Şimdi Ara

Microsoft, “Süper Çözünürlük” API’si DirectSR’yi duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, “Süper Çözünürlük” API’si DirectSR’yi duyurdu
    Microsoft, muhtemelen Windows 11 24H2 güncellemesiyle birlikte yerel “Süper Çözünürlük” özelliğini kullanıma alacak. Yazılım devi bu bağlamda geliştiricilerin Nvidia, AMD ve Intel'in süper çözünürlüklü yapay zeka yükseltme özelliklerini oyunlarına entegre etmeleri için sorunsuz bir yol sunacak yeni bir Windows API'si üzerinde çalışıyor. DirectSR olarak adlandırılan yeni API, sorunsuz ve kolay entegrasyonu amaçlıyor.



    Microsoft DirectSR duyuruldu



    Microsoft, Süper Çözünürlüğün (SR) yeni nesil oyunlara sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini sağlamak için GPU donanım satıcılarıyla ortaklaşa tasarladığı yeni DirectSR API’sini duyurdu. Yayınlanan blog yazısında yeni DirectSR API'si oyunlar ve süper çözünürlük teknolojileri arasındaki "eksik halka" olarak tanımlanıyor. Firma, DirectSR sayesinde donanımlar arasında ölçeklenen daha sorunsuz, daha verimli bir deneyim sağlanacağını ifade ediyor. Microsoft, görünüşe göre DirectSR sayesinde geliştiricilerin her bir yükseltme teknolojisi için kod yazmalarını ortadan kaldıracak. Microsoft, DirectSR’nin Nvidia DLSS Super Resolution, AMD FidelityFX Super Resolution ve Intel XeSS’i desteklediğinin altını da çiziyor.



    Ayrıca Bkz.Son Windows 11 güncellemesi yine sorunlara yol açıyor



    Microsoft, DirectSR’nin yakında Agility SDK'da herkese açık bir önizleme olarak sunulacağını ve geliştiricilerin test edip geri bildirimlerde bulunmasına olanak tanınacağını söylüyor. Ancak Microsoft, DirectSR'nin oyunlarda nasıl kullanılacağına dair bir detay paylaşmadı. Firma, GDC (Game Developers Conference) kapsamında gerçekleştirilecek DirectX State of the Union etkinliğinde daha fazla detay paylaşacağını söylüyor. Bu etkinlik 21 Mart'ta gerçekleşecek ve Microsoft'un yanı sıra Nvidia ve AMD'den temsilciler de yer alacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/29/24086443/microsoft-directsr-super-resolution-api
    Kaynak:https://devblogs.microsoft.com/directx/directx-innovation-on-display-at-gdc-2024/







  • benim kafam yatmadı bu işe. intel'in canına minnet, amd zaten fsr3'ü sürücüye gömüp bütün dx11-12 oyunlara verdi buna ihtiyacı yok ama nvidia günahını vermez değil ki bu hede ile 2000 3000 serisine DLSS3 falan verecek. ms aganın kim olduğunu göstermeye çalışıyor bence ve tırı vırı bir şey olarak kalır mevcut oyunları buna suya sabuna dokunmadan çeviremiyorsan. 24H2 kur içinde dx değil bu nane var ve oyunlarda birden alan wake 2'de mesela 2000 3000 serisinde DLSS3 FG seçeneğini seçebileceksin gibi? sizin kafanıza yattı mı? bundan sonraki oyunlarda olacaksa ohoo nvidia da der ki.. bir şeyler der yani DLSS4'e inş. der mesela ölse vermez 3 FG'yi.

  • Engelliler anlayamayabilir açıklaması şöyle :


    This API enables multi-vendor SR [super resolution] through a common set of inputs and outputs, allowing a single code path to activate a variety of solutions including Nvidia DLSS Super Resolution, AMD FidelityFX Super Resolution, and Intel XeSS,” the post reads. The pitch seems to be that developers will be able to support this DirectSR API, rather than having to write code for each and every upscaling technology.




    Microsoft işi kolaylaştırmış ve tutmaması için son kullanıcıların aymaz olması gerekir... İlgili donanım üreten şirketler zaten tutacağını biliyor ...


    Microsoft, “Süper Çözünürlük” API’si DirectSR’yi duyurdu 

  • Yarın Directse2.0 ayağına kart satmaya başlarlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Microsoft bunlarla uğraşacağına kaynakların daha etkili kullanmasına yönelik directx başta olmak üzere kendi işletim sistemine odaklansa çok daha iyi olur. Kıçıkırık donanımlı konsollar bile kaynakları çok daha etkin kullandığından , konsolla aynı donanımsal özelliklere sahip bir pcden daha iyi işler çıkarıyorlar.

    Hala daha oyunculara özel bir Gaming Windows sürümü bile çıkarmayı akıl edemeyen Microsoft , Fbi, Cia 'ye işletim sisteminde nasıl arka kapılar yaratırım derdinde yeni sürüm Windowsları birbir duyuruyor.

    O bakımdan Microsoft tekelliği böyle devam ettiği sürece bu tarz son kullanıcıya şirin gözüksün odaklı saçmalıklara önem vermiyorum.Asıl konudan çok uzak saçmalıklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.