Şimdi Ara

Mercedes C180 1.6 CGİ 7 İleri Nasıl? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
5
Favori
166.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konforlu sürüş için fasci. model alıp AMG görünümlü yapmak mümkünmü? Yapılırsa malıyeti bilen varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 44mami44

    Konforlu sürüş için fasci. model alıp AMG görünümlü yapmak mümkünmü? Yapılırsa malıyeti bilen varmı?

    ön-arka tampon
    yan marşpiyller
    spor eksoz ucu
    4 adet jant
    yaklaşık 10 TL
  • Araç istediği kadar az litre benzin yaksın bu benzin fiyatları ile artık az yakan araba devri kapanmistir. Bir ay önce 230 tl ye dolan depo şimdi 260'a doldu??? Yazık günah vallaha İnsana dokunuyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ediyorum dostlar mesela neden 2010 model mesela 320d düşünmediniz ? Hem daha az yakıyor dizel, hem de faha atak beygiritorku daha yüksek, tek dezavatajı mersoda daha konforlu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C180 fasc. İcin bugun bi bayiden anahtar teslim 103.500 tl fiyat aldım ne dersiniz aralığı beklemeli mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postal58

    Merak ediyorum dostlar mesela neden 2010 model mesela 320d düşünmediniz ? Hem daha az yakıyor dizel, hem de faha atak beygiritorku daha yüksek, tek dezavatajı mersoda daha konforlu...

    Standart Cruse contol
    Cam tavan
    Standart Bluetooth
    Elektrıklı koltuk
    Hareketli xenon far
    Standart On arka park sensoru
    Olduğu için olabilir mi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2012 model Mercedes C180 Avantgarde 1.6 7 İleri kompressor olmayan Turbo motorlu beyaz renkli aracı 80.000 TL'ye İzmir'den aldım. Araç maşallah genelde iyi. Aracın vuruğu, çiziği, boyası yok. Yani tamamen hatasız bir araba. Yorgunluk tespit sistemi, hız sabitleyici ve lastik basınç göstergesi var. Yakıt tüketimi eski kullandığımız 2011 model Audi A4 1.8 TFSI 120 bg araca göre daha fazla. Ama sanırım bu Mercedes galiba arkadan itişli olduğu için daha fazla yakıyor. Audi ile karşılaştırdığımız zaman ona göre bu araba biraz daha kısa. Ama aynı genişlikte. Sonuç olarak kesinlikle parasını hak eden bir arabadır. İyi forumlar.
  • arkadaşlar 2013 model c 180 amg araç var sanruf dışardan anahtarla kapatılabiliyormu kapanıyorsa nasıl?
  • Anahtarı sürücü kapısınına doğru tutarak kapatma düğmesine basılı tut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amg 2013 coupe modeli var bendede. gayet güzel ve beklemediğim bir performansı var aracın. yüksek devirlerde hakkını veriyor.

    Tek sorun camların ve sunroof'un uzaktan kapanmaması en dandık aracta bu özellik varken bunda olmaması enteresan
  • Sürücü kapısı tarafındaki kapı açma koluna doğru anahtarı basılı tutup kıtlemeyı denersenız kapandığını goreceksınız.

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c180'i otomatik 2011'de aldık.meraktan baktım yeni c180'lerde kilo,tüketim,tork ve beygir farketmemesine rağmen 0-100 hızlanma 1sn civarı iyileşmiş.farkı nasıl sağlamışlar öyle?kompresör yerine turbo mu kullanmaya başladılar?

    0-100km/h
    2011 c180 düz: 9.5sn
    2013 c180 düz: 8.5sn
    2011 c180 oto: 9.9sn
    2013 c180 oto: 8.5sn
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Şanzuman ve motor değişti.
    Hızlanması ve yakıtı bu yüzden gözle görülür bir şekilde değişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    şanzıman 0.4sn farkettirmiştir düz vitesle otomatik değerleri aynı olmuştur.kalanı motorda yapmışlar heralde.hala kompresör mü?turboya geçti diye okudum sanki.aynı güç ile performans artması başarılı hareket.2011'de a4'le aynı güçteyken neden hızlanmada fark var bu kadar diyordum.farkı yakalamışlar.aracın ilk kalkışı biraz ağır ama 80km/h'ten sonra güc yerine geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 18 Eylül 2013; 21:25:33 >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Bunu saniyelerle ayırmak zor.
    Bence yeni kombinasyon cok başarılı motor Kompresorlu motora karşı cok hızlı topluyor vites geçişleri cok seri ve kararlı.
    Cgi motor kullandıktan sonra Kompresor motor cok sağır ve isteksiz gelıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    aslında bu 156hp motor orjinalde 1.8lt'ydi.türkiye için 1.6lt'ye indirilmişti.2010'da mercedes salaklık edip c180'i de c200 gibi 1.8lt ithal etti.c180 satışları dibe vurdu.316i,318i ve a4 1.4TSI deli gibi satıldı.2011'de c180'lerin yeniden 1.6lt'ya çekildiğini duyurdular.biz de ondan sonra aldık :) kompresör motor ilk gaza basınca biraz sağır evet.gücü yerinde ama ilk gaz tepkisi biraz yavaş.o da tabi 0-100'ü etkiliyor en net olarak.yoksa araba yüklü seyahatte sollamalarda falan 120...140...160...180 alıyor gidiyor.bir de o zamanlar 316i 116hp çok hantaldı.c180 156hp ondan çok iyiydi.şimdi ona da turbo motor geldi.136hp ama 156hp c180'e denk performans veriyor.rekabet her türlü alıcıya yarıyor.

    alırken komik birşey dikkatimi çekmişti.vergisiz liste fiyatı olarak C serisinin en pahalı modeli c180'di.diğer modellerde anahtar teslim fiyat farkı sadece vergiden kaynaklanıyordu.bence arabanın en zayıf yönü tasarımla alakalı sınıfı için ufak arka koltuk diz mesafesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Eylül 2013; 8:44:03 >




  • Selam benimde baktigim araclardan 2012 model cgi+ 7 gtronic Amg arac 20.000 km civari ne kadara almaliyim bu araci 2.elde bilgi verirmisiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. hem kompressor hemde cgi motor kullanmış biri olarak burdaki herkesi bilgilendirmek istiyorum. kompresör sistemi bir çeşit supercharger sistemdir. yani aracın kontağını çevirmenizden itibaren devrededir. turbo sistemi ise belirli devir aralıklarında devreye girer. bu sebeple cgi yani turbolu motorlarda 7 ileri vites kullanıldı, kompresörle aradaki tork farkını kapatabilmek için. öncelikle şunu belirtmeliyim, sanılanın aksine kompressor motorların kalkışları kesinlikle daha iyidir. aynı kilometrelerde, aynı şartlarda kullanılmış, ve hatta sürücülerinin bile ağırlıkları neredeyse aynı olan cgi ve kompressor c180 ler ile kendi çapımızda bi drag yaptık sahil yolunda , her seferinde kompressor motorlu araç bir araba boyu öne geçmeyi başardı. yakıt tüketimlerine geldiğimizde ise belirgin bi fark yok, iki araba da aynı miktarda km yapıyor aynı depoyla. bendeki cgi motorlu araç 230 km son hıza ulaşırken kompressor motorlu araç 235 km hıza ulaştı. Mercedes kompressor sistemini neden terk etti bu tartışılır. bu sistem çok sağlam bir sistemdir. güzel kullanılan bir araç ile sistemi değiştirmeden yaklaşık 250 bin km yolu rahatlıkla yapabilirsiniz, turbo sistemi ise yaklaşık olarak 100 bin km yol yaptırır çünkü bu araçlar düşük hacimden yüksek güç alabilmeleri için turboya bel bağlamışlardır, bu da sistemin daha çabuk yıpranması anlamına gelir. turboların 100 bin km de değişmesi Mercedes için mutlaka ek bir gelir olacaktır. ayrıca kompressorlar daha maliyetlidir, 1 kompressor = 3 turbo der ustalar. her neyse, sonuç itibariyle benim şahsi kanaatim, kompressor motorların daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğudur. 5 vitesli olma sebebide zaten torkun yeterli oluşudur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa candaş

    merhabalar. hem kompressor hemde cgi motor kullanmış biri olarak burdaki herkesi bilgilendirmek istiyorum. kompresör sistemi bir çeşit supercharger sistemdir. yani aracın kontağını çevirmenizden itibaren devrededir. turbo sistemi ise belirli devir aralıklarında devreye girer. bu sebeple cgi yani turbolu motorlarda 7 ileri vites kullanıldı, kompresörle aradaki tork farkını kapatabilmek için. öncelikle şunu belirtmeliyim, sanılanın aksine kompressor motorların kalkışları kesinlikle daha iyidir. aynı kilometrelerde, aynı şartlarda kullanılmış, ve hatta sürücülerinin bile ağırlıkları neredeyse aynı olan cgi ve kompressor c180 ler ile kendi çapımızda bi drag yaptık sahil yolunda , her seferinde kompressor motorlu araç bir araba boyu öne geçmeyi başardı. yakıt tüketimlerine geldiğimizde ise belirgin bi fark yok, iki araba da aynı miktarda km yapıyor aynı depoyla. bendeki cgi motorlu araç 230 km son hıza ulaşırken kompressor motorlu araç 235 km hıza ulaştı. Mercedes kompressor sistemini neden terk etti bu tartışılır. bu sistem çok sağlam bir sistemdir. güzel kullanılan bir araç ile sistemi değiştirmeden yaklaşık 250 bin km yolu rahatlıkla yapabilirsiniz, turbo sistemi ise yaklaşık olarak 100 bin km yol yaptırır çünkü bu araçlar düşük hacimden yüksek güç alabilmeleri için turboya bel bağlamışlardır, bu da sistemin daha çabuk yıpranması anlamına gelir. turboların 100 bin km de değişmesi Mercedes için mutlaka ek bir gelir olacaktır. ayrıca kompressorlar daha maliyetlidir, 1 kompressor = 3 turbo der ustalar. her neyse, sonuç itibariyle benim şahsi kanaatim, kompressor motorların daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğudur. 5 vitesli olma sebebide zaten torkun yeterli oluşudur.

    Tecrübeleriniz için teşekkürler.

    Yalnız katılmayacağım tek nokta, 'tork yeterli olduğundan 5 vites kullanmışlar, 7 vitese gerek görmemişler" demeniz.
    Elinde 7 ileri şanzıman olup da, aynı maliyet ile bunu uygulamayacak firma yoktur.

    Bir de tam ters olarak, torku iyi olan motorda fazla vites büyük avantajdır.
    Sürekli olarak efektif bantta kalır, moturun avantajını kullanırsınız.
    Atarsınız son vitese 180km/h ile, 2500 devirde gidersiniz o gücün rahatlığı ile.




  • her iki motoruda kullanmış birisi olarak kompressor motor benim tercihim. Yakıt konusu bence tamamen kullanımla alakalı , şahsen kendi kullanımım da yakıtta kompresor ile turbo arasında hiç fark göremedim Tabi aracı sakin kullandığımı da belirteyim.. Start stop özelliğinin komp. da olmaması eksisi, Öte yandan komp. motorun dayanıklık konusu tartışılmaz bir gerçek hele ki benim gibi çok km yapanlar için ve ikinci elde düşünenler için komp. derim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.