Şimdi Ara

Microsoft lifecam cinema hd webcam incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki linkte Microsoft'un Hd KaMerasını incElemşler.

    http://www.pckoloji.com/webcamler/11564-microsoft-lifecam-cinema-webcam.html#post70025



  • Evet güzel bir inceleme, hep merak etmiştim bu msnin webcamlarını
  • satısa halen sunulmadı sanırım turkiyede cunki hicbir yerde goremedim bilkdiginiz bir yer varmı
  • Ürünü dün vatan b.sayardan sip. ettim heyecanla beklemedeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous

    Ürünü dün vatan b.sayardan sip. ettim heyecanla beklemedeyim.


    Geldigin de bir ürün incelemesi yaparsin artık bizim için
  • WebCam için bu kadar kaliteye gerek var mı tartışılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: johonwayni


    quote:

    Orijinalden alıntı: righteous

    Ürünü dün vatan b.sayardan sip. ettim heyecanla beklemedeyim.


    Geldigin de bir ürün incelemesi yaparsin artık bizim için


    righteous?
    ortadan kayboldun
  • bazen heycan aramak lazım bi yandanda ihtiyaç meselesi.. a4 tech im var canar gibide kullanıyorum..
  • Arkadaşlar ortadan kaybolmamın sebebi buraya yazdığımı unutmam ve en önemlisi rahatsız olduğumdan dolayı b.sayar başına gelemem.

    İncelemeye gelince yukarıda ki ilk mesajdaki inceleme sonucu ürünü almaya karar verdim vatan dan 143 TL ye aldım. Neden bu kadar çok para verdim eski web cam ın Win 7 X 64 driveri olmadığından ÜRETİCİ firmanın artık destek vermediğini gördükten dolayı yeni bir arayışa girdiğimde vatandan bir elk. posta aldım sonra internnette ve buradaki linklerden görüp almaya karar verdim.
    almışken bir kere almak ve çok uzun bir süre kullanmak istedim.

    skype de konuşurken mikrofonu çok hassas fısıltı sesi ile konuşuyorum ve arkadaşlarım çok güzel ses geliyor diyorlar aynı zaman da tv nin kısık sesini dahi çekiyor. bunun dışında video çekimi çok güzel 1280X720HD çekim yapıyor süre kısıtlaması yok ben fazlası ile memnunum.

    Ses ve görüntü kalitesi mükemmel. monitör üzerinde çok rahatlıkla durabiliyor ayak kısmı KALİTELİ yumuşak lastikten yapılma her ortam da ve şekilde durabiliyor laptop sahibi olanlar ekranın üzerine takarak çok rahatlıkla kullanabilirler.


    ***************************************************

    Microsoft LifeCam Cinema, şimdiye kadar kullandığım en iyi webcam. Gerek gündüz performansı gerekse gece performansı, eskilerin kompakt fotoğraf makinelerinden aldığımız görüntü kalitesini sunuyor. Bir webcam'den beklediğimiz kalitenin oldukça üzerinde. Aslında bir webcam'de iki özelliği ön plana almak gerek. Birincisi az ışık altında düzgün görüntü vermesi ve diğeri de otomatik odaklama. Ekran başında her yer değişiminde kamerayı elle ayarlamak pek konforlu bir kullanım sayılmaz. LifeCam bu konuda oldukça başarılı.Hızlı otomatik odaklama yapabiliyor.

    Az ışık altında gürültü miktarı epey az. FPS ve odaklama hızı biraz düşüyor ancak bu ihmal edilebilir bir durum. Fotoğraf çekimlerimiz de gayet başarılı geçti. Kameranın elastik ayağı, her türlü çerçeveye takılabilmesini sağladığı için artı hanesine yazılıyor. Yazılım kolay ve eğlenceli. Ayar imkanları da geniş.

    Eksi olarak ne var diye baktığımızda ise öncelikle ses kayıttaki tiz sesi ve kameranın fokus hareketlerinin sesini kayda almasını söyleyebiliriz. Ama elbette harici mikrofon ile de webcam'i kullanabilirsiniz. Diğer eksi ise 1280×720 kayıt için güçlü sistem gerektirmesi. Bu da bize kamera üzerinde sıkıştırma desteği olmadığını gösteriyor. Kayıt formatı Windows Media elbette ama kamera üreticileri eğer HD desteğinde sorun yaşamak istemiyorlarsa, h.264 formatını kullanmalılar zira ekran kartları bu formatı hızlandırabiliyor ve bu kartlar dizüstü sistemlerde de kullanılıyor.

    Diğer eksi ise sadece Windows'ta çalışması. Mac ve Linux desteği de sağlanmalı mutlaka.

    Tüm HD webcam'lerin yaşayacağı sorun ise, yazılım desteğinin az olması ve upload hızlarının garanti sorunsuz HD görüşme için gereken 2 megabit'in altında olması. Bu sorun da yakın zamanda aşılacak gibi görünmüyor.

    Ancak HD olmasa bile kameranın görüntü kalitesinin farkını net bir şekilde yaşıyorsunuz. Fiyata bakarsak, teknofiyat bize 80$+KDV gibi bir fiyat çıkarıyor. Her kuruşuna değer. Microsoft Lifecam Cinema'yı, kaliteli webcam arayan herkese tavsiye ederim.

    ALINTI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous -- 8 Ağustos 2010; 0:44:25 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.