Şimdi Ara

Micro ATX Sessiz Sistem Tavsiyesi (Oyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Öncelikle değiştirmek istediğim eski oyun kasamı yazarak başlamak istiyorum.

    Kasa: Cooler Master RC-690
    Anakart : Asus P5Q-Pro
    İşlemci : Intel E-8500 3.15 GHz
    Ram : OCZ 4 GB Dual DDR 2
    Ekran Kartı : Ati Radeon HD5850 1 GB
    HDD : 500 GB

    Bu kasa gelişen teknolojiyle çağın çok gerisinde kalmış durumda ve ben kapladığı yer ve yüksek sesinden dolayı memnun değilim. Bu sebepten dolayı THERMALTAKE Core V1 kasa modeline mini ITX sistem yapma niyetindeyim. Bu kasanın diğer alternatifide V21 Micro ATX kasa. Kararı sizin fikirlerinizden sonrasında vericem. Şu an bütçem 1500 - 1800 lira arası. O yüzden ekran kartını daha sonra temin etmek istiyorum.

    Öncelikle PSU olarak Aerocool Kcas 600w modelini düşündüm. Bu PSU hakkında ses ve performans değerlendirmesi yapabilirseniz çok sevinirim.

    Anakart olarak MSI H110I Pro'yu seçtim. Mini ITX olarak fiyat performansı uygun geldiği için.

    İşlemci olarak önümde iki seçenek var. Bunlardan ilki Intel Skylake i5 6500. İkincisi Intel Skylake Core i3 6100. Eğer aralarında çok bir performans farkı olmayacak ise i3'ü tercih etmek istiyorum. Artan fiyat farkını ekran kartında daha sonradan kullanmak bana daha fazla performans sağlar mı?

    Hafıza kartını Kingston 8 GB Hyperx DDR4 2133mhz olarak düşünüyorum.

    SSD olarak Samsung 850 Evo 250 GB 540mb/520mb olarak düşünüyorum.

    Ekran kartı için ise biraz beklemek istiyorum kararımı 6 ay içinde vereceğim. Acaba eski ekran kartımı - HD5850'yi kullanmam bir sıkıntı yaratır mı? Su an için LoL,CS go, Fifa, 2K gibi oyunları oynuyorum. 6 ay civarı idare etse bana yeterli.

    Son olarak eski kasamın 2. elde gideri olur mu? Onu sattığım fiyat yeni kasada kullanacağım ekran kartını belirleyebilirim. Şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanderlustwo -- 5 Eylül 2016; 23:58:11 >







  • Bugün itibari ile sistemi toplamaya başladım. Aerocool Kcas 600w , Kingston 8 GB Hyperx DDR4 2133mhz ve Samsung 850 Evo 250 GB 540mb/520mb siparişini verdim. Kasa ve anakart konusunda hala kafamda sorular olduğu için daha sonra sipariş vermeyi düşünüyorum. Kafamda şu an Thermaltake V21 kasasını alıp anakartıda B150M Bazooka modelinden almak var. Kasa ilerledikçe buradan paylaşmaya devam edicem.
  • i3-i5 arasında epey fark var ancak i5'ler kendi aralarında birbirlerine yakınlar. i5 6400 veya 6402p tercih edebilirsin maliyeti düşürmek adına. Oyun sisteminde(bütçe müsait olduğu sürece) i3'e düşmemek lazım.

    Geçici olarak HD5850 kullanabilirsin tabii ki. Yalnız çoğu HD5850 büyük ve kalıplı kartlardı. Mutlaka yeni alacağın kasa hangi boyut ekran kartına müsade ediyor kontrol et.

    Kasada V1-V21 olayı sana kalmış. Küçülmenin karşılığında montaj, soğutma ve kablo yönetimi biraz daha zorlaşacak. Anakart ve ekran kartı seçeneklerin daha kısıtlı olacak.

    ITX için H110I Pro, mATX için forumun favorisi MSI H110M Pro Vd tavsiye ederim.
  • Yorumun için teşekkür ederim İşlemci olarak senin yorumundan sonra kesin i5 almakta karar kıldım. Kasa olarak V21 daha uygun olacak gibi. Ekran kartı için söylediğiniz beni rahatlattı, v21 in içine sığar diye düşünmekteyim. Anakart olarak MSI H110M Pro Vd'yi neden önerdiniz acaba B150M Bazooka veya Pro Gamer bu anakarttan daha iyi değil mi?
  • Kasa: coolermaster silencio 354. Sessizlik icin en iyisi.

    Anakart: asus b150m pro gamer. Hem intel lan var. Hemde realtek alc1150 ses islemcisi.

    Islemci : i5 6500 veya daha yukarisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün vatan bilgisayara gidip silencio 352 modelini gördüm ve üzerine sizde yazdınız. Güzel bir seçenek benim için. Thermaltake v21'de olsa, kıyaslayıp o an almayıda düşündüm. Dediğiniz anakart ATX için galiba. Söylediğiniz kasayla uyumlu görünmüyor. Bugün vatan bilgisayarda ki görevli B150m yerine Z170 serisine bakmamı önerdi ve fazla fark olmayan msi Z170M Mortar modelini önerdi. Micro Atx kart olması beni heveslendirdi:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z170m-mortar-intel-z170-soket-1151-ddr4-3200mhzoc-usb-31-dvihdmi-anakart.html#genel-bakis

    Silencio 352 ile Z170M Mortar birlikte güzel olur gibi düşünmekteyim. Sizde yorumlarsanız süper olur.




  • fullflavor1977 kusura bakma vatan bilgisayarın sitesinde özelliklerde ATX yazdığı için yanıldım
  • Silencio kasayi 4 senedir kullaniyorum. Tavsiye ederim. 2xusb3 arti 1xusb2 ve kart okuyucu on panelde olmasi benim vazgecemedigim ozellikler.

    Asus b150m pro gaming normalde her b150 kartlar artieksi esdeger olsada. Gerek arka panalde bolca usb olmasi. Arti intel gigabit lan ve realtek alc150 ses olmasi artilari.fiyatida uygun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır çok teşekkürler Asus b150m Pro Gaming ve Z170M Mortar arasında seçim yapacağım bu hafta içinde size buradan bilgi veririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemtalas

    Tamamdır çok teşekkürler Asus b150m Pro Gaming ve Z170M Mortar arasında seçim yapacağım bu hafta içinde size buradan bilgi veririm.

    overclock yapmayacaksın herhalde. K serisi işlemci yoksa gerekte yok zaten.
    Sana ekstra bir getirisi olmayacaktır Z170'in.
    Bunun yanında H110 ile B150 arasında da büyük fark yok. (%90 kullanmayacağın 2 tane ram slotu hariç :) )
    Bence daha uygun fiyatlı h110 kartlara bakman artan bütçeyi başka yerlere harcamanı sağlar. Msı h110m pro vd iyi bir kart mesela
  • Overclock yapmayı düşünmüyorum. İşlemcim i5 6500 olacak. Eğer aralarında gözle görülür bir fark yoksa h110m pro vd'yi değerlendirip ileride alacağım ekran kartına eklerim. Bende ilk yola bu düşünceyle çıkmıştım ama vatan bilgisayarda ki görevli anakartın çok önemli olduğunu en iyi onu tutmam gerektiğini yoksa i5 den ve ekran kartından tam performans alamayacağımı söyledi.
  • Micro atx sistem için kasa olarak corsair 350d yi kesinlikle öneririm. Malzeme kalitesi, kablo yönetimi ve soğutma seçeneklerine uyumu çok iyi. Silencio gibi ses yalıtımına sahip değil ama sessiz fanlar veya fan kontrolcüsü ile sesi minimize edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla en ucuz İnventus da var , fiyatı 350 TL.

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5970



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.USTA -- 6 Eylül 2016; 0:24:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemtalas

    Overclock yapmayı düşünmüyorum. İşlemcim i5 6500 olacak. Eğer aralarında gözle görülür bir fark yoksa h110m pro vd'yi değerlendirip ileride alacağım ekran kartına eklerim. Bende ilk yola bu düşünceyle çıkmıştım ama vatan bilgisayarda ki görevli anakartın çok önemli olduğunu en iyi onu tutmam gerektiğini yoksa i5 den ve ekran kartından tam performans alamayacağımı söyledi.

    Anakartın performansa etkisi "0" sıfırdır. İyi sallamış ordaki eleman.
    Güncel chipset en uygun fiyatlı anakart alınıp geçilir. Overclock veya çoklu ekran kartı hedeflenmediği sürece pahalıya kaçmaya gerek yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.USTA

    Micro atx sistem için kasa olarak corsair 350d yi kesinlikle öneririm. Malzeme kalitesi, kablo yönetimi ve soğutma seçeneklerine uyumu çok iyi. Silencio gibi ses yalıtımına sahip değil ama sessiz fanlar veya fan kontrolcüsü ile sesi minimize edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla en ucuz İnventus da var , fiyatı 350 TL.

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5970

    Kasa olarak Thermaltake Core V21 veya Cooler Master SILENCIO 352 arasında karar vericem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    quote:

    Orijinalden alıntı: cemtalas

    Overclock yapmayı düşünmüyorum. İşlemcim i5 6500 olacak. Eğer aralarında gözle görülür bir fark yoksa h110m pro vd'yi değerlendirip ileride alacağım ekran kartına eklerim. Bende ilk yola bu düşünceyle çıkmıştım ama vatan bilgisayarda ki görevli anakartın çok önemli olduğunu en iyi onu tutmam gerektiğini yoksa i5 den ve ekran kartından tam performans alamayacağımı söyledi.

    Anakartın performansa etkisi "0" sıfırdır. İyi sallamış ordaki eleman.
    Güncel chipset en uygun fiyatlı anakart alınıp geçilir. Overclock veya çoklu ekran kartı hedeflenmediği sürece pahalıya kaçmaya gerek yok.

    İkisini de düşünmüyorum. Ram slotu da iki tane olsa yeterli aslında. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler anakarta o kadar fazla para vermek yerine ekran kartına yatırım yapıcam.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.