Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
878
Cevap
47
Favori
271.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SEHZADEM05 S kullanıcısına yanıt
    TAM 5 LTR YAĞ ALIYOR. MOBİL KULLANMANIZI TAVSİYE EDERİM. ZATEN MERCEDES MOBİLİ ÖNERİYOR. SİTESİNDE VANEO İÇİN 0-40W YAZAR AMA BEN 0-30 KULLANDIM ÇOK MEMNUN KALDIM. TABİİ BU 1,7 CDI MOTOR İÇİN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 7 Şubat 2014; 23:43:46 >
  • arkadaşlar
    1)Arka kapılardan mı camlardan mı ney ses geliyor tıkır tıkır
    2)araç kalkarken arka koltuğun olduğu bölümden tırrr diye ses geliyor
    3)ön cam çatladı serviste ne kadara değiştirirler ??*

    teşekkür ederim
  • Merhaba;
    Bende de arka kapılardan tıkırtılar geliyor (du). Uzun uğraşlar sonucunda tıkırtıların kaynağının, arka kapı iç döşemelerini kapıya tutturan plastik parçalardan (beyaz renkli pim/klips/tırnak her ne ise...) kaynaklandığını tespit ettim. İç döşemeyi çıkartıp o plastiklere conta gibi takviyeler ekledim, üzerlerine teflon bant sardım ve tekrar döşemeyi yerine taktım. Tıkırtılar büyük ölçüde kesildi, tamamen bitmedi; zannımca sebebi yine aynı plastik parçalar. Aracın kapı, direk, tavan çevresi vs. yerlerdeki tüm kaplamalar aynı/benzer plastik parçalar ile kasaya tutturulmuş, zamanla bu parçalar boşluk yapıyor diye tahmin ediyorum. Orjinal plastik tıpa/klipslerin üzerinde conta vari siyah lastikler var, adamlar düşünmüşler boşluk yapacağını. Ama zamanla bu siyah contalar çürümüş/kurumuş ve dökülmüş. Söküm işlemi esnasında bu klipsler deforme olabiliyor, tavsiyem sökme takma işlemlerini sıcak havalarda yapmanızdır. Plastik malzemenin esnekliği nisbeten fazla oluyor, soğuk havalarda ise plastik kırılganlaşıyor. Klipsler sanayide bulunabiliyor (Orjinal olmasada bir hayli benzerleri)
    Kolay Gelsin




  • abibugün mengerler milas'a sorduk 2 bin lira masraf çıkardılar sadece ön cama ne lan bu paramı sı*ıyor millet
  • orkun2000 kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.malesef kaskosuz hiç bir araca binilmez 2004 civic ön cam orjinali 1300 tl. vaneonun ki iki kat büyüklüğünde fiyat normal diğer markalara göre...
  • Benim araçta 10w40 yağ koymuslardi. Bugün yağ değişim zamanı gelmişti. Cfrgul bey in tavsiyesi ile mobil 0w40 yag konuldu. İnanın aracın sesi ve çekişi degisti. Araciniza mobil1 0w40 yağ koyun arkadaşlar. Farkı göreceksiniz. Zaten fazla fiyat farkı yok. Bu arada yardimlariniz için teşekkürler cefair bey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;
    2003 vaneo 1,6 benzinli ve lpg li otomatik vitesli araç ile vites (d) konumunda ilerlerken aniden ekranda (F) harfi çıkıyor ve araç gaz yemiyor ve Motor ışığıda yanıyot.Durup vitesi değiştirdiğimde hangi pozisyona alırsan al ekrandaki göstergede (F) yazmaya devam ediyor. Kontağı kapatıp açınca normale dönüyor. Bİlgisayara takılınca A61 hata kodunu veriyor(Otomatik vites geçiş kontrol arızası). Aylık 300 (üçyüz)km yapıyorum. Bu sorun devam ederek 5-6 bin km daha yol yapabilir miyim
    Bu sorunla ilgili öneriniz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADEM05

    Benim araçta 10w40 yağ koymuslardi. Bugün yağ değişim zamanı gelmişti. Cfrgul bey in tavsiyesi ile mobil 0w40 yag konuldu. İnanın aracın sesi ve çekişi degisti. Araciniza mobil1 0w40 yağ koyun arkadaşlar. Farkı göreceksiniz. Zaten fazla fiyat farkı yok. Bu arada yardimlariniz için teşekkürler cefair bey.

    Eyvallah. Hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar son yaptığım bir şeyi paylaşmak isterim. Motor yağımı değiştirmeden önce kapsamlı bir araştırmaya girdim. Yeni yağı koymadan önce eski yağı ve motorun içini mutlaka iyi temizlemek gerekli. Örnek vermek gerekirse, dizel aracınızda eski yağı boşalttınız ve yeni yağ koydunuz sonra araç 10 dakika rolantide çalıştıktan sonra yağ çubuğuna baktığınızda yağın kapkara olduğunu göreceksiniz. Bir çok üsta dizel araçta bu normal dedi. Ben aracımın yağını tamamen boşattım. Sonra içine 1 ltr 0-30w yağ, 3 ltr 10 numara yağ ve 2 ltr euro dizel koydum. Aracı tam 30 dakika rolantide çalıştırdım. Rolantide çalıştırmadan önce mazot filitresini değiştirdim ve yeni filitrenin içine würth enjektör temizleyiciyi koydum. Bu yüzden araç direk olarak würth ile çalıştı. 30 dakikanın sonunda aracın yağını boşalttım. İlk yağ kapkara idi, ikinci yaptığım karışım ise ilk yağdan daha da kara idi. Sonra normalde mobil 1 0-40w kullandığım aracıma 0-30w yağ koydum. Aracımı çalıştırdım ve hatta 3000 km sonra tekrar kontorlümden sonra bile yağın neredeyse ilk günkü renginde olduğunu gördüm. Tavsiye ederim.




  • Arkadaşlar merhaba,
    (Mercedes Vaneo Ambiante 1,6 LPG li)
    Arıza kodları ve Türkçe açıklamaları konusunda elinde döküman ya da link verecek olan var mı ? Teşekkürler..
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Ben aracımı(1,6 LPG Vaneo Ambiante 2003 Model Otomatik vites) yeni aldım. Aracı bana sayısız yalanlar söyleyerek İstanbul'daki bir galerici sattı. Bir kaç gün sonra da (f) arızası aldım, daha sonra yana döne bu arızanın sebeplerini araştırmaya başladım ve şimdiye kadar bazı öneriler geldi. Bu önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum Duyarlı arkadaşlarıma yaptıkları ve yapacakları katkıları için teşekkürler ediyorum.
    Bu arada usta dünyasının %99 oranında paragöz, bilgisiz ve ahlaksız olduklarını görmek beni çok çok üzdü, hele servisler çok çok daha kötüler. Bu sadece Mercedes için değil diğer heme hemen bütün servisler için böyle. Benim param ile beş kuruşluk değerleri yok.. Kendilerine çeki düzen vermeliler bizim nefretimizi kazanmaları onlara yarar getirmez.. Bu arada işini düzgün ve samimi yapan ustalarımız da var. Buradan bunların kim olduklarını da paylaşalım. Herkese Allah kolaylık versin bu kadar üçkağıtçının arasında işimiz çok zor..

    F arızasına Yapılan Diğer tesbitler;
    1- Otomatik vitesin altında Vites Kolu Konum Kartı varmış ve bu kartın sökülerek lehimlerini güçlendirdikten sonra ve tiner benzeri bir kimyasalla temizleyin ve takın dediler... (150 tl)
    2- Selonoid temizlği yaptır (oksitlenme ve selenoid kanal daralması oluyormuş) dediler (150 tl)
    3- Akü zayıfsa yapar akünü bir ölçtür dediler.. (Akü 320 tl)
    4- LPG li araçlarda güç kaybı yaşanıyor ve otomatik vites ile uyum sağlayamıyor. Otomatik ve lpg li araçlarda bu sorun genel olarak yaşanır dediler.. (LPG ile kullanılabilir ya da benzinle kullanımı tercih ediniz)
    5- Otomatik vites beyin arızasıdır (tamiri 400 tl) (5-6 bin tl değil yalan söylüyorlar)
    6- Hidrolik beyin arızasıdır (400 tl) (5-6 bin tl değil yalan söylüyorlar)
    7- Komple revizyon (Almanya kökenli çıkma temiz oto şanzıman değişimi olursa komple 4-6 bin tl arası karşı tarafın sizi ne kadar kazıklayacağı ile ilgili yalancılık kabiliyeti fiyatı belirler) öyle bahsedildiği gibi 12-13 bin lira değil..




  • Arkadaşlar merhaba,

    Yaklaşık 20 gün önce 2004 1,7 dizel otomatik bir vaneo aldım. Aldıktan sonra araba hakkında araştırmalara başladım. Bu grubu gördüm iyi oldu. Forumu şöyle baştan sona taradım. Açıkcası gözüm bayağı korktu. Hem buradan okuduklarım hem de 20 günlük tecrübe bana yalnış seçim yaptığımı düşündürttü diyebilirim. Araba temiz bakımlı bir araba. Coputest'e de sokmuştum alırken sonuçlar gayet iyi çıktı. Herhangi bir sıkıntısı yok denilince bir de mercedes olunca da fiyatı da uygun bulup aldım. İlk yaşadığım olumsuzluk aracın orta konsolundaki sol cam açma düğmesi kırıktı. Basit bir parça nasıl olsa bulur taktırırım diye düşündüm. Bir de yine sol ayna kapağı alt tarafından kırıktı. Bu da bulunur diye düşümdüm. Öncelikle Ankara da Koluman'a gittim sordum. Bu parçaların olmadığını söylediler. İvedikte mercedes parçacısı buldum iki tane onlarda da yoktu. Biraz moralim bozuldu ama çıkma parça da bulunur takılır diye düşünüp çok dert etmedim. Yıldız sanayide daha önce tanıdığım bir şanzıman ustası bir abimi aradım. Civarı bildiği yardım istedim. Onunla beraber 5 ayrı parçacı dolaştık. Hiç birinde yoktu maalesef. En sonunda Ostimde Güven Hüseyin Usta diye bir mercedec servisinde 1 adet cam düğmesinin olduğunu telefonla öğrendik ve oraya gittik. Oradan cam düğmesinin halledebildim ve sol yanıımdaki cam çalışmaya başladı. Ayna kapağı sorunu hala devam ediyor, hiç bir yerde bulamadık.

    Araba hakkında moralimi bozan bir diğer mevzu amortisörlerinin oldukça sert olmasıydı. Çukurlara çok sert düşüyor, kasislerden arka taraf kopacakmış gibi geçiyor. Amortisörcülere gösterdim. Herhangi bir arızanın olmadığını arabanın yapısal sorunu olduğunu söyledi. Bağımsız süspansiyon hikaye yani. Hay Allah! bir kez daha.

    Bu arada arabanın donanımı konusunda hiç bir diyecek yok. 10 yıllık bir araba için çok iyi olduğunu belirteyim. Her gün yeni bir şey keşfediyorum. Uzun yolda güzel gidiyor, Yol tutuş güzel.

    Direksiyon bana oldukça sert geliyor. Ustaya sordum bunun da normal olduğunu söyledi. (:

    En önemli konu ise yakıt. Ankara'dan Yozgat'a gittim geldim. Çıkmadan fullemiştim depoyu. 100-120 km kadar şehir içinde yaptım. 550 km de uzun yolda yaptım. Ankaraya girer girmez depoyu yeniden doldurdum. 240 tl. (mazot litre 4,77). Bir hafatdır şehir içinde dolaşıyorum. 95-100 km den sonra ibre yerinden oynamaya başladı ve tutamıyorum. 500 km yi zor bulacak gibi. Bu arada Yozgat dönüşü mazot, hava ve polen filtrelerini acilen değiştirdim. Buna rağmen. Forumdan okuduğum kadarıyla bir depoyla 1000-1100 km şehir dışında, 800 km şehir içinde yapanlar varmış. Tamamen şaşkınım. Bu benzinli arabalardan bile daha fazla yakıyor gibi geldi. Ya da benim arabada bir sorun var.

    Anlayacağınız derin bir hayal kırıklığı içindeyim. Özellikle yakıt konusunda bir fikri olan arkadaş varsa paylaşıra sevinirim.

    Hepinize kazasız, belasız günler diliyorum.




  • Bana cevap yazacak kimse yok galiba
  • ercoma E kullanıcısına yanıt
    yakıt konusunda sana katılmıyorum senni araçta birşey olabilir amortisörler sert evet, piyasada çok olmayan bir araba olduğu için usta ve parça sıkıntısı yaşayabilirsin ama onunda yaşadığın yerde bir ustası vardır. araştırma yaptıysan bunları bilmen gerekirdi bence aracın parça fiyatı hariç bir sıkıntısı yok. otomatik vitesler daha çok sorun yaratıyor diye biliyorum ne kadar manuelse o kadar iyi :)
  • Yakıt konusunda katılmıyor olabilirsiniz ama şu an benim yaşadığım gerçek bu. Araba acayip çok yakıyor. Ben bu arabanın böyle olduğunu idia etmedim zaten. eğer böyle değil ise benim yaşadığım sorunun neden kayanaklanıyor olabileceğini sordum. Şu an bir depoyla şehir içi ancak 500 km yol yapıyorum. Bu şu anki benzinli arabalardan bile çok yaktığını gösteriyor. Forumu okuduğumda 800 ila 1000 km arası yol yabildiklerinden bahsediyorlar. Benim arabanın şu anki haliyle 600-700 km'ye razıyım ama maalesef.
  • ercoma E kullanıcısına yanıt
    hemen bir servise göstermeni tavsiye ederim. gerçekten çok yakıyor eğer böyle ise arabanda bir sorun olduğu belli
  • ercoma E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aramıza hoşgeldin. Forumdaki arkadaşlar beni tanır. Sizinle de tanışayım. Benim adım Cevahir Fırat Ergül. 2011 senesinden beri Vaneo kullanmaktayım ve toplamda yaptığım km 150.000 km civarında. Vaneo ile ilgili yaşanmış veya yaşanacak bütün sorunları yaşadım diyebilirim. Şimdi sorularına ve sorunlarına sırasıyla cevap vereceğim.
    1) Yedek parça : Benim yedek parça olarak ulaşamadığım parça neredeyse ulaşamadığım parça yok. Bunun nedeni Samsun'da gittiğim servise yaklaşık 15 Vaneo daha gidiyor. Bu yüzden adam ya elinde bulunduruyor ya da hemen tedarik ediyor. Çünkü bir çok kez talep olmuş ve nereden bulacağını çok iyi biliyor.
    2) Amortisör sertliği: evet bu araçların amortisörleri biraz sert. Sizinki kaç jant bilmiyorum ama benimki 195x55x16. Malum ince yanak. Bir de şu var. Aslında kasisten geçerken sertliği değil yıpranmış olan aracın iç aksam sesini duyuyorsunuz. Bir daha bu şekilde deneyin. Kasisten geçerken asıl darbeyi siz mi alıyorsunuz yoksa arabanın iç sesi size darbe almışsınız gibi mi hissetiriyor. :) biraz felsefik oldu ama bir daha deneyin. Bağımsız süspansiyon sistemi bu aracın çok başarılıdır ve arka tarafını kolay kolay yoldan çıkartamazsınız.
    3) Yakıt : Bu araç ışık yandıktan hemen sonra yaklaşık 55 ltr mazot alır. Sonra bunu doldurmaya devam ederseniz yaklaşık 12 ltr daha yakıt alır. Yedek depodan dolayı değil. Mazot deposu bu arabanın arka kolduğunun altına denk geliyor ve yakıt doldurma borusu geniş ve uzun olduğundan o bölüme de yakıt alıyor. depo yassı ve alt tarafa uzunlamasına olduğu içinde sabırlı bir yakıt takviyesinde tepesine kadar doluyor. Bunu neden anlattım. Bazı arkadaşlar tek depo ile 1000 km lerden bahsetmişler. Bunun nedenlerinden biride deponun bu şekilde ekstra doldurulmasıdır. Diğer nedeni ise manuel olanlardır. Ben depomu neredeyse sıfırladıktan sonra tam 71,80 ltr mazot aldım. Sonra Ankara'ya gitti ve Samsun'a geri döndüm. Tam 1120 km sonra mazot aldım fakat aracım otomatik ve 88 km hızı kesinlikle geçmedim. Yani yaklaşık 6,4 ltr yakmışım. Sizin yakıt biraz fazla gibi ama temel ortalamaya baktığınızda 10 ltr gibi yakıyor. Bunu ayağınızı gazdan biraz çekerek ve vites geçişlerini düzgün ayarlayarak 8 ltr ye çekebilirsiniz. zaten 8 ltr şehir içi 6 ltr şehir dışı fabrika verisi var otomatik olanlarının.

    Tekrardan hayırlı olsun. Numaram 0541 550 00 08. Kafanıza ne takılırsa mutlaka arayın sorun.




  • Teşekkürler Cevahir bey. Evet yakıt konusu bu araba için en can sıkıcı konu sanırım. Benimkinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ancak gösterdiğimiz ustalar bütün ayarlarının normal olduğunu söylüyorlar. Tabi bu arada bana tuhaf gelen bir şeyden bahsetmişler. Klima açık kullandığımı söylemişler. Yani klima düğmesi ışığının kapalı değil açık olması gerekiyormuş. Bu doğru mudur? Kitapçığından ben öyle anlamadım. Benim zamanım olmadığı için bir arakadaşım götürdü ustaya ona ısrarla mercedeslerde klima durumunun ters olduğunu diğer arabaların aksine ışığın kapalı değil açık olması gerektiğini iddia etmişler. Yakıtın fazla olamasını biraz buna bağlamışlar.

    Amortisör meselesine gelince. Aracın iç aksam sesini duyuyor olabileceğim ilk başta benim de aklıma geldi. Ancak daha önce gösterdğim bir usta bu konuda kısa bir inceleme yaptı. Görünürde bu sesi yapacak herhangi bir şeyin olmadığını ama daha detaylı bakılması gerektiğini söyledi. Vaneo'nun bu açıdan sağlam olduğu belli. Bu yaştaki (2004 model) diğer araçlardan çok daha diri duruyor. Koltuklar sağlam, iç aksam da hiç yıpranma yok, herşeyden önemlisi kapı ayarları neredeyse mükemmel duruyor.

    Buna karşın bu sınıfta bir araç daha önce kullanmadım, diğerleri nasıldır bilmem ama biraz hantal bir araba olduğunu belirtmeliyim. Manevra yeteneği sınırlı, direksiyon sert. Park ederken bu durum can sıkıcı oluyor.

    Parça konusunda benim sol ayna kapağına ihtiyacım var. Kolumanda 29 EUR gibi bir fiyat verdiler ancak ellerinde yokmuş. Almanyadan sipariş vermeleri gerekiyormuş. Ostim de Güven Hüseyin Ustaya sordum onların da ellerinde yokmuş ama İstanbul'dan getirtebiliriz dediler 185 TL gibi bir fiyat verdiler. Koluman'ın verdiği fiyattan çok daha pahalı yani. Sizin ustanıza yolunuz düşerse elinde var mıdır, kaça olur diye sorabilirseniz sevinirim.
    Benim adım Erdinç Özcan. Telefonum 544 4813861 Bilgi verebilirseniz

    Kazasız sağlıklı günler diliyorum.




  • ercoma E kullanıcısına yanıt
    klima kırmızı ışık yanarken kapalı yanarken kapalıdır. Şu an çok musait değilim ancak bu kadar yazabildim daha sonra ayrıntılı şekilde açıklamaları yaparım.
  • Kırmızı ışık yanarken klima kapalı oluyor değil mi, yalnış anlamadım?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.