Şimdi Ara

Merhabalar yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar abilerim ablalarım,bu yıl tekrardan üniversite sınavına girdim ve normal bir sıralama gelecek büyük ihtimal.Bizler sınavlarla büyüdüğümüz için herhangi bir meslek araştırma veya meslek seçme imkanına sahip olamadık.Bu konuda sizlerin fikirlerine ihtiyacım var sınavdan çıktığımdan beri sınavda yorulmadığım kadar yoruluyorum heryere koşuşturuyorum meslek sahibi insanlar ile görüşüyorum ve kafamda bilgisayar mühendisliği bir adım diğerlerine göre ön plana çıktı sizin önerileriniz nedir.

    Yazılım mı bilgisayar mı?
    Seçmeli miyim?
    Seçerken nelere dikkat etmeliyim?
    Tavsiye okul önerisi.
    Gitmeden kendime neler katmalıyım.
    Okurken kendimi nasıl geliştirebilirim.
    Son olarak ve en önemlisi bana uygun olduğunu nasıl anlarım?

    Teşekkür ediyorum değerli vaktinizi bana ayırdığınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yardimci olabilecek yok mu?
  • Merhaba,

    Öncelikle naçizane yazıma üniversite sınav sonucu sizi mutlu edecek şekilde gelir temennisiyle başlayayım. :)

    Aslında sorduğunuz sorular kısaca cevap verilebilecek basit sorular değiller. İlk olarak genel olarak ülkemizde insanların kafasındaki bilgisayar mühendisliğiyle diğer ülkelerdeki (özellikle gelişmiş ülkelerde) bilgisayar mühendisliği algısı çok farklı. Burada maalesef bilgisayar mühendisliği = en alt seviyeden programcı şeklinde algılanmakta pek çok insan tarafından. O yüzden siz bilgisayar mühendisliğini ne olarak görüyorsunuz ve bu meslek alanında ne yapmak istiyorsunuz sorusunun cevabı sizin seçiminiz için çok önemli. Eğer ciddi bir yazılım mühendisi (software engineer) olmak ya da yapay zeka gibi bilgisayar mühendisliğinin alt alanlarında uzmanlaşmak istiyorsanız matematiği (linear algebra, olasılık ve istatistik, vb.) çok sevmeniz ve kendinizi çok geliştirmeniz gerekiyor.

    Seçmeli miyim soruları bence çok anlam ifade etmiyor. Her meslek çok güzel ve çok yararlı. Burada tek belirleyici faktör ne yapmak istediğiniz.

    Seçerken nelere dikkat etmeliyim? Yukarıda kısaca bahsettim, ne yapmak istiyorsunuz, matematiğiniz nasıl? Ayrıca İngilizce çok önemli.

    Tavsiye okul önerisi? Devlette tavsiyem ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi. Pek çok kişi kendinizi geliştirmenin en önemli unsur olduğunu ve bu yüzden hangi üniversitede okuduğunuzun önemi olmadığını söyleyebilir, ki ben de eskiden böyle düşünürdüm, ama o iş öyle değil maalesef. Çevrenizdeki arkadaşlarınızın ve üniversitenin vizyonu bile çok fark yaratıyor. Tabi bu demek değildir ki siz bu üniversitelerde okumazsanız başarısız olursunuz. İş günün sonunda sizin kapasitenize, çalışkanlığınıza kalıyor ve bunun pek çok örneği mevcut.

    Gitmeden kendime neler katmalıyım? Matematik ve ingilizce çalışın, algoritmaya giriş yapın.

    Okurken kendimi nasıl geliştirebilirim? Sınırsız kaynak ve imkan var. Çalışkan olun ve temeliniz güçlü olsun. Hiçbir dersi önemsemeyip sadece programlama dili öğrenmek gibi bir hata sakın yapmayın.

    Son olarak ve en önemlisi bana uygun olduğunu nasıl anlarım? Bilgisayarda vakit geçirmeyi sevdiği için bu bölüme giren insanlar vardı. Başladıktan sonra matematik sevmediklerini ve çok çalışmanın kendilerine uygun olmadığını farkettiler. Böyle olduğu zaman da tabi hem eğitim hayatınız sıkıcı ve mutsuz geçiyor hem de belki bir ömür yapacağınız işten zevk alamaz hale geliyorsunuz (burada seçen insanlarda da çok hata yok, yönlendirme ve meslek tanıtımı yönlerinden zayıfız). Mesleği iyi araştırın, hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsunuz, bu uzmanlık alanı için nelere hakim olmanız gerekiyor ve bu hakim olmanız gereken şeyleri seviyor musunuz? Çok çalışır mısınız? Bu sorulara cevap arayın ve son olarak üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinin ders programlarına bakabilirsiniz, hangi dersleri alacağınızı inceleyin ve bunlara ilginizin olup olmadığını, bu derslere aylarca vakit harcayıp harcayamayacağınızı sorgulayın.

    Naçizane cevaplarım bunlardı, siz iyi araştırın, düşünün, ne yapmak istediğinizden emin olun. İnşallah her şey gönlünüzce olur.




  • Ciddi manada çok teşekkür ediyorum, tavsiyelerinizi dikkate alacagım. 24 saate puanımız belli olacak bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kardeşim;
    Ben şuan özel şirkette muhasebe departman yöneticiliği yapmaktayım. Peki abi senin bu konuda ne işin var dersen, şunu anladım ki teknoloji hayatımızın her alanında ve bu dünya derya-deniz. Benim serüvenim raporlama süreci ile başladı. Büyük devasa makineler, binlerce tablolar, milyonlarca veriler. Excel ile bu işin altından kalkamayacağımı anlayıp, bu kadar veri üzerinden nasıl rapor oluşturabileceğimin arayışları içine girdim. Hatta forumda konu bile açtım. Neyse uzun uğraşlar ve araştırmalarım sonucu bu devasa makinelere server, dataların tutulduğu yere database, database içine kurulan programlar, bu programlara erişim yöntemleri ve bakımları oooo ben uçtum tabi. Sonra bütün bunları bir bütün olarak kullanıp, raporlama yapan aracı bir program öğrendim ve kodlama ile çalılıyor. Sonra bu kodlama dilinde kendimi geliştirdim. Şükür dakikalar içinde raporlar oluşturup, sistem arızası durumunda müdahalelerde bulunabiliyorum.

    Burada asıl anlatmak istediğim ne olursa olsun bu benim alanım değil, ben anlamam, buda ne diyerek asla kendini geliştirmekten vazgeçme .

    Aslında ikiside bi bütün, donanımsız yazılım olmaz, yazılımsızda donanım olmaz. Hangisini seçersen seç, diğerinden de bir miktar sentezlemelisin.

    Taraf seçecek olsam kendi adıma yazılım konusunda ilerlemek isterdim.Anımızın ve geleceğimizin popüler mesleği.Şöyle düşün yazdığın bir yapay zeka ve bu yazılımla hareket eden makineler.Unutma hepsi birbirine bağlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haklısınız, sınav açıklanmış malum 70 k sıralamam gelmiş maddi olarak özel pek düşünmüyorum devlettede ist yakınlarında yok o yüzden bi tık pc müh düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.