Şimdi Ara

Mf’de ilk 5000 için nasıl çalıştınız?/Olmazsa olmazlar var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene istediğim gibi bir sonuç gelmezse (özel tıp) seneye hedefimi en yükseğe koymaya karar verdim ki o azimle çalışayım. Bu konuda yardımcı olabilecekler var mı? Sadece bana değil, forumda hedefi benzer olan tüm arkadaşlara yardımcı bir başlık olabilir bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Önemli olan her gün çalısmak 3 saat veya 5 saat ama her gün
    Forumda yeni çıkan kaynakları takip etmek lazım seneye için daha çok önem kazandı yeni denemeler üzerinden gidin
    Denemeleri çözüp kontrol edip çöpe atmayın analiz edin en büyük hatam heralde bu dikkat hatalarına bile ayrıntılı kafa yorulmalı

    Geri kalan not tutma vs kişiye göre değişir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her gün aksatmadan çalışmak, olay bu. Gerisi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sırtının hiçbir zaman yere gelmesini istemiyorsan tabiri caizse allah gibi matematiğinin olması lazım





    Onun dışında zaten 5kda herkes aşağı yukarı mat-fen yapıyordur. Ben özellikle son 2-3 ay çok fazla türkçe ve sosyal çalıştım , yani sayısalla alakası olmayan derslerle diğer sayısalları geçebilirsin demeye çalışıyorum.



    Onun dışında sürekli çalışmak lazım , dikkat et sürekli diyorum çok değil. Tabiki çok da çalışacaksın ama bir gün 10 saat çalışıp 4 gün yatcağına her gün 2 saat çalış çok çok daha iyi olur. Umarım anlatabilmişimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistemde kimse kusura bakmasın 10-15k ya kadar çalışmadır gerisi şanstan başka bir şey değil. Eskiden 5k ya kadar çalışma derdik gerisi gününde olmak falan derdik. Şimdi 15kya kadar yolu var. Mezuna kalacak arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar, basarısızlıklar şansmış...Çalışma zaten bir bakıma şans faktörünü en azına indirmektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizyildizi345

    Bu sistemde kimse kusura bakmasın 10-15k ya kadar çalışmadır gerisi şanstan başka bir şey değil. Eskiden 5k ya kadar çalışma derdik gerisi gününde olmak falan derdik. Şimdi 15kya kadar yolu var. Mezuna kalacak arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun.
    Yanlış bence bu. Örneğin sınav tekrarlansa 3k içindeki isimlerde pek oynama olmaz sadece sıralamalarında kendi aralarında değişiklikler olur. Çalışmakla bu şans faktörünü en aza indirmiş kişiler çünkü onlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TYT matı hızlı çözmek olmazsa olmazlardan 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şansa inanmam, başarmanın tek sırrı çok çalışmak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k civarı bekliyorum ama her gün çalışmadım,tek 1 soru çözmediğim günler de vardı, ödev yaptığımı hiç hatırlamıyorum. sene boyunca hocalarım da çok uğraştılar çalışmam için, yani her şeyin çalışma sistematiği olduğunu düşünmüyorum. ayrıca allah gibi matematiğim de yoktu, öğrenmeyi sev bu işten zevk al sana kattığı güzel şeyler olduğunun farkında ol başarı senin ayağına gelir zaten, sınav anı etkisi de önemli ama 15k içi tamamen şans falan değil bence, ben de biraz sınav anı kurbanı oldum ama o ana psikolojik olarak yeterince hazırlanmamış olmaktan. bunu halledersen istediğin sonucu elde etmenin önünde pek bir engel yok diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingreymane -- 10 Temmuz 2018; 15:27:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ve başka görüşler olursa bekliyorum. Şu sonuçları çıkardım toparlarsam:



    -Düzenli bir çalışma gerekir, ama körü körüne değil sana kattıklarını düşünerek ve severek çalışma. Anladığım kadarıyla bunu yaparsak uykusuz kaldığımız, karnımıza ağrıların girdiği, yorucu ve stresli, aşırı yoğun bir çalışma sürecine gerek yok. Bir şeyleri isteyerek öğrenmek önemli. Ertelemek ya da korktuğun konulardan/derslerden kaçmanın yararı yok. (Ki bu benim için matematik-geometri) Bu da biraz benim katkım oldu)

    -Denemelere odaklanmak önemli, sınav anına hazırlık için en yakın şey sonuçta onlar.

    -Şans ya da gününde olmak önemli oluyor ama bu faktörün etkisini en aza indirgemek için yapabileceğimiz şey çalışmak ki kendimize güvenimiz olsun. Yine de psikolojik hazırlığı sağlamak sanırım işin zor kısmı.

    -Hız kazanmak gerekiyor. Bunun da yolu denemelerden geçer sanırım?

    -Sayısallar için fark atma konusunda sözel dersler önemli oluyor.

    Ben de kendimden bir örnek vereyim. Bu yıl özellikle son birkaç ayını “en çok soru çıkan yerlere çalışayım, gerekirse ezber yapayım, bana şu kadar net yeter” diyerek geçirdim ve sınav anında batırdım özellikle matematik ve geometriyi. Marttan önce çok rahattım, yatıyordum resmen ya da bir konuyu yaya yaya çalışıyordum. Sonra bir anda tempoya girme çabası haliyle sınırlı bir yarar sağladı bana. Zaten panik halinde beyniniz kilitliyor kendini. “Hepsini öğrenebilirim, yeterli vaktim var” diye düşününce daha kolay oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 10 Temmuz 2018; 17:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.