Şimdi Ara

Microsoft, kaybolan Windows Başlat menüsü ve görev çubuğu kısayollarını araştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, kaybolan Windows Başlat menüsü ve görev çubuğu kısayollarını araştırıyor
    Microsoft, Başlat menüsündeki veya görev çubuğundaki uygulama kısayollarının kaybolmasına neden olan bir Windows sorununu araştırdığını duyurdu. Kısa bir süre önce birden çok BT yöneticisi, sorunu yaşadıklarını duyurmuş ve bir çözüm arayışına girmişti.



    Windows'ta uygulama kısayollarının kaybolma sorunu



    Uzmanların Twitter ve Reddit’te başlattığı tartışmalardan görüldüğü kadarıyla kaybolan Windows Başlat menüsü ve görev çubuğu simgeleri sorunu yakın tarihli bir Microsoft Defender güncellemesinden kaynaklanıyor. Sorun, kötü amaçlı yazılımlara, virüslere ve diğer tehditlere karşı koruma için Microsoft 365 ve Defender kullanan işletmeleri etkiliyor gibi görünüyor.






    Microsoft, kötü amaçlı yazılım bulaşmasını önlemek için saldırı yüzeyini azaltma kurallarının (ASR) bu sorunu tetiklediğini düşünüyor. Microsoft halihazırda sorunu araştırdıklarını ve daha fazla kişinin etkilenmemesi için kuralı geri aldığını belirtiyor. Ancak halen daha etkilenen sistemlerde kısayolların nasıl kurtarılabileceğine dair herhangi bir geçici çözüm bulunmuyor.



    Bu arada aktarılanlara göre sorundan sadece Microsoft uygulamaları değil diğer tüm uygulamaların da kısayolları etkileniyor. Dolayısıyla bu uygulamaların çalıştırılması pratik olmayan (Başlat > Çalıştır gibi) yöntemlerle yapılmaya çalışılıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/1/13/23553370/microsoft-start-menu-taskbar-shortcuts-windows-disappearing-it







  • Biraz daha araştırsın, belki hava almaya çıkmıştır. Hala sürükle-bırak gibi en temel özelliğin çalışmadığı Windows 11'den bahsediyoruz.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Sürükle bırak çalışmıyor derken? Dosya transferinde mi çalışmıyor, dosya yöneticisinden üçüncü taraf uygulamanın arayüzüne dosya ya da klasör sürükleyip bırakırken mi çalışmıyor, hangi aşamada çalışmıyor? Windows 11 kullanıyorum ben neden bunların hepsini sorunsuzca yapabiliyorum? Adamlar bana özel W11 mi çıkarmış? Tamamen merakımdan soruyorum sizin "sürükle bırak"tan kastınız nedir? Tam olarak hangisini yapamadınız? Yoksa DH forumunun yüzde doksanından fazlası gibi kendi deneyiminizi değil, ezber duyumları mı naklediyorsunuz?

  • Dün de benim başıma geldi. Programı yolağından alabildim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt

    Bir ara bende de bozuktu sonradan düzelttiler. Mesela tarayıcıda bir internet sitesine bir dosya yükleyeceksiniz, herhangi bir dosyayı görev çubuğundaki programa sürükle bırak yapmaya çalıştığınızda izin vermiyordu. Düzeltildi.

  • windows iyice sapıtmaya başladı böyle giderse sistemi komple linux'e geçireceğim bu nedir ya. cmd yazıyoruz yok çalıştır yazıyoruz yok program yükleniyor başlatta yok.

  • ah be linux şu windows'a mahkum ettin insanları.

  • geldi sürükle bırak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.