Şimdi Ara

Mi 6 arızası / Delta Servis rezaleti / Zamane Elektronik rezilliği / Hukuki süreç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Xiaomi marka cep telefonu almak isteyenler Delta Servis ve Zamane Elektronik gibi firmalardan alacaklara ikazdır. Lütfen okuyun başımdan geçenleri;

    2018 yılında çok severek Mi 6 aldım. (1600 TL'ye)

    Telefon 6 ay sonra arızalan sim kartı ve wifi görmüyordu. rom atsam mı diye düşündüm, garanti dışı kalır diye atmadım ve Delta Servis'e gönderdim.

    yaklaşık 2 ay boyunca tüm aramalarıma rağmen ses çıkmadı servisten ve 2 ayın sonunda telefon hakkında kullanıcı hatası olmadığını belirtir para iadesi raporu çıktı.

    Ben ise telefonun yenisi ile değiştirilmesini istedim çünkü şuan telefonun güncel fiyatı 2500-3000 TL civarında idi, iade alacağım para ise 1600 TL idi.

    Firma yeni telefon veremeyeceklerini söyledi. ben de bozuk olan telefonumu gönderin dedim, onlar da göndermediler. (yani resmen telefonumu gasp ettiler.)

    Ben de Tüketici Hakem Heyetine Delta Servisi şikayet ettim, daha sonradan yaptığım araştırmalarda sorumlu firmanın satıcı firma (zamane elektronik firması) olduğunu öğrendim ve şikayetçi olduğum firmanın Zamane Elektronik olduğunu belirtilen bir dilekçeyi Tüketici Hakem Heyetine verdim.

    Yaklaşık 6 ay sonra Tüketici hakem heyeti karar çıkarttı ancak şikayet edilen firmayı Delta teknik servis olarak belirtmişler. (ben dilekçemde zamane elektronik olduğunu belirtmeme rağmen) dolayısıyla karar yanlış çıktı ve Delta servis haklı olarak karara itiraz etti ve halen dava devam etmekte.

    Bu olaylar esnasında ben telefonu Hepsiburada'dan almıştım, hepsiburadaya durumu anlattım, onlar da Zamane Elektronik (hepsiburada mağza ismi sen-cep) ile görüştü ve Hepsiburada bana para iadesi yaptı. ancak ben hepsiburadaya para iadesi istemediğimi telefonu istediğimi belirttim. daha sonra beni Zamane elektronik firması aradı ve bana Xiaomi mi 8 lite telefonu önerdiler, ben de kabul ettim, ancak parayı iade ettikleri için önce bana iade edilen parayı tekrar kendilerine göndermemi istediler, daha sonra telefonu göndereceklerini söylediler. ben de inandım ve parayı gönderdim, daha sonra ne telefonu gönderdiler ne de muhatap oldular.

    Demem o ki eğer Xiaomi bir telefon alacaksanız kesinlikle Delta Servis garantisi olan veya Zamane Elektronik firmasının (hepsiburada mağza ismi sen-cep) sattığı bir telefonu almayın, olur da bir aksilik yaşarsanız benim gibi 7-8 ay telefonsuz gezersiniz.







  • Geçmiş olsun.

    Maalesef, tüketici hakları diye bir şeyler geveliyorlar ama adı var kendisi yok ortada. Devir de hırsız ve dolandırıcıların altın çağı olunca, başınıza gelenlere şaşırmıyorum.Hukuk da onların yanında zaten.

    Bu ülke bu hale nasıl geldi, hala anlamıyorum.
  • Bende zamanında mi5'i 1350 liraya delta garantili olarak hb'den aldım. USB arızası oldu. Delta servis hakkındaki yorumları okuduktan sonra garantili olduğu halde göndermedim. Facebook'ta Enes Xiaomi Budak isimli bir arkadaşa gönderdim. Cüzi bir ücrete telefonumu yapıp gönderdi. Memnun kaldım. İyi ki Delta'ya göndermemişim. Keşke en kötü parayı alıp üzerine bir şeyler ekleyip başka bir telefon alsaydınız. Uygun fiyata amiral gemisi alma dönemi geçti maalesef.
  • Bu konularda şikayet ithalat yapan firma karşı yapılır.
  • Parayı nasıl gönderdiniz. Eft gönderdiyseniz açıkama kısmına yazsaydınız şu ürünün bedeli diye. Ben telefpnun size gönderileceğini düşünüyorum. Firma parayı alıp üstüne yatamaz.
  • Son durum nedir acaba? Parayı banka kanalı ile gönderdiniz herhalde firma hesabı olduğu için dolandırıldım diye savcılığa başvursaydınız. Neden parayı gönderdiğinizi de hala o firmada neden ısrar ettiğinizi de anlamış değilim! Telefonunuzu alabildiniz mi? Bende oradan bir telefon alacaktım ama e-marketlerde çeşitli isimler ile mağazalar açıp milleti dolandırdığını görünce vazgeçtim. Hepsiburada.com - Sen-cep N11.com - digitalfoni - ikisi de Zamane Elektronik (belki bilmediğimiz daha neler vardır) sadece şu linkte kıyamet gibi şikayet var bunları görmüyor mu insanlar? Nasıl alış veriş yapıyorlar anlamıyorum. Resmen dolandırıcı bunlar. Boktan malları satıp, 14 gün iade süresi oyalayıp sonra da topu garantiye atıp işin içinden sıyrılıyorlar. Bu ülkede dolandırıcılığın hiç cezası yok büyük küçük bütün firmalar bunu yapıyor. Herhalde yine pahalı da olsa büyük zincir marketlerden almak en mantıklısı... Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtalanekspresi -- 1 Kasım 2019; 21:24:8 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.