Şimdi Ara

Mezunum, çalışamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük hevesle mezuna kaldım, say 84kdan ve şu anda ayt mat ve biyo dışında bir şeye çalışmadım adamakıllı. Hedefim büyük ama daha geoya yeni başlıyorum. Önümde çok uzun bir yol var ama şimdiden böyleyse 9 ay nasıl dayanacağım diye soruyorum kendime.
    Spor yaparım, ingilizce çalışırım, kitap okurum, dizi izlerim zamanım da bol dedim. Tek yaptığım telefonda mal mal gezinmek. Dün kitap okudum çok iyi geldi. Tavsiyeleriniz var mı?



  • derece istiyorsanız sporu ya da diziyi azaltmanız gerekebilir. ben de mezunum, yüzmeye giderim, istediğim dizileri izlerim diye hayal kurmuştum. sene başlayıp gerçeklerle yüzleşince yüzmeyi iptal ettim, sadece evde yoga yapıyorum ve birkaç basit egzersiz. İngilizce ve Fransızca çalışmak da planlarım arasındaydı ama öncelik şu anda bunlar değil. hele telefon hiç değil. telefonumdaki sosyal medya uygulamalarını kaldırdım, anonim konuşma platformlarını da öyle.

    önceliklerinizi belirmeniz çok önemli bence. eğer 5k falan istiyorsanız maalesef önceliğiniz sadece ders olacak, yemek molasına bir bölüm dizi, çok yorgun olunan ama yine de çalışılmış bir güne bir belgesel, en az iki ay düzeni oturttuktan sonra da yabancı dil çalışma eklenebilir bence. ben de buna benzer çalışmayı planlıyorum çünkü.
  • Hocam sana önerim sporu , diziyi falan gün içine yaymaman. Yani onları bir ödül gibi gör. Örneğin sabah kalk güzelce dersini çalış mola ver ama dizi falan izleme otur dinlen. Sonra günlük çalışmalarını yaptıktan sonra atıyorum akşam 8-11 arasını kendine ayır. O saatler arasında spor da yaparsın , dizi de izlersin dil de çalışırsın.

    Yani günde 24 saat var e 24'ün 24'ünü de çalışarak geçirmiyorsun sonuçta 7 uyudun desek geriye 17 saat kalır. Bunun 7 bilemedin 8 saatini çalışarak geçirsen geriye 10 saatin falan kalıyor. E 10 saat de az bir süre değil.
  • seilicious kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç kdan bıraktınız?
  • Spor yapsam ya da dizi izlesem tamam da onları bile yapmıyorum. Ara sıra gaza geldiğim oluyor ama o kadar. Spor için havaların soğumasını bekliyordum, soğumaya başladı, birkaç gün üst üste yapabilirsem alışırım da o ilk günler sıkıntı.
    Sabah 9da kalkıp dershaneye gidiyorum, 2 de bitiyor ders. Hayatımdan 14 saat uyku ve dershaneye gidiyor. 10 saatin 6'sı da ders çalışsam 4 saat kalıyor. Sayılara vurunca gayet tatmin edici ama nedense gerçekte hiç böyle olmuyor.
    Program hazırlayayım, o programa uyabilirsem çok iyi olur.
    Ha bir de program hazırlarken haftasonlarını napayım diye düşünüyorum. Sizce nasıl yapayım
  • Alastor Moody kullanıcısına yanıt
    401k, hocalarım 100k civarı bekliyordu ama ayt'de uyudum ben...
  • saat hesabı yapmak beni sıkıntıya dokuyor hep, bunu yolu var, aniden gelişen problemi var. önemli olan verimli geçirmek vakti. ben dershanede soru çözümlerine kalıp orada da çalışıyorum mesela, eve 6'dan sonra gelmiş olsam da akşam çalışmaya yine vaktim kalıyor. tabii hafta sonlarını ben de hala halledemedim, hiç çalışasım gelmiyor düzenim olmadığı için şu anda. birkaç hafta çalışsam belki düzen oluşur. sizde de öyle olabilir yani, bugün dört beş saat de olsa çalışmaya çalışın ki yarın da devamı gelsin.
  • 400k dan 150k ya çektim 2.mezunum hala başlayamadım
  • Hep öyle olur, spor yaparım ing çalışırım dersimi de hallederim dersin hiçbirini yapamazsın
  • The Smoke Of Many Fires kullanıcısına yanıt
    Eğer hafta içi yoğun çalışma aklınızdaysa hafta sonu 1 gün rahat bırakabilirsiniz. Ama hayır o vakitte boş olursam kafam rahat olmaz derseniz denemeleri o gün yapabilirsiniz.(özellikle genel denemeleri) Yoksa 7 gün çok sıkı bir çalışma çok süper iradeli değilseniz ilerleyen zamanda duraksar. Orta çalışın öz çalışın. Kafanız da rahat etsin vücudunuz da.
  • Herkes kazanacak diye bir şey yok.
  • Paul Ekman kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olabilir. Haftaiçi disiplinli yoğun çalışıp haftasonunun bir gününü tekrara 1 gününü de dinlenmeye ayırabilirim marta kadar. Ya da pazar deneme ve ayt mat soru çözümü gibi olabilir
    Teşekkürler hocam
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Behzat rasuli fanboy
  • The Smoke Of Many Fires kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de çoğunlukla tekrar için kullanıyorum özellikle pazarı. Belli bir süre sonra artık o tekrar işini denemelerle yapacağım
  • Ben de 84k'dan mezunum,dershanem yeni başlıyor ama ben de tam tempoya giremedim.Hedefin ne ?
  • AndreCastro35 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 84 bindeyim ben de başlayamadım sizin hedefiniz nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: droguzask

    Hocam ben de 84 bindeyim ben de başlayamadım sizin hedefiniz nedir ?
    İlk hedefim tıp,veya İzmirde dış hekimliği düşünüyorum.20k altı diyebilirim yani
  • AndreCastro35 kullanıcısına yanıt
    Benim ise muhensilik veya tıp . Hocam umarim bu sene istedigimiz sekilde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droguzask -- 22 Eylül 2019; 0:10:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: droguzask

    Benim ise muhensilik veya tıp . Hocam umarim bu sene istedigimiz sekilde olur.
    İnşallah kardeşim başarılar,ben inanıyorum bilincli insanlarız yaparız.
  • AndreCastro35 kullanıcısına yanıt
    İlk hedefim İtü bilgisayar, ikincisi yıldız bilgisayar. Ama her türlü gideceğim üniye, en azından marmara üniyi kazanırsam bile üzülmem ama daha düşük sıralamalarda üzülürüm her türlü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.