Şimdi Ara

Merkezi Yatay Geçişte Azami Öğrenim Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 3. sınıftaki bir bölümden (bölümü bıraktım) farklı bir üniversitede bir fakültenin bir bölümüne geçeceğim fakat sizin de bildiğiniz gibi azami süre 4 yıllık bölümler için 7 sene. Mevzuata baktığımda sıfırlanır gibi duruyor fakat bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi? (sayılacak çok az ders olduğu için 1. sınıftan başlayacağım gibi bir şey olacak)


    Burada 3 seneyi doldurduğum için 4 sene azami sürem kaldı normalde, yeni geçeceğim bölümde de mi 4 sene kalmış olacak sıfırdan başlarsam?


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/yonetmelik/7.5.13948.pdf



    Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988) (1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.


    (2) (Ek:RG-18/3/2016-29657) Bu madde kapsamında eğitim gördüğü programdan farklı bir programa yatay geçiş yapan öğrencilerin azami süreleri, programın azami süresinden kabul edildiği sınıf çıkartılarak hesaplanır. 








  • Hocam net bir cevaba ulaşabildiniz mi?

  • mrstoneV M kullanıcısına yanıt
    Net bir cevap bulamadım hocam. Bazı okullar direkt reddediyormuş kalan zaman 4 seneyi aşarsa. Ama birkaç yerde okuduğuma göre bölümler birbiriyle alakalı değilse sıfırlama durumu da olabiliyormuş fakat net bir cevap bulamadım. Mesela tıptan mühendisliğe, mühendislikten öğretmenliğe falan geçişte sıfırlanabiliyor diye anladım, yine de kesin değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben 2019 girişliyim normalde, yani yükseköğretim kurumlarında ilk okuduğum eğitim öğretim yılı 2019-2020 eğitim öğretim yılıydı.


    Mevcut okuduğum bölümden 3.sınıf 6.yarıyıl sonunda ek madde 1 ile farklı bir programa yatay geçiş yapmıştım ve şu anda hali hazırda 1.yılımı yeni programda bitirmiş oldum.Normalde eski bölümüde 2019 girişli olduğum için azami sürem 2025-2026 eğitim öğretim yılı tamamlanınca bitmiş oluyordu.


    Normalde bir mühendislikten farklı bir mühendisliğe yatay geçiş yaptım ben ve kafama takılan ilk şey bu programların eşdeğer programlar olup olmamasıydı, öğrenci işlerim bana o kadar ayrıntıya inmediklerini programların isimleri farklı olduğu için farklı kabul edildiğini bu sebepten intibak yapılan yıla göre azami sürenin yeniden belirlendiğini söyledi.


    Tabi ki bazı üniversiteler farklı yönetmelikler uygulayabiliyor ve yök buna pek ses çıkarmıyor o sebepten en doğru bilgilere yatay geçiş yapacağın üniversiteden ulaşabilirsin sadece, Çukurova Üniversitesi için durum yukarıda anlattığım şekilde işliyor.Odtü veya itü gibi birkaç üniversite azami süreyi ilk kayıt olduğun yıla döneme göre alıyor mesela.


    Bazı üniversiteler için istersen öğretmenlikten mühendisliğe geç istersen de tıptan öğretmenliğe geç umrunda bile değilken bazıları farklı programa geçmen halinde süreyi kabul aldığın yıla göre yeniden belirliyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrstoneV -- 29 Temmuz 2023; 17:27:6 >




  • mrstoneV M kullanıcısına yanıt

    Hacettepe hakkinda bilginiz var mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.