Şimdi Ara

mezun kararı ve almak istediğim birkaç tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • thenotorious T kullanıcısına yanıt

    Mezuna bırakıp çalışmayacağım gibi bir şey söylemedim. Ayrıca bu sene çalışmadım da demedim. Yanlış çalıştım ve bazı şeylerin geç farkına vardım. Kendimin farkındayım ve sizden bunları duymama gerek yok. Umrumda da değil zaten. Bölüm hedefi belirlemek ve belki biraz iç dökmeti konuyu açmamdaki amaç. Şehir dışında olup okuduğu bölümden ve üniversiteden memnun olan insanlar da bir şey yazar diye düşündüm ancak o da olmadı.

  • Tıp ya da endüstri mühendisliği hedefliyorsan yolun sonu eşit ağırlık seçimine gidecek. Nereden bildiğimi sorma. Gerçekçi bak. OBP'n iyi değilse ve çalışma azmin yoksa, belli bir birikimin yoksa sayısalda belli bir derece yapmak ne yazık ki olanaksız. Taşradaki üniversitelerde okuyacaksan büyük şehirden daha fazla paraya ihtiyacın var. Bunun nedeni zaten taşra tercih eden insanların meslek, okuma vs kaygısı olmayan aileden zengin insanlar olmasından ötürü sosyal ilişkilerin pek iyi geçmeyecektir, orada da iş imkanı sağlaman zor olacaktır. Ha sana önerim önce ne istediğine GERÇEKTEN karar ver. Tıp istiyorum gibi değil, tıp kazanabilir misin obp yeter mi vs?

    (not: taşrada eğitim fakültesi, besyo vs memur olacağın bölümleri okuyacaksan muazzam ancak işletmedir, iktisattır ya da geri kalan arkeolojidir, dil bölümleridir okunmaz.)

    (not2: taşradaki müh bölümlerinin cvleri direkt çöpe atılıyor.)


    Üniversite okuyabileceğin yerler denize kıyısı olan yerlerdir. Ankara dışında okuyacağın iç anadolu şehirlerinin hepsinde paraya ihtiyacın var. Eskişehir'e gidip rave partileri görünce midenin bulanması sonucu bölümü bırakman bile olası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 21 Ocak 2024; 16:50:24 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.