Şimdi Ara

microsoft windows vista

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • windows vista hakk1nda bilgi gerek ama zor ulas1lan billgiler basitleri bendede var detay yani



  • Forumda böyle bi yazım vardı ama biraz önce aradım bulamadım. Yine koyayım. İşine yarar belki.


    Vista Beta1 seminer notlarım...

    Merhabalar...

    Bu gün Vista seminerine katıldım. Özellikleri, yenilikleri, eksiklikleri konuşuldu. Önceden söylemeliyim ki gayet güzel bi işletim sistemi. Windows 98 den, XP ye geçişte ne gibi yenilikler getirdiyse, nasıl bir değişim olduysa, XP den de Vista ya öyle bi geçiş olacak gibi görünüyor.

    Şuan da çıkan sürüm vista beta 1
    İlk göze çarpan özelliklerde görünümün çok iyi olması. Ebeveyn kontrolünün ilerletilmiş olması güzel bir özelliği. Örneğin çocuğunuza bir hesap açıyorsunuz ve çocuğunuzun yaşına göre Vista da çalışacak oyunlara filtre uygulayabiliyorsunuz. Ayrıca Vista ile birlikte gelen oyunlarda da ( mayıntarlası vs. ) oynayıp oynayamamasını sağlaya biliyorsunuz.

    Bir diğer güzel özelliği Virtual Folder. Amaçlanan olay, dosyaların tek bi yerde durması ama sanal klasörlerde de dosyaları guruplama yapabilmek. Sanal klasörlere taşıdığınız dosyalar diskinizde yer kaplamıyor. Basit bi örnekte XP ile karşılaştırırsak. Örneğin MP3 klasörünüz var ve altında da sanatçı isimlerine göre klasörler açıp albümlerini kopyaladınız. İlerleyen günlerde POP türünde şarkıları CD ye yazmanız gerekti. Bu durumda gerçekten uğraşacaksınız. Ama Vista da Virtual Folderlara mp3 leri hem sanatçı klasöründe, hemde müzik türü klasörüne kopyalıyacaksınız. Daha sonra da istediğiniz müzik türü olan virtual folderı cd ye yazarak daha düzgün ve zahmetsizce işinizi halledeceksiniz.

    Vista beta 1 ile birlikte gelen Internet Explorer 7 beta da çok gelişmiş bi explorer olduğunu gördüm. Söylenen firefoxtaki gibi TAB özelliği eklenmiş, ayrıca google, yahoo, msn search motorları da eklenmiş durumda. Her biri için ayrı bi bar yüklemeniz gerekmeden tek bar üzrinden aramanızı yapabileceksiniz.

    Windows Vista kod adı LongHorn Beta1 de register kullanılmakta hala ama beta 2 veya diğer beta versiyonlarında sql e geçilecek. Bu güzel bi haber çünkü hem hız hemde güvenlik sağlayacak.

    Vista görünüm ve grafik bakımından gayet güzel ve kullanıcı dostu bi arabirimi var. Grafikleri tamamen ekran kartı işlemcisini kullanıyor, bu sayede de CPU nuza fazladan yük binmemiş oluyor. Ama tabii ki güzel bi ekran kartınız olması gerekli. Düşük ekran kartlarındada çalışabilir vista ama temasındaki bazı güzellikleri görmeniz malesef mümkün değil ve Vista 1gb ram ile xp den çok daha fazla performans veriyor.

    Vistanın kurulumu çok basitleştirilmiş, sadece ürün anahtarı girip next next diyerek kurulumu bitiriyorsunuz. Donanımlarınızı da otomatik tanıyım driverlarını yüklüyor.

    Vista beta1 şu durumu ile sadece XP nin süslendirilmiş hali denilebilir. Ama satışa sunulan versiyonunun çok çok güzel olacağını düşünüyorum.

    Sanırım 5 beta versiyonu yayınlanacak ve beta 1 projektörlerle çok iyi anlaşamıyor

    Saygılar
    İbrahim Cihan DİKMEN
    c_dikmen@hotmail.com

    Bu yazı,www.yildiztornavida.net sitesi forumlarından alınmıştır.. Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c_dikmen -- 27 Ekim 2005, 19:19:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.