Şimdi Ara

Micron düğmeye bastı! 96 GB DDR5 bellekler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Micron düğmeye bastı! 96 GB DDR5 bellekler geliyor
    Amerikalı yarı iletken şirketi Micron Technology, 4800MT/s'ye varan hızlar sunabilen yüksek kapasiteli 96GB DDR5 RDIMM'lerin seri üretimine başladığını duyurdu. İş istasyonları ve sunucu tarafına gelecek olan bellekler aynı zamanda yapay zeka ve bellek içi veritabanı iş yüklerini idare etmek için tasarlanmış durumda. Micron, yeni belleklerde hem maliyeti hem de gecikmeyi artıran kalıp istifleme ihtiyacını ortadan kaldırdığını da iddia etti.



    Micron, 96GB DDR5'lerin seri üretimine başladı



    Micron düğmeye bastı! 96 GB DDR5 bellekler geliyor
    Micron'un 96GB DDR5 RDIMM modülleri AMD'nin 4. nesil EPYC işlemcilerini destekliyor ve yüksek performanslı bilgi işlem, yapay zeka ve derin öğrenme eğitimi ve endüstriyel sunucu iş yükleri için tasarlanmış AMD tabanlı bir sistem olan Supermicro 8125GS'de kullanılıyor. Micron, performans açısından 4. nesil AMD Zen 4 işlemciler ve Micron DDR5-4800MT/s bellek modüllerine sahip sistemlerin, AMD'nin 3. nesil Zen 3 işlemcileri ve Micron DDR4-3200MT/s modüllerine sahip cihazlara göre 2 kat daha hızlı sonuçlar elde edilebileceğini belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.ADATA, 14. nesil Intel işlemciler için ilk DDR5 bellekleri sergiledi



    DDR5, DDR4'e göre daha yüksek temel hız ve daha düşük güç tüketimi gibi bir dizi doğal avantajla geliyor. DDR4 için varsayılan saat hızı 2133MHz iken, DDR5 modülleri için temel frekans 4800MHz'e çıkartılmış durumda. DDR5 ayrıca daha yüksek kapasiteli DIMM modüllerini de destekleyebiliyor. Teorik olarak, DDR5 modül başına 512GB'a kadar destekleyebilir, ancak Intel ve AMD'nin mevcut nesil işlemcileri yalnızca toplam 128GB'a kadar DDR5 belleği adresleyebiliyor.



    DDR5'in tüm avantajlarına rağmen, DDR4'ün hala önde olduğu önemli alanlar bulunuyor. En önemlisi, DDR4'ün DDR5'ten daha düşük gecikme süresine sahip olması, DDR4 belleğe sahip sistemlerin teorik olarak DDR5'li bilgisayarlardan daha hızlı ve daha duyarlı olabileceği anlamına geliyor. DDR5 gecikme süresi zaman içinde daha iyi hale geliyor, ancak bu konuda DDR4'ü yakalayıp yakalayamayacağını zaman gösterecek.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98992-micron-starts-mass-producing-high-capacity-96gb-ddr5.html
    Kaynak:https://investors.micron.com/news-releases/news-release-details/micron-enables-computationally-intensive-ai-data-analytics-and







  • Şu an 32GB bile normal kullanıcılar için yeterli, artık ram sorunu kalmamıştır. Mühendislik uygulamaları için 64GB daha uygun olabilir. Bunun üzerindeki RAM'ler daha özel amaçlı ihtiyaçlar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 9 Haziran 2023; 21:18:44 >
  • Önce biraz hızlar otursaydı, sanki biraz yavaş gibi.

  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Özel amaçlı işler değil sunucu için gerekli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yurdum insanının her tanıtılan yeni şeyi ev kullanıcıları için, oyun oynamak için, kendi boş işleri için olması gerektiğini sanması ne hoş.

  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Şirketteki iş istasyonunda 256 gb ddr4 var ama geberiyor. Donanım kadar da yazılımın verimliliği önemli. Hal 98 lerin mantığı ve temelinde giden programları kullanıyoruz malesef.

  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Elimde 4TB'lık sunucular var, 8TB ne zaman gelecek diye 4 göz bekliyorum:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.