Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- arkadaşlar geçen yaz mf4 ten bir bölüme yerleştim bu sene özel de ücretli istedigim mf3 e puanım tutuyor geçebilirim dimi özellerde sıkıntı olmuyodur?

    2- Geçen yaz kazandıgım devlet ünisine sadece kayıt yaptırdım hic gitmedim yani devamsızlıktan kaldım sınıfta , bu benim yatay geçiş yapmama engel mi? Başarı sartı aranmıyor yazıyor ama bazıları devamsızlık ve disiplin olmaması lazım demiş bazı okullar ne diyorsunuz?

    3- Geçen yaz kazanmama rağmen bu sene 2016 ösys ye girdim , tercihte yapıcam ama yerleşemessem geçen seneyle üniversiteye girdiğim puanı merkezi yerleştirymeyle yatay geçişte kullanabiliyorum değil mi? Yani yoksa tercih yapmamam mı lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1 - Puanın tutuyorsa geçebilirsin. Puan önemli zaten. Ama para ödeyeceksin ona dikkat et.

    2 - Kağıt üstünde başarı şartı aranmıyor. Ama senin başvurduğun üniversitede belli kontenjan ayırıyolar geçiş yapmak isteyenlere. Eğer kontenjandan fazla başvuru olursa sıralıyorlar ona göre kabul ediyorlar. İstersen başarılı ol, devamsızlıktan kalma gibi bi durumunda olmasın, yine de kabul edilmeme ihtimali var kontenjan vs. gibi durumlardan...

    3 - Tercih yapmasan bile sınava girmişsin. Yani senin yeni bir ösys puanın var. O yüzden sıkıntı çıkabilir o konuda (bunda emin değilim)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.