Şimdi Ara

meydan bulunur at bulunmaz, at bulunur meydan bulunmaz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.
    kendi hayatımda gözlemlediğim bir durumu paylaşmak istedim. "ne yapalım yani" diyenler dilerlerse konuyu terketmekte özgürler.
    90'ların sonunda -lise zamanlarımda- tanıştığım bilgisayarla kafayı bozmuş olan ben artık ne donanım camiasındaki yeniliklerle, ne de overclock olayıyla ilgilenmiyorum.
    eskiden öğrenci halimle binbir zorlukla biriktirdiğim paraları komple donanıma yatırıyordum. (DDR BOOSTER ismini duyanlara selam!)
    tabi kısıtlı param olduğundan gelecekte işe girince dial-up olmayan bir internet bağlantısı ve projeksiyonundan playstation'a, 5+1 ses sisteminden ıvır zıvır elektronik zımbırtılara kadar döşenmiş bir "dijital oda" planım vardı.
    belki çoğunuzun da bu tarz bir hayali olmuştur.

    "peki ne arıyosun lan DONANIMhaberde" diyenler varsa onlara şunu söyleyebilirim: zaman geçtikçe zevkler değişiyor.
    yıllar ardından işe de girdim, param da oldu. ama artık ne sıcak fırsatların sıcaklığını önemsiyorum, ne de değişen işlemcileri ve onların önbelleklerini.
    üniversite yıllarını bilgisayar oyunlarıyla heder eden ben gitti artık.

    ilginç olan bu sefer arabalarla ilgilenmeye başladım ve çok şükür bir arabam var.
    ancak bu sefer de öğrencilik yıllarında parası olmadığı için çok yüksek işlemci alamayan ben şimdi de hayalini kurduğum spor arabayı alamıyorum.
    muhtemelen spor arabayı alacak param olunca da araba benim için sadece A noktasından B noktasına seyahat aracı olacak.

    lise yıllarımdan beri görüştüğüm samimi bir arkadaşım var, tam bir futbol hastasıydı. geçen ona futbolla ilgili sergen içeren bazı youtube videoları gösterdim.
    artık futbolla ilgilenmediğini söyledi.

    aranızda yıllar geçtikçe hobilerinden tat almamaya başlayan, ya da daha doğrusu eskiden imkanı olmadığı için yapamadıklarını şimdi imkanı olduğu halde yapamayan, çünkü zevkleri değişen başkaları var mı?







  • olmazmi ya...her cikan oyunu hemen alirdik oynardik 1 gunde biterdi bilg. kasmaya baslayina yenisini aliyoduk..telefon hastaligim vardi her yil yeni cikani aliyodum ..her maci izliyodum....ise bir basladim baska insan oldum..birdaha ne bilg. aldim ne tel aldim ...mactan nefret ediyorim tv yilda nerdese 4-5 gun izliyorum....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • the only thing constant is change
  • İnsanlar da bir nehir misali akıp gidiyor, büyüyor, değişiyor. Mutlak mutluluğu arama peşinde hepimizin idealleri hayalleri bir zamanlar ufuklardayken, zamanın göstermiş olduğu vücutla kafamızı çevirdiğimizde arkamızda kalıyor. Önemli olan anı yaşayarak geleceğe yatırım yapmak ve her daim ulaşabileceğimiz, ulaşmayı umduğumuz hayallerimizin peşinden mutlu bir şekilde koşmak
  • Herkes zaten pc için üye oldu bu foruma.Zamanla ilgimi kaybettim.Artık sarmıyor nedense.
  • 5 yilda bir alyuvarlar mi ne degisiklige ugradigindan kisiligindede degisiklikler oluyomus insanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:9:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok güzel bir konuya değinmişsiniz bence.Bi' ara ben de bunun üzerine düşündüm hatta bu konu hakkında makaleler falan okumuştum, insanda hedefler gerçekleştiğinde artık o metanın yada artık neyse hedefin bi önemi kalmıyormuş psikolojik olarak.Hatta size sorayım arabayı almadan önceki heyecanınız bindikten bir kaç dakika sonra o denli kalmıyor önemsizleşiyor, belki size de öyle olmuştur yani tam açıklayamadım ama genel olarak bu şekilde. Ben de bu tür şeyler yaşadım, yalnız bana zarar verdi hocam bu duygu insanın hayat motivasyonunu düşürüyor yani bi şeye odaklanıyorsun ya bir daha aynısı olursa diye ne bileyim bu sever amaçların da önemsizleşiyor.

    Genel olarak bu şekilde anlatmaya çalıştım, gerçi çok karmaşık oldu ama aynı şeyleri yaşamışız aşağı yukarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfk.

    Hocam çok güzel bir konuya değinmişsiniz bence.Bi' ara ben de bunun üzerine düşündüm hatta bu konu hakkında makaleler falan okumuştum, insanda hedefler gerçekleştiğinde artık o metanın yada artık neyse hedefin bi önemi kalmıyormuş psikolojik olarak.Hatta size sorayım arabayı almadan önceki heyecanınız bindikten bir kaç dakika sonra o denli kalmıyor önemsizleşiyor, belki size de öyle olmuştur yani tam açıklayamadım ama genel olarak bu şekilde. Ben de bu tür şeyler yaşadım, yalnız bana zarar verdi hocam bu duygu insanın hayat motivasyonunu düşürüyor yani bi şeye odaklanıyorsun ya bir daha aynısı olursa diye ne bileyim bu sever amaçların da önemsizleşiyor.

    Genel olarak bu şekilde anlatmaya çalıştım, gerçi çok karmaşık oldu ama aynı şeyleri yaşamışız aşağı yukarı.



    aslında benim kastettiğim birşeyi elde edince kıymetten düşmesi değil. mesela eskiden bisiklet almayı da çok isterdim ama param yoktu.
    şimdi aldım ancak bu sefer de binecek vakit bulmak zor. neyse dünya böyle gölge gibi sen kovalarsın o kaçar asla yetişemezsin.
    dünyaya sırtını çevir bu sefer imkanlar ayaklarına serilir ama senin hevesin yokken bunun artık bir önemi yoktur.




  • İnsan doğasında var bu ulaştığı şey önemini kaybeder zamanla zaten ceptedir düşüncesiyle başka maceralara atılmak ister.
  • Basliga bak. Adam kiz ayarladi ama bos ev bulamadi sandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan büyüdükçe olgunlaştıkça öncelikleri ilgi alanları değişiyor. Benim hayatımda da senin kine benzer birsürü farklılık oldu geçen yıllara göre. Farkındaysan Dünya hayatının insanı aslında mutlu etmediğini sadece öyle sandığımızı farketmeye başlıyorsun. Sonra ebedi mutluluğu aramaya koyuluyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.