Şimdi Ara

Mezunlar kalacak yikiklar [Dertleşme konusu] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
4.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göklerde Kartal gibiydim

    Fiziğim kötüydü. Bu sene özel okula geçtim ve fizik için çok ilgili olacaklarını söylediler. Ama ben bir türlü anlamıyordum. Daha sonea nisan ayında hoca biri ile konuşurken “ ben zaten bilene anlatıyorum. Bilmeyene anlatırsam herkes sıkılır” lafını duydum. Sonra moralim çok bozuldu bir ara bıraktım çalışmayı. Sonra fiziğe çok fazla asılınca diğer dersleri aksattım. Sonra hocalar son ay moral bozuyordu falan ben de hatalı çalışmalar yaptım. İstediğim seviyeye gelemedim. İnşallah bir daha aynı hataları yapmadan daha düzenli çalışıp seneye istediğim yerde olacağım.
    İşte bu yüzden ''ticarethane''lere gitmeyin diyoruz. Hocaların sizi düşündüğü yok. Adamlar ceplerini düşünüyor, reklamı düşünüyor ama öğrenciyi düşünmüyor. Böyle ''kurumlara'' ve ''hocalara'' paranızı kaptırmayın.




  • mezuna kalırsam öyle yaparım böyle yaparım diyordum, mezuna kaldım ve hiçbir şey yapmadım. üstüne son 20 gün kala sayısaldan eşit ağırlığa geçtim. sınav kötü geçerse 1 yıl daha mezuna kalır mıyım bilmiyorum. Yalnızlıktan sıkıldım, agresifleştim ve saçlarım beyazlıyor stresten

    kısaca şartellerin atmasına ramak kaldı
  • Yazın beni de oraya. Bir türlü çalışma şekli oturtamadım sonuç berbat
  • 3. seneye kalmak istiyorum, azimliyim hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun senesini çok başka hayal etmiştim. Sene başından beri kendimce kaldıramayacağım bir sürü üzücü şey yaşadım. Dışarıdan biri duysa belki aptal der ama ne yazık kı ben her şeyi takıyorum. Güzel bir düzen kurdum sanmışken bir şeyle 7, 8 ayım mahvoldu. Bu sene tekrardan mezuna kalmak istemiyorum. Ya daha kötü şeyler olursa? Hayat bu ya. Kırık obp ile hazırlanacağım belki tekrardan. Olmazsa 2 sene sonra bir daha girerim. 99'luyum bir sene geç yazıldım. Eskiden yaşı takıyordum ama artık umrumda değil. Kırık obp ile hazırlanan varsa durumu merak ediyorum. Nasıl bir süreç okulla yürütmek? Bilgilendiren olursa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben istemediğim bi bölüme gittim ve dayanamadım son 4 ay kala bıraktım.İnan istemediğin bölüme gitmek insanı daha da kötü yapıyor ayriyetten kırık obp ile zor bi durum. bu sene giricem ama umutsuz(72 obp) seneye tekrar denicem hayallerinizden vazgeçmeyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrebaba184 E kullanıcısına yanıt
    Kıymetli hocam gerçekten haklısınız. Bu sene olmayacağını anlayınca kafamda alternatifler oluşturmuştum. Içim ısınmış gibiydi ama sanki hep ukde kalacak gibi hissediyorum tıp okuyamazsam... Mezuna kalmak da bazı açılardan beni yoracak ailevi problemler vs. Iki senedir zaman kavramını unuttum. Evde sıkıştım kaldım. Yıprandım yani. Ne yapacağımı bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sıkmayın canınızı zamanı boşverin bıraktığım bölüme 4.senesinde gelen var ve gayet memnun ders notları da çok iyiydi.Bu yaşadıklarınızı o anda unutup gideceksiniz, hayatınıza bakıcaksınız...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrebaba184 E kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız. Siz ne istiyorsunuz? Benim OBP 94 ama kırıkla zor olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diş hekimliği istiyorum hocam Allah nasip ederse ama dedimya bu sene kırıkla çok ümdiim yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrebaba184 E kullanıcısına yanıt
    Hocam pes etmeyin. En kötü seneye olur. Canınızı sıkmayın. Öyle veya böyle başaracağız. Yeter ki inancımız ve sağlık olsun. Psikolojini ona endekslemessen olmuyormuş cidden. Kendime pek güvenmedim yaşanan talihsizliklerden dolayı salınca. Daha sıkı asılsam olurdu ama olsun. Eminim ki başaracağız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu sene 3.senemdi iyice kilo aldım öz güvenim yok oldu .annem beni sürekli asagıladı 3. seneye kaldıgım için asla kazanamayacagımı söyledi en ufak tartışmada 3 senedir bedavadan ekmek yiyorsun dedi evden kovdu .
    yumak yumak saclarım döküldü.o eski hayata bakış açımdan gram eser kalmadı.tüm arkadaşlarım kazandı gitti arayan soranım yok.
    bu sene kazanacagım yüksek ihtimalle ama ben benlikten geçtim.sene içinde sırt agrılarım çogaldı streslendim iyice.maddiyat deseniz sağ taraftan kaptırdı geldi.kitap almak için para isteyemedim,onlarda vermediler.kör topal bitirdik bu seneyide evde kendi cabamızla.
    sizi baskılayacak ya da kafanızı gerçekten kurcalayacak şeyler yoksa kesinlikle mezuna kalın hakkını vererek calıstıgınızda sıralamayı ileri cekeceginize garanti verebilirim.
  • Hocam okuyunca çok üzüldüm. Allah sabır versin. Insallah bu sene çok ama çok iyi yaparsınız. Ben de ilk kez mezunum bir daha kalabileceğimi sanmıyorum çünkü çok yıprandım. Arkadaşlarım vardı hep ama buluşmak bile illet gibi geliyordu, hepsini çok seviyorum ama mezunken insan vicdanen kötü hissediyor. O yüzden bu sene olmasa bile galiba yerleşeceğim, gücüm kalmadı. Okurken 2 sene de geç de olsa tekrar deneyeceğim. İnsallah kazanırsinız, güçlü olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorumları okudum, genel olarak kötü şeyler yazılmış ama ben geçen sene mezuna kalıp yerleşen birisi olarak tavsiye ederim. Tabii ki herkesin mezun senesi iyi geçmiyor, özellikle iradesine güvenen kişilere tavsiye ediyorum, aklınızda kalacağına bir sene daha oturup çalışmayı tavsiye ederim. Ben mezuna kaldığım sene dershaneye falan da gitmedim, internetten verimli bir şekilde faydalanarak konuların üstesinden rahat bir şekilde gelinir.
    Büyükşehirlerde oturanlara bir tavsiyem, mezun senesinde illa ki sıkılmalar olabilir çok doğaldır bu. Farklı farklı kütüphanelerde çalışabilirsiniz. Çevremde bana yakın 4 kütüphane var, sıkıldıkça buralara gider çalışırdım.

    Değinmeden edemeyeceğim, benim en büyük şansım liseden kafa dengi arkadaşlarımın da mezuna kalmasıdır. Hem sık sık görüşür hem de birbirimizi motive ederdik. Koca bir sene nasıl geçti anlamadım bile.
    Merak edenler olacaktır; ilk senemde 39 bin, ikinci senemde 15 bin küsür sıralamalar yaptım.

    Ekleme yapmak istiyorum. Mezun senesinde mümkünse spor yapın ve bir hobinize vakit ayırmaya çalışın. Bu dediklerime herhangi bir eğitim kurumuna giden birisi vakit bulamayabilir. Benim gibi evde çalışmak isteyenlere en azından sınava birkaç ay kalana kadar spora, hobilere vakit ayırmayı tavsiye ederim. Zaten evde çok bol vakit oluyor. Sınava birkaç ay kala hadi spor bırakılabilir ama çok vakit almayan bir hobinin sınav sürecine kesinlikle katkı sağlayacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquess -- 12 Haziran 2019; 23:7:13 >




  • amin hocam inşallah hepimiz kazanırız
  • Aquess kullanıcısına yanıt
    Hocam bu süreçte keşke yapmasaydım dediğiniz ve size çok faydası olan şeylerden bahsedebilir misiniz biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim ailem yok üç yıldır ve annemin son isteğini gerçekleştirmek için iki yıldır çabalıyodum ve tabiki benim de istediğim bir hedefti tıp kazanmak bu sene başında her şey güzel başlamıştı geçen senede elimden geldiği kadar bitirmiştim 9-10-11i fakat ilk dönemin sonlarına doğru okulla çok büyük sıkıntılar yaşadık ardından çok yakın arkadaşımı kaybettim ve tamamen alt üst oldum ikinci dönem bildiğin çalışamadım mayıs ayının başında dedim ben napıyorum çalışmam lazım oturup başladım ama en iyi bildiğim konunun bile en ufak bir şeyi hatırlamıyodum e haliyle bu kadar az sürede de pek bir şey yapamadım bakalım bir gün kaldı sınava büyük ihtimal kötü yapacağım ve ne anneme verdiğim sözü ne başka bir şeyi bilmiyorum o kadar şey yaşadıktan sonra bu ufacık bir dert ama sanki bu sefer dünyamın sonu geldi gibi hissediyorum bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim durumumun leşliğini forumun geneli biliyordur zaten. Herkese başarılar diliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sütursatır S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz tarzda uç noktalar gelmedi aklıma şuan.
    Uzun bir süreç sonuçta, inişler çıkışlar olabiliyor. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp tekrarlamamak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.