük kodu girdim üstüne de 1 aya kadar uzattım. Forzon Horizon 5 ve Gears 5 oynarken ara ara bağlantı koptu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    pardon yanlış anlamışım. ben kodu kardeşime verdim hiç denemedim onu.



    Ayrıca kolun garanti süresini nereden gördünüz acaba, kaydettim falan demişsiniz bir mesajınızda ben kaydetmedim bir yere ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneFenerli -- 2 Aralık 2021; 20:25:39 >
  • EfsaneFenerli kullanıcısına yanıt

    Microsoft hesabım var. Oraya cihazı ekledim. Orada yazıyor garanti bilgileri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    benim hesabım yok, içinden çıkan garanti belgesinde de tarih yok. herhalde fatura tarihini baz alacaklar diye düşünüyorum.

  • Evet öyle olması gerekiyor. Zamanında samsung telefonumu garantiye götürdüğümde kendi sistemleriyle faturam arasında 1 ay fark vardı. Sisteme göre garantim bitmişti ancak faturaya göre 2 hafta garanti sürem daha vardı. Fatura tarihine bakıp garanti işlemini yerine getirmişlerdi. O konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum.

  • Fatura tarihi baz alınır ama insan kafası rahat olsun diye sitede görünen tarihte doğru olsun ister

    Garanti belgesinin bir anlamı yok zaten. Normalde yasalara göre o belgenin satış anında tamamen doldurulması lazım ama online satış ve çoğu zaman mağazadan satışlarda o belge doldurulmuyor. Devlette önemsemiyor. Önemsemmemesi de aslında normal çünkü o belge çoğu üründe kutu içinde olduğu için kutunun açılıp belgenin doldurulması gerekir. Kutusu açılmış ürünüde kimse almayacağı için o belge genelde doldurulmamış oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kargo da sonunda geldi. Deneyimleyip buraya tekrar yazarım. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.

    Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Bizim kolun fiyatı 1.299 TL olmuş vatanda. Hem siyah hem beyaz olanın rengi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Biraz önce oyundan çıktım. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Dediğiniz gamepass 1 ay uzatma işini de yaptım


    İlk önce programı indirerek güncellemesi yaptım artından da diğer program ile tuşları test ettim ve hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür. 2 saat kadar Nfs Heat - yarım saat kadar da Mafia 3 oynadım. Kopma vs gibi şeyler yaşamadım hiç.


    Aldığım harici bluetooth aparatından da memnun kaldım. Gecikme filan hiç hissetmedim. Biraz bundan çekiniyordum ama sorun yok gayet iyi. Bir önceki sayfada paylaşmıştım ürünü bakabilirsiniz düşünen olursa. Forza 5'i indiriyorum bir de onla deneyelim bakalım.


    Son olarak dediğiniz gibi fiyatlarlar iyice artmış durumda bu gidişle iyice artacak gibi. Çok güzel fiyattan aldık gerçekten.

  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Forza 5 oyununu game pass ile denerseniz onda bağlantı kesintisi olup olmadığını yazarsan sevinirim. Ben game pass de 3 oyun oynadım biri zombili bir oyundu ama 30 dakika filan denemiştim onda bir sıkıntı olmadı ama Forza ve Gears 5 oyunlarında 30 dakika dan sonra zaman zaman kopma oldu. Hatta Gears 5 oynarken bir ara kolum ışığı tamamen söndü. Kolu kapatmışım gibi. Bende iki gamepass oyununda bu oldu.

    Rdr2 ve Tomb Raider'ın son çıkan üç oyunundan ikincisini oynarken ise kopma olmadı. Xbox uygulamasıyla bir sıkıntı var gibi benim cihaz arasında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Tamam oyunu zaten gamepass'den indiriyorum. Deneyince tekrar haber ederim. Diğer iki oyunu steam ve origin'den oynamıştım.


    Bu arada o dediğiniz pilin %100'den %50'ye düşmesi bende de oldu. Herkeste olan bir şey demek ki. Bu garanti tarihi mevzusunu göremedim uygulamadan ona nerden bakıyoruz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 3 Aralık 2021; 19:33:13 >
  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Ona xbox dan değil microsoft sitesinden bakılıyor. Microsoft hesabınız varsa hesaba cihazı ekleyince garanti durumu çıkıyor. Benim pc dizüstü olduğu için windows kendi kurulu olarak heldiğinden dolayı mecbur windows hesabı açmıştım. O hesabıma ekledim ben


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Evet şimdi yaptım ve garanti bitiş 14.12.2022 görünüyor. Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil)  Sizinkilerde 1 2 ay fark vardı benimkinde 1 sene fark var yuh yani :D:D

  • Microsoft tam çıkan garanti süresi büyük ihtimalle kolun üretim tarihini baz alarak hesaplıyor. Bence o çok önemli değil mühim olan fatura tarihi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam onu ben de dün ayrıntılı olarak yazmıştım buraya mühim olan fatura tarihi diye. Ancak 1 sene fark olması garip geldi 1 2 ay derken benimkinin 1 sene çıkması.Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil) Mesela arkadaşınkinde 2 hafta fark var sadece. Bana eski üretim göndermiş çakallar. :))

  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Üründe sıkıntı çıkmasın da 2 senelik olsun benimki sorun değil :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Ben aradım microsoftu durumu anlattım.

    https://support.xbox.com/tr-TR/contact-us

    Buradan başvuru yapıp formu doldurun sizi geri arayacaklar dediler. Ama telefon numarası verdikten sonra bizden kaynaklanan bir hatadan dolayı talebiniz oluşturulamadı tekrar deneyin diyor. 5-6 defa denedim hep aynı hatayı verdi. Sen başvuru yapıcakmışsın onlar gün içinde dönüş yapacakmış. Sistem böyleymiş. Gerçi fatura tarihi önemli ama insan orada alakası bir tarih görünce hoşnut olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @EfsaneFenerli Aynen öyle. :))


    @Noctivagant O konuda haklısınız. Ben şimdilik uğraşmayacağım duruma göre bakarım. Sonuçta fatura tarih belli.


    Bu arada 1 saat kadar Forza 5 oynamaya çalıştım. Oyun gerçekten çok sıkıntılı daha fazla dayanamadım çıktım. Ancak 1 saat içeresinde kopma filan yaşamadım yine de başka oyunlarda uzunca tekrar bi denerim yazarım.

  • Görünüşe göre tek arızalı ürün alan benim. Süreç sonuçlanınca bilgi vereyim dedim ama en azından bir güncelleme olsun.


    Özetle beyaz Xbox kontrolörün RB tuşu sorunluydu, sert basmak gerekiyordu algılaması için.


    Vatan Bilgisayar'dan iade istemedim, fiyatın artacağı belliydi. Değişime de kendim götürmem gerekecekti, belki aleti bırakın inceleyelim diyeceklerdi tekrar gitmem gerekecekti. Kutu açıldığı için belki gamepass kodu sorun olacaktı. Çoğu kişi fark etmedi sanırım satın alma sırasında ama önerilen ürünlerde birlikte alınca fiyatı 2 kuruşa düşen SSport Plus paketi vardı 6 aylık 2022 sonuna kadar kullanılabilen, benim mevcut üyelikle kafa kafaya denk geldi, çok iyi oldu. O da problem olabilirdi, bilmiyorum. Sonuçta kafama yatmadı.


    Microsoft'un sitesinde garanti talep edilmesi durumunda tamir görmüş bir ürün göndereceklerini yazmışlar, o kısım kafamı karıştırıyordu ancak hem forum üyelerinin deneyimi hem de internette insanların yazdığı yeni, kapalı kutu ürün gönderdikleri. Belki %90 oranında memnuniyet var gibi. Microsoft'un sitesinden servis formu doldurdum.


    UPS kargo için bir kod veriyorlar ve sadece kolu göndermenizi istiyorlar. Not var başka bir pil, aksesuar, ürün vs. gönderirseniz size geri gönderilmeyecek diye. Ben de sadece kolu bir kutuya koyup üzerine sadece verdikleri kodu yazdım, başka hiç bir bilgi yazmadım. UPS üzerinden kurye çağırma hizmeti için form doldurdum. Oluşturduğum randevu saatinde gelmediler, akşama doğru birileri aradı, geleceklerini ancak güvenlikte bekleyeceklerini söyledier. Ben de olur dedim ve gelince aradılar, ürünü aşağı götürdüm. Üzerinde UPS üniforması olmayan 2 kişi vardı, siz misiniz dedim evet dediler. Neyse, verdim paketi, bana bir kağıt falan verecek misiniz, ya da telefonla fotoğraf çekebileceğim bir belge falan var mı diye sordum. Gerek yok, sistemden takip edersiniz dediler. Kurye çağırma servisinde form doldurduğumda bir kod vermişlerdi, 2 gündür onunla takip yapmaya çalışıyorum ancak böyle bir sonuç bulunamadı diyor sistem. Microsoft sitesinde de bir güncelleme olmadı, kıllandım biraz Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil) 


    Neyse, bugün Microsoft sitesinde ürünün ulaştığı ve yenisinin gönderildiği bilgisi göründü. Ürün elime ulaşmadı ama en azından içim biraz rahatladı. İstanbul içinde süreç oldukça hızlı ilerliyor diyebilirim. Elime sıfır sorunsuz bir cihaz ulaşırsa bu alış-veriş benim için ballı lokma tatlısı kıvamında tamamlanmış olacak.


    Biraz roman gibi oldu ama benzer bir durum başına gelen olursa detaylı bilgi olsun diye elimden geldiğince ayrıntıları yazıyorum. Ürün elime ulaşınca da son bir güncelleme yaparım.


    Diğer ürünü ulaşan, kullananlara da hayırlı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 4 Aralık 2021; 1:25:43 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.