Şimdi Ara

Mesaj silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorun çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock1974 -- 10 Şubat 2017; 5:2:26 >



  • Orjinalini bulmak zor. Farnell'da falan belki vardır.

    Elektürükçü hocama bir danışın derim.

    @elektürükçü
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim .
    Technics ler bu konuda en sıkıntılıdır kendilerine özel üretim yaptırırlar . gerçekten bulmak çok zordur . farnell ,dıgıkey ,R.S Mouser gibi firmalarda bulunacağını sanmam ,
    0050 veya 0050 ıı ile çalışmaz .
    İstanbulda bir firma var ,yurtdışı bağlantılı ,bazen zor bulunan entegreleri bana bulur . bazen !.
    Bayram sonrası gidip konuşabilirim .
  • Umut dostum çok tesekkürler yardımın için.

    Elektrikçi dostum, alibabadan baktım ama emin olamadım devre için. çünkü parti halinde üretim teklifleri aldıkları için 2-3 devre için uğrasırlar mı? bide maliyeti ne olur diye düsündüm. istanbuldaki firmaya sorabilirsen sevinirim. Alırsam 2-3 tane düsünüyorum. Yedekte olması açısından. Maliyeti çok yüksek olur mu?

    Yardımlarınız için simdiden sağolun.
  • burock1974 kullanıcısına yanıt
    3 tane değil 1 tane için bile uğraşır yapar bu çinliler . Çinliler diyorum . Çünkü Sanyo nun üretiminde yok . 2 yıl önce pioneer ın özel bir entegresini arıyordum çinli bir firma ile temas kurdum ,firma belki 10 tane mail gönderdi ,ne zaman alacaksınız ,üretelimmi diye . ben 1 adet lazım dedim . farketmez dedi . ve 2 ay sonra entegre geldi . entegre step motor sürücü entegresi . cihaz çalıştı fakat entegre bana göre gereğinden fazla ısınıyordu . müsait bir yerine ince aluminyum soğutucu taktım . günlerce test ettim sorun yoktu , cihaz sahibine durumu anlattım ,bir problem olursa getririn dedim . 2 yıl yaklaşık oldu ,problem yokki geri gelmedi . Fakat ses çıkış entegresi için replika nasıl olur nasıl sonuç alınır bilemem . tercih karar size kalmış . Alibaba ,express ve ebay da bulabilrisiniz . fakat orijinal olması mümkün değil. benim bulacağımda bu ihtimal içinde . Çıkma bulabilirseniz kaçırmayın derim .




  • Zaten orjinal olsun diye bir düsüncem yok. Replika veya çıkma düsünüyorum. Cihaz fazla elektrik yiyor ve ses teknolojisi çok gelisti. Daha yüksek verim alacağım bir ürün düsünüyorum. Bunu da yaptırıp bir süre kullanıp elden çıkartırım sanırım. Bana o firmayla bağlantıya geçip bilgi verirseniz sevinirim. Yurtdısı sitelerden uğrasmak yerine işi sağlama alıp bunlarla çalısan bir aracı benim için daha garanti olur. Astarı yüzünden pahalı olmasa bari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock1974 -- 2 Temmuz 2016; 2:51:38 >
  • burock1974 kullanıcısına yanıt
    Ne varsa eskilerde var . bir vintage ses sistemleri aşığı olarak bana bunu yazmayacaktınız
    tabiki yeni digital girişli cihazlara ayak uyduramıyordur haklısınız ama ses bambaşka bir olay . fazla elektrik tüketimi cihazın kötü olduğu anlamına gelmez . şimdiki D class amplifikatörlerle kıyaslıyorsanız .hata yapıyorsunuz diyeceğim ama , kulak kişiden kişiye değişir onada saygı duyarım .

    Bayramdan sonra sizin için soracağım ,buradan veya P.M den bilgi veririm .
  • Valla ben de vintage çok severim ama iste halimizi görüyorsunuz. Problem olduğunda parça büyük sıkıntı. Yoksa memnun olduğumu söyleyebilirim. Şöyle bir durum var. Ben rock metal ağırlıklı dinliyorum. Bu technics çok parlak keskin bir sese sahip. daha naturel ses çıkısı olan yamaha larla ilgileniyorum. Yeni bir tane alacağım kesin. İkisini mukayese edip belki technics i elden çıkarmam. Baska bir yerde kullanabilirim. İste tamamen -bulabilirsem eğer- bu entegrenin nasıl sonuç vereceğine bağlı. Biraz da sizin girisimlerinizin sonucu olacak vereceğim karar
  • burock1974 kullanıcısına yanıt
    Entegre neden arızalandı , çıkışta kısa devre koruma sigorta vardır . Bazen çıkışlar arızalı denip aslında arıza başka detaylarda olabiliyor . sigorta uygun değerde ise kısa devre yapılarak yanması mümkün değil . öncelik neden yandığının tespiti . yoksa alacağınızda aynı duruma düşecektir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    Entegre neden arızalandı , çıkışta kısa devre koruma sigorta vardır . Bazen çıkışlar arızalı denip aslında arıza başka detaylarda olabiliyor . sigorta uygun değerde ise kısa devre yapılarak yanması mümkün değil . öncelik neden yandığının tespiti . yoksa alacağınızda aynı duruma düşecektir .

    Bende böyle düşündüm aslında elektrikçi abi. birde işin garibi V ve II modelleri birbirine uyumlu bunlar neden uymuyor diye düşünmedim değil :)

    Belkim uyumlu ama farklı bir yerde arıza var olabilir mi? birde yabancı forumlarda adamlar bu bulunmayan entegrelerin yerine entegrelerin içini kopye eder halde diskırit amfi yapıyorlar. bu abinin de böyle yaptırması daha mantıklı olmazmı?
  • Mümkün tabiki , N seri bulunmazsa 0050 uyarlamak mümkün ,biraz üzerinde çalışmak gerek .
    Yanık arızalı bir kompenant kondansatör ,direnç ,diot ,yarı iletken vs giderken bazen yanında bir kaç devre elemanını birlikte götürür . dikkatli ölçüm gerekir . farkına varılmayan arızalı bir eleman bozuk gözüyle baktığımız devre elemanın onlarca kez değiştirsek bile çalışmayacaktır . domino taşı etkisi olabiliyor . fakat N seri ıı veya düz seriyle uyumlu değildir . gerekirse kafa yorulup uyarlanabilir ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 2 Temmuz 2016; 23:52:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.