Şimdi Ara

MESLEK LİSESİNDEN BOĞAZİÇİ ENDUSTRI(0'dan 27K)(DERSHANESİZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
64
Favori
13.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kazandigim sene calisma seklimi buraya yazmistim, artik bir videomuz var izleyebilirsiniz...
    https://www.youtube.com/watch?v=tEhJ-3dK_WQ&feature=youtu.be




    Meslek Lisesi-->2018(Sadece TYT çalışarak) Tyt 140K Ayt 130K
    -->2019 Tyt 24k Ayt 27K
    -->Boğaziçi Kimya
    --> 2020 Yatay Gecis -->Bogazici Endustri



    EDİT: Hızlı yazayım dedim noktalama işareti ve yazım yanlışlarını abartmış olabilirim :)


    Arkadaşlar Herkese Sevgiler,
    Yoğun istek üzerine toplu bir tavsiye konusu açma gereği duydum.Sizden ricam konuyu öne çıkarıp daha fazla kişiye bu konuyu ulaştırmanız.Öncelikle bilmeyenler için başlıktaki dikkat çekmek için yazdığım Meslek Lisesi kelime grubunu açayım. Meslek Lisesi olunca ne oluyor ne dezavantajı var?
    Meslek Lisesi olman demek liseye geçtiğin dönemdeki puanının Anadolu Liselerine yetmemesi demek.Bu da baştan aslında temeli iyi olmayan bir öğrenci olduğunu kanıtlar nitelikte.Farz-ı Misal temelin iyi şans eseri Meslek Liseli oldun.Burada da yine senin için büyük dezavantajlar oluşuyor.11-12. sınıfta hiçbir şekilde AYT dersi görmeyen bir adamın görmediği konudan Üniversite sınavında mesul olduğunu düşünün.Zaten psikolojik olarak da ders çalışmaya bir kaç adım geriden başlamış oluyorsunuz. “Ee ne yani kardeşim bizde Anadolu Lisesine gidiyorduk ama bizimde hocalarımız iyi değildi,yapan görmeden de yapar önemli olan bireysel çalışma” diyecek olursanız da 12. sınıfta herkesin üniversite sınavına çalıştığı dönemde staj gördüğünüzü yorularak eve döndüğünüzü düşünün.

    Yani işin özü Meslek Liseli arkadaş kesinlikle Üniversite sınavına yönelik bir eğitim görmüyor.Veya en iyi ihtimal ön lisansa yönelik bir eğitim görüyor.Bu durum benim bu sonuca ulaşırken belki 5k yapan adamla aynı tempoda çalışma nedenim.

    Bugün burada açtığım tavsiye konusu kesinlikle daha önce açılmış tavsiye konularından farklı olacak.
    Antremanlarla Matematikle başlamış bir öğrencinin Acil Matematiğin denemesini fullemesi 40 Seansta Fizikten Karağaç Fasiküllerini bitirme evresine geçiş benim için hayal edilemeyecek bir noktaydı aslında.
    Bugün bu konuyu açarken daha iyi bir sonuç ile açacağımı düşünüyordum gerek ev denemelerim gerekse Özdebir gibi Türkiye geneli denemelerim bana bunu gösteriyordu.(Özdebir sonucum 1.5K civarıydı)
    Sınava çalışan arkadaşlarda-ne kadar iyi durumda giderlerse gitsinler-sınav anının beceri istediğini soğukkanlılık istediğini unutmasınlar.Fakat 50Klık durumda bu sınava girip gidip 250K yapamassınız çok çok zor bir ihtimal, aşşağı yukarı hak ettiğiniz sonuca yakın bir sonuç alırsınız.Sınav anında daha iyi yapma ihtimalinizde var tabi.Bu da aynı şekilde 50K lık durumda girerseniz 5K ile çıkamassanız sınavdan çok zor.

    Bence sınava çalışmaya başlayan arkadaş-ilk yılı olabilir 2.-3. mezuna kalışı olabiir- kendine şu soruyu sormalı bir amaç belirledim,mücadele edeceğim ve sonunda belki de olmayacak, kazanamayacağım, ulaşamayacağım(hayatın gerçeği çok idealist olmak doğru değil)...
    Sonuçta kaybetsem dahi iyi ki bu amaç uğruna denemişim 1 yılımı (daha) vermişim diyecekseniz çalışın abi, kazanamassanız dahi bu mücadele size çok şey kazandırır emin olun.Hayalleri hedefleri olmasına rağmen sadece hayal etmekle kalan o poposunu koltuktan kaldırıp mücadele etmeye üşenen arkadaşlar da hayatlarının sonuna kadar bir ezik gibi kendi köşelerinde kalmaya devam edicekler.(Sözüm hayali olup mücadele etmeyenlere yoksa herkes ders çalışmak üniversite okumak zorunda değil bence)

    Öncelikle ders ders neler yaptığımı anlatmak istiyorum;
    TYT TÜRKÇE:TYT'nin bence kalbi.Türkçe'yi hızlı halledersen seni yormassa Matematik ne kadar zor olursa olsun sınavı iyi netle bitirirsin çünkü TYT adına Matematik de en çok lazım olan şey zaman.Çoğu kişinin Türkçe ile sınava başladığını düşünürsek, Türkçeyi hızlı ve iyi bir moralle halleden bir öğrencinin sınavı rahat geçer.BKNZ-->2019 MSÜ
    Ben ilk senemde 20 Nete yakın bir Türkçe neti yapmıştım 40 dakikadan fazla ayırdığımı söyleyebilirim.Mezun senemde Eylül civarı her gün 20 adet Türkçe paragrafı çözüyordum.Yaklaşık 1-2 ay bu böyle gitti.Bu arada da Dil bilgisini hallettim.Dil bilgisinden bir kitap bitirdikten sonra her gün bir Türkçe denemesi atmaya başladım ,sınava kadar her gün.Açıkçası Türkçe adına yapabileceğim en iyi olay buydu her gün 40 dakikamı Türkçeye ayırmak bol pratik yapmak Türkçe de yapılabilecek en fazla şeydi.Son denemelerimde genelde yarım saatte +35 yapıyordum.Sınavda 31/9 geldi.Ama yarım saat civarı bitirdim.Sene içinde Tyt adına öğrendiğim en mantıklı şey bir soruyu geçebilmek.“Ama hocam tam yapıcak gibiyim ” .Abi geç geç ne anlatıyorsun TYT de zaten bütün sorular yapılacak gibi.120 soru var sınavda bütün soruları çöz sonra dönersin.
    Dil bilgisi için de Önder Hocayı dinleyip Bilgi Sarmalı dil bilgisi kitabını çözdüm.Yapamadığım bütün soruların video çözümünü izledim.Özet Olarak:Dil Bilgisini hallet her gün 1 deneme at çözemediğin her soruyu mutlaka çözdür.Kronometre tut 40 dakikayı aşma.Sorunun tamamını kesinlikle okuma.Bu belli bir soru sayısına ulaşınca kazanacağın bir özellik.Ben kendi kendime bazı taktikleri çözdüm.Demekki bol pratikle kafa çözüyor bazı şeyleri.Dil bilgisindede mantığını öğren olayların.Ezber yaparsan sıkıntı.Dil bilgisini gerçek sınavda fullemiştim sanırım.Türkçe adına Bol pratikten başka öneri gelmiyor aklıma.Bugüne kadar kitap okumadıysan sınav için okuma.Kitap okumak istedğin için oku.Özellikle beğendiğim deneme ve paragraf kitapları zaten herkesin çözdüğü kitaplar:Limit Kronometre,ÜçDörtBeş Türkçe Denemesi,Nitelik Türkçe Denemesi,Hız ve Renk Paragraf.İlk 2si çok geliştirir seni.

    Tyt Matematik:En iyi yaptığım ders.İptal soruyu doğru sayarsak-40 da 36 doğru 2 yanlış 2 boşum vardı.Yanlış yaptığım 1 soru Emelin su içtiği soru mesela.Aslında bu basit soruları yanlış yapmam sayesinde belli netleri bulabildim.Çünkü Tyt Matematiği de yaklaşık yarım saatte çözdüm(İLK Turu attım sınavı bitirince bidaha Türkçe Ve Mattaki boşlarıma döndüm Mattaki boşlarımı çözemedim.).Tereddüt etmeden çözdüğüm için hızlı çözdüm ,hızlı çözdüğüm için basit sorularda hata yaptım belki ama her soruyu dikkatli dikkatli çözseydim 135 dakika bana yetmezdi.Tyt de bekleme yapmıycaksın devam ediceksin.

    Matematiğe nerden başlanmalı nasıl devam edilmeli?
    Öncelikle çok iyi durumda olmayan arkadaşlara her ders için önerim en temelden/basitten başlamak.Gerek duymuyorsanız bile Antremanlarla Matmatik dozunda çok basit bir kitapla başlamanızı öneririm.Zaten 0sanız en basit kitaptan başlamak zorundasınız.
    1-)Biliyorsan dahi işlem hızını artırır.
    2-)Bir yerlerde bir şey kaçırdım mı hissi olmaz zaten en basitten başlıyorsun.
    3-)En basit kitaptan başlaman “yapabiliyorum”u gösterir.Bir özgüven kazandırır.
    Basitten sonra orta düzey bir kitap ortadan sonra sınav ayarında bir kitap.
    Ben antremanlarla matematik çözdüm ardından 12ye başlarken palme ygs-okyanus ygs-karakök ygs kitaplarının bazı sorularını çözdüm.
    Mezun senemde de ÜÇDÖRTBEŞ TYTyi bitirip full denemeye abandım.Bölüm denemesi olarakta üçdörtbeş ve acili çözdüm.
    Antremanlarla matematiği çözerken video izlediğimi hatırlamıyorum.
    Orta düzey kitaplardan ilerlerken şunu kesinlikle yapma:
    -Elimde 3 kitap var.Konu basit eşitsizlikler 1.kitaptan hallettim tamam.2.kitaptanda halledeyim.Hatta 3tende halledeyim tam olsun sağlam olsun..
    Yapma kardeşim hiç gerek yok.1.kitaptan bitirebilecek düzeydeysen devam et hangi dersten olursa olsun 1.kitabı bitirmek filmin sonunu görmek seni çok geliştirecek.Gerçekten anlayamadıysan zaten ilk kitaptan çözemessin onu.Çözemediysen de tekrar izle başka kitaplara heyecanla başlayıp fantazi arama.
    Orta düzey kitap önerisi yapmıyacağım piyasada çokça orta düzey kitap var.Ben o zamanlar kaynak farkının önemli olduğunu bilmediğim için elime ne geldiyse almıştım şu 3teki 3 kitabı araştırmadım. Şuan da gerçi aşırı fark ettiğini düşünmüyorum.
    Çalışırken yöntemin:
    1-)Video izle.Video izlerken durdurup hocayla birlikte çözmeye çalış.
    2-)Çok önemli gördüğün bilgileri,formülleri not al.Bence çok fazla örnek deftere yazma.Matematik bu edebiyat değil.
    3-)Hiçbir şey anlamadıysan videoyu tekrar et,farklı kanallara geç,nereyi kaçırdığını düşünüp bir bilene sor.Anlayana kadar bu adımı tekrarla illaki anlayacaksın.Bugüne kadar matematikte zorlanman başından bir şeyleri kaçırdığın için.Bugün yeni birgün yeniden başlıyorsun sakin ol ve anlayana kadar tekrarla.Foruma gir x konusunu en iyi hangi hoca anlatır yaz bir daha tekrarla :)
    4-)Soru çözümü.Kesinlikle video çözümlü soru bankası al.Çözemediğin soruların hemen çözümüne bakma.Çözemediğin soru sayısı çok fazlaysa 3. adıma dön.Çözemediğin sorular 20 soruda 6-7 gibiyse tekrar çözmek için uğraş.Farklı tarzda soruların çözüldüğü videoları izle.Hocaların sorulara nasıl yaklaştığını gözlemle.Çok az soruda takıldıysan muhtemelen testin eleyici sorularıdır.Haddinden fazla uğraşma çözümünü izle.Çözümünü izlediğin halde beynini meşgul eden soruları hocana sor wp gruplarına at bir şekilde o soruları öğren.Kavradıktan sonra konuyu kapat. Unuturmuyum diye korkma sen bunu ezberlemedin mantığını öğrendin.Eğer ezberleyici şekilde videoyu izlediysen 1.adıma tekrar dön.

    Son olarak o konuyla ilgili yakın tarihte çıkmış sorulara bak.
    O kitapta bu konu için ayrılmış bütün soruları çözmene rağmen hala tam oturmadığını düşünüyor musun?
    Burada kendini nesnel değerlendirmen çok önemli.
    Eğer gerçekten oturmadıysa; fasiküllük konuysa fasikül çözmeni değilse başka bir kaynaktan soru çözmeni öneririm.
    Ama biraz biraz bir şeylerin oturduğunu düşünüyorsan devam et.Bir sonraki konular bu konuyu daha iyi anlamanı sağlayabilir.

    Matematiğim yok Fizik,Kimya,Biyo başlamalımıyım?
    Bana kalırsa henüz erken bir dönemde başlıyorsan çalışmaya sadece Matematik çalışarak belli bir noktaya kadar devam et.
    1-)Fen derslerindeki sayısal konularda ufakta olsa mat bilgin olmalı.
    2-)Matematik Fen dersleri kadar unutulmuyor.
    3-)Hedefin aşırı yüksek değilse sadece matematiklede belirli hedeflere ulaşılabiliyor.

    Ben önce matemetiği bitirip daha sonra bütün dersler için belli bir döngü oluşturdum açıkçası.

    Ayt Matematik adına da bu saydıklarımdan farklı bir şey yapmadım.Zaten temeli mat1 le atmıştım.Sınav anı pek iyi bir sonuç gelmedi.31/7(Basit işlem hataları,çokgen sorusunda 64-36yı 12 bulmam,bütün yıl denemelerde çözdüğüm tekrar eden sayı bulmayı sınavda yapamamam pahalıya patladı :) )
    AYT Matematikte çok kötüyseniz yine temel bir şeylerle başlayabilirsiniz.Ben mat1 ile temel attığım için o zamanlar LYS esen kitabı vardı elimde onu çözmüştüm ilk başladığımda ufak ufak.Klasik bir LYS kitabıydı.Mezun senemde onu belki yarılamışımdır.Ardından ÜÇDÖRTBEŞ AYTyi bitirdim.ÜÇDÖRTBEŞ,ACİL,YAYIN Denizi denemelerini çözdüm gayet zor denemelerdir.Bu arada Mezun senemin yaz tatilinde ÇAPIN Eski müfredat limit türev integrelini çözmüştüm beni geliştirdiğini söyleyebilirim.En son olarakda Acil AYT yi aldım ama bitiremedim.Deneme atmayı daha doğru buluyordum.

    Bir de Mat adına elimde olan FEM kitaplarınıda çözmüştüm gayet güzeldi ama şuan satılmıyor sanırım.Malum olaylardan dolayı.

    Biyoloji: Sayısalların en sevmediği derslerden biridir.Benimde en çok zorlandığım ders olduğunu söyleyebilirim.Biraz da ön yargılıydım çünkü henüz kapağını açtığımda bana gel beni ezberle dercesine bakıyordu.Sonradan anladım ki biyolojide aslında mantık gerektiren ve diğer sayısal konulardan farklı olarak daha fazla tekrar isteyen bir ders.Ben Salih Hoca ile başladım çalışmaya.Biyolojiyi sevdirdiğini söyleyebilirim.Esprili bir anlatımla mantığına iniyor olayların.Diğer derslerden farklı olarak ben yazarak çalıştım.Belki yaptığım hatalardan biri her şeyi yazmamdı(Videodaki herşeyi).Bu biraz vicdan rahatlatmak için yapılmış bir olaydı. Çalışacak arkadaşlara önerim not alsınlar her şeyi yazmasınlar.Fem YGS biyoloji kitabı vardı femin konu anlatımı bana hitap ediyordu.Onunla birlikte Palme soru bankasın çözdüm TYT adına.AYT adına da yine herşeyi yazıp Limit Soru bankası ve Palmeyi çözdüm.En son konularım bitince tekrar amaçlı Fundamentals kitaplarını çözmüştüm.
    1-)Videoyu izle.
    2-)Önemli yerleri not al.
    3-)Konu anlatımlı kitaptan tekrar konuyu oku.
    4-)Soru çözümüne geç.Soru çözümünde bilmediğin,çözemediğin birşeyle karşılaştığında aldığın notlara bak.Defter açmayı başlarda alışkanlık haline getir.Yazdığın notlarda yoksa kaynak kitaptan tara.Bilgiye ne yapıp edip kendin ulaş.
    5-)Bilgiye defterin dışı bir kaynaktan ulaştıysan deftere not al.
    6-)Belli periyotlarla defterini baştan sona oku.
    7-)Yeni konuya geçtiğin bir başka gün önceden çalıştığın konuyu oku.Biyolojide her şey bağlantılı.

    Not:11-2 geldi.

    Fizik:Herkesin genel olarak çok zorlandığı derslerden.2018de 1 Netim vardı.40 Seansta Fizik kitabını çözdüm.Ardından Femin YGS kitabını çözdüm.Palme soru bankası çözdüm.Mezun senemde 40 seansta Fizik AYT için olanı çözdüm.Nihat Bilgin Soru bankasını çözdüm-->Şiddetle öneririm.Son olarak Karağaç fasiküllerinin AYT için olan kısmını çözdüm.Deneme olarak Nihat Bilgin ve Karagaç denemesini çözdüm.
    Genel olarak özdebir ve kendi denemelirmde çok zor değilse 1-2 yanlış yapardım.Sınavda 10-4 geldi.
    En sevdiğim derslerden birinin fizik olduğunu söyleyebilirim.Belli bir noktadan sonra çok eğlenceli geliyor.
    Umut Öncülden öğrendim Fiziği,ESŞde çok kalitelidir.
    Fizikte gerçekten bir konunun mantığını oturtmak istiyor ne nerden geliyor bu formül nerden çıkıyor diyorsanız Karağaç çözün.
    Fizikte en çok zorlanılan şey çok fazla formül olması.Fakat neredeyse bütün formüller belli başlı birkaç formülden türüyor.
    Fizikte ekstra bir şey yapmadım.Konuyu izledim, konu anlatımdan tekrar ettim, soru çözdüm, çözemediğimi öğrendim.

    Kimya:Bence en basit ders.Birçok arkadışında ÖSYM ne kadar zorlayabilirki dediği bir ders.Bu sene sanırım en zor senelerden biriydi.
    Temelden başlamadığım derslerden biri çünkü TYT adına zaten Kimya çok temel.Fem YGS ile başladım her zamanki gibi.(Femin anlatımını seviyordum siz istediğiniz kaynakla TYT ye başlayabilirsiniz.Zaten TYT FEN de çok temel sorular soruluyor kaynak çok farketmiyor )
    Yine yazarak ilerlediğim derslerden biriydi.YGS FEM VE Palme SB çözmüştüm geçen sene.Mezun senemde AYT Karakök Kimya çözdüm(Önermem) yanında 11.sınıf finalin kimya konu anlatımı vardı(önermem ).Yine her zamanki gibi konuyu izleyip konu anlatımdan tekrar edip soru çözüyordum.
    12.sınıf için de ÇAPın organik kimya fasikülünü aldım konu anlatım(öneririm).Konularım bitince Palme AYT yi alıp tekrar baştan aşşağıya bütün konuları çözdüm eksiğim olmadığını fark edince denemelere geçtim deneme önerilerim.(Bilgi sarmalı kimya,Aydın Kimya)
    Kimya:11-2 geldi

    Sosyal:YGS-LYS zamanı gibi değil şu an çok önemli bir konumda.Ben konularımı erken bitirdiğim için coğrafyadan bütün konuları Kampüs TVidi sanırım izledim.Ardından Apotemi Sosyal SB çözdüm.Felsefe için Deltanın konu özeti vardı.Tarih için bir defa özet kitabı okudum sınava 1-2 hafta kala sözel kısımlara çalışmanızı öneririm.Sadece coğrafya full bilgi olduğu için bir sayısal derse çalışır gibi önemseyin.Zaten belli bir mantığı var coğrafyada unutulmuyor.
    Sosyal:14-3 geldi


    Genel olarak sorulan birkaç soruyu cevaplayacağım ardından soru soran olursa editlerim.
    Aşağıya son Özdebir denememi 2018-2019 sonuçlarımı eklemeye çalışacağım.
    Bir de Geometri için yazmayı unuttum onu da ekleyeceğim.


    -->Tyt matematik için ne önerirsiniz hocam bende başlarda 4 5 yapıyordum şimdi 15 16 oldu problemlerin ve pkob eksik?
    11.Sınıfta Rehber hocamınız yaptığı YGS mat denemesinde netim 4.5du fotoğrafı var ama net değil yoksa aşağıya eklerdim.Bunun üzerine arkadaşın sorduğu soru için de yukarıda genel olarak cevapladım.Öncelikle Matematikle barışmak lazım.Ben matematiği seviyordum ilgim vardı açıkcası.Meslek lisesi olduğumuz için o düzeyde yapılan sınavlarda da kötü değildim.Ama gördüğümüz gibi ilk denemem berbat.Misal daha geri gidersek Teog Mat notumda 40 civarıydı.Yukarda yazdım mı hatırlamıyorum ama TYT matematik şuan tamamen okuduğunu anlamaya yönelik.Ve bütün sorular Problem şeklinde geliyor.Problemlerde sıkıntın varsa fasikül çözmeni öneririm.Bilgi Sarmalının problemler kitabı güzeldi.Yine apotemi veya çaplada kendini zorlayabilirsin.PKOBun belli başlı sorularını öğrenmekte yarar var.Orta üstü sorularında 40 yıllık Matematikçiler bile zorlanıyor.Ekstra bir Mantık istiyor.Ama ÖSYM PKOBda TYT adına orta üstü soru sormuyor.2019 TYTde sorduğu soru basit düzey bir soruydu temel sorularını öğrenmeni öneririm çok derine inme şimdilik 15-16 net yapıyorsan daha büyük yaralar var.AYT adına zorlarsa da zaman bol olduğu için tek tek denerdim ben :)

    -->Konulara nereden nasıl çalıştınız ders ders?
    Yukarıda cevabı var ama tek çırpıda en beğendiklerim
    Kimya-->İşin Mantığı Kimya Özelden,Sözel kısmı ve yazma işi Kimya Adasından.
    Biyoloji -->İşin Mantık kısmı Salih Hocadan-Bazıları için Bekir Avşar-,İşin sözel tekrar ve not alma kısmı fundamentals,selin hoca
    Birde son ay tanıştığım Benim Hocamdaki mizacı farklı hocayada bir bakmanızı öneririm.
    Fizik-->Umut Öncülden öğrendim her şeyi.Tekrar 0dan başlayacak olsam ESŞyede bir bakarım.
    Matematik-->Hoca dolu kardeşim :) Ben basitten başlarken Şenol Hoca izledim.Daha sonra Vural Hocadan izledim (Forumda pek önerilmez bana göre güzel anlatıyordu),Anlamadığım konuları son ay İlyas Hocadan izlemiştim.
    Türkçe-->Önder hocadan gerisi hikaye.

    Yazın ne yaptın hocam? Çalıştın mı neler çalıştın yazın?
    Ben ilk senemde 12ye başlamadan önce TYTdeki aşağı yukarı çoğu konuyu bitirdim.Matematik ve Fen özelinde.Zaten okul başlayınca 9 aylık periyotta adam akıllı çalışamadım arada haftsonu kütüphaneye giderdim.Ama o yazki tempom ve olayların mantığını kavramam biraz da sınava rahat girmem nedeniyle meslek lisesi için güzel bir sonuç geldi.
    Mezun senem için sınavdan çıkıp bir sonraki seneye calışmam neredeyse 2-3 günü buldu :) Çünkü eksiğim çoktu ve 9 ay doğru düzgün çalışamadığım için yorgunluk yoktu.O yaz kendi başıma Türev İntegral Trigo vb. konuları öğrenebilir miyim bunu da merak ediyordum o yüzden hızlı başladım. AYT matı büyük ölçüde bitirdim.


    Kaç Saat,Kaç Soru?
    Benimde bir dönem araştırdığım en aptalca soru şuydu:Kaç soru çözdün?
    Nicelikten çok nitelik önemli.Bir gün oturup 500 tane soru çözünce iyi hazırlanıyor olmuyorsunuz.Ne çözdüğün önemli 500 tane paragraf çözdüysen bir mantığı yok bu olayın :) Konuyu anladıysan birçok sorusunu da çözebiliyorsan o konu bitmiştir senin için.
    Kaç saat sorusuna ise şöyle cevap vereyim hedefiniz doğrultusnda istikrarlı olarak mutlaka hemen her gün çalışın.Bir gün 1 saat çalışırsın öbür gün 5 saat ama mutlaka her gün alışkanlık haline getir bunu.Benim hedefim yüksek olduğu için mezun senemde günümün çoğunu dersle geçirirdim.Dersten sıkıldığım zamanlarda mola sürelerimi uzun tutardım.



    Butun bunlari yazdigim donemin ardindan 3.9 ortalamayla Bogazici Endustriye gecis yaptim. Universitede yatay gecisle ilgili de baska bir yazida gorusmek uzere umudunuzu kaybetmeyin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manifaturacı1121 -- 30 Eylül 2022; 1:37:57 >







  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir Anadolu lisesindeyin nedir çok mu zor bana yardımcı olabilirmisiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hedefin hamda 7 civarı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 k dan fazla atmaz demi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık hocam acmissiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam uzun yazmışım biraz ama 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manifaturacı1121

    Sağolun hocam
    hocam öncelikle merhabalar size daha önceden sormuştum fakat zannedersem cevap alamamıştım yada cevap vermişsinbizdir fakat bakamamışımdır.

    herneneyse sorum şu olacak hocam ben şuan kaf-1 çözüyorum forumdaki çoğu arkadaş gibi şuan 4 konu felan kaldı. bide 345 tyt aldım 2 gün önce onda da 15.sayfada felanım yani hem onu hem de ondan çözüyorum fakat benim kuzen 25k da kendisi kaf1 sona doğru at 1 ay içinde (günde 1 konu olmak üzere) 35 gün felan içinde bu kitabı bana teslim et ondan sonra kaf 1 2 devam edersin diyor sizce bu mantıklımı hocam matematik için.böyle yapmayı düşünüyoruz mat için.

    ve fene türkçe gelirsek hiç çalışmadım hocam mayıs ayından bu yana hiç bakamadım hepğ matematik gittim. çok pişmanım böyle yaptığımdan

    bi tyt denemesi çözdüm 25tr 14 mat geldi fen ve sos boş


    bu konu ve yukarıda yazdığım mat için tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum hocam




  • Hocam sosyal ve feni yukarıda açıkladım.Kafdan çalışan birkaç arkadaşım vardı bende beğeniyorum yani bitirdiginiz zaman o konudaki hemen her soru tipini görmüş olursunuz.Benim genel önerim kaf1 ve Ucdortbesi suanlik ayni anda goturmeyin çok zamanınızı alır.Kafın Tyt kısmını ekim ortasina kadar bitirin(1-2 tyt sanırım)Daha sonra Türkçede hergün 20-30 paragraf çözmeye başlayın bir alışkanlık oluşturun.Bu alışkanlığı kazanirkende tyt fene başlayabilirsiniz Tyt mati dedigim süreçte bitirirseniz deneme atarak götürebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manifaturacı1121

    Hocam sosyal ve feni yukarıda açıkladım.Kafdan çalışan birkaç arkadaşım vardı bende beğeniyorum yani bitirdiginiz zaman o konudaki hemen her soru tipini görmüş olursunuz.Benim genel önerim kaf1 ve Ucdortbesi suanlik ayni anda goturmeyin çok zamanınızı alır.Kafın Tyt kısmını ekim ortasina kadar bitirin(1-2 tyt sanırım)Daha sonra Türkçede hergün 20-30 paragraf çözmeye başlayın bir alışkanlık oluşturun.Bu alışkanlığı kazanirkende tyt fene başlayabilirsiniz Tyt mati dedigim süreçte bitirirseniz deneme atarak götürebilirsiniz.
    çok sağolun hocam. valla çok endişeleniyordum sizce en önce 345 o bitince mi kaf 1 2 yapayım hocam hangisi önce daha iyi olur. ( 345 in kaftan çalışmadığım konularını vural hocadan veya başka birinden dinleyip 345 çözeceğim)




  • Hocam 345 sinava daha uygun.Matematige biraz yatkinsaniz ucdortbes çözüm derim.Ikisini kesinlikle çözeceğim derseniz kafi önce cozun.Matematige çok yatkın değilim her soru tipini göreyim derseniz yine kafi cozun.Benim önerim bu yönde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altını çiziyorum hocam ikisini çözeceğim derseniz bence kesinlikle kafi önce cozun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Workout

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen varya kralsın yolun açık olsun dostum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • floresaneren F kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.