Şimdi Ara

merkezi sistem uydu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yeni taşındığım sitedeki evde uydu problemi var. ayakkabılığın içerindeki duvar oyuğunda eve giren kabloların bağlandığı bir kutu var.

    çatıdan gelen 3 kablo, evin içinde daağılan 3 kabloya bağlanmış. Kapıcıdan öğrendiğim kadarıyla her eve 2 lnb girişi verilmiş ama emin değil ama eve gelen kablo sayısı 3?.

    Salon, mutfak, yatak odası ve çocuk odasının duvarlarında toplam 4 adet uydu çıkışı var? eve 3 kablo dağılıyordu nasıl 4 tane duvar çıkışı olabilir?

    Salondakine lg tv bağladım. diğer 2 odaya next mini uydu alıcılar.

    Soruna gelecek olursak;
    -Salondaki tv yi kapattığımda diğer 2 odada da sinyal yok sorunu yaşıyorum.
    -Salondaki tv yi açtığımda ise, diğer 2 odada, salonda açtığım kanalın dikey yada yatay olmasına bağlı olarak benzer frekanstaki kanallar için sadece sinyal geliyor. Yani salonda trt açık ise diğer 2 odada da trt vs izlemek durumunda kalıyoruz.
    -ayakkabılıkta yatak odasına giden kablonun bağlantısını söktüm, tekrar bağlamayıp 20cm den kablonun ucunu kablo kutusuna doğrulttuğumda yatak odasından yayın aldım? temas etmeden de iletebilme özelliği mi var bu kabloların?
    -Diğer komşulara sorduğumda benzer problem yaşamadıklarını söylediler.
    -acaba bu kablolar birbirine bağlı olmadığı halde yakın mesafeden sinyal iletebiliyorlar ise, bu uydu bağlantı kutusundaki birbirine yama yapılarak bağlanmış kablo yığını, bir şekilde parazite sebep olup bu sorunu yaşatabilir mi?

    Çözüm önerilieriniz var mı?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.