Şimdi Ara

Mercedes B150 nasıldır? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
171.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha eğlenceli oyuncaklar bulunabilir. Gerçekten güzel bir araba ama hala üretim nedenini anlamış değilim şahsen
  • Merhaba,

    Cok severek bindigim 2006 model B 150 Sport aracımı Subat ayında sattım ve bir Japonla degiştirdim.... 1-2 sey soylemek istiyorum...

    Arac inanılmaz konforlu.. VW dahil bu sınıfta hiç bir aracta bulamayacagınız bir rahatlık ve ferah ic mekan sunuyor arac size...

    Yuksek surus inanılmaz keyifli ... Guven veriyor .. Kesinlikle acılır tavan önermiyorum :) Bir sure sonra maalesef su almaya baslıyor ön direklerden..

    Kesinlikle ve kesinlikle lpg taktırmanız gerekiyor , cok üzer sizi sehir icinde.. Su anki fiyatlarda km basına 50 kuruş diyebiliriz..

    Ha bir de üzülerek sunu soylemeliyim ki ; arac cidden hızlanma konusunda cok sıkıntılı... (Yeni kasa A veya B lerde bu sorun çözülmüş - 122 BG)

    Sonuc olarak, ozellikle cocuklu aileler icin inanılmaz keyifli bir arac ... Kaskosuz binilmemek kaydıyla :)

    Sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtrafrozen -- 3 Temmuz 2014; 10:04:24 >
  • Burdaki yorumlar çok komik :) bayan arabasıymış haha :) bedava verse ancak binermiş :) Arkadaşlar bu neyin kafası nasıl yakalıyorsunuz böyle kafaları ?
    Araba 2007 model b150 ben yukarıdaki arkadaş gibi 17 janttan 15 janta çevirdim konfor ve yakıt ekonomisi maksimum. Ankara-Eskişehir arasını sabit 130 km ile ( tabi yavaşlanması gereken yerler hariç) çeyrek depo benzinle gittim. Accent Era vardı bundan önce çeyrek depoyu geçerdi( 1.4 motor ve düz vites).

    Sollama denilmiş, yığılıyo denmiş vs vs ben bunları komik buluyorum arkadaş. Silifke-Anamur yolunu bilen bilir virajlarını vs. 2 tır ve 3 adet araba yokuş yukarı solladı banamısın demedi. Bu arabanın otomatik vitesini çöz gel ondan sonra bana yığılıyor de bende sana abi büyüksün diyeyim.

    Fiyatına göre çokta harika bir araba. Bilip bilmeden herkes yorum yapmış bir soralım ne kadar süre ile kullandın, kaç bin kilometre yol yaptın? Peh gülerler adama.
    Alacak arkadaşlara sesleniyorum; bende alacağım zaman yorumlardan çok korktum ve bulunduğum şehirden b150 buldum sahibiyle bir tur attım ve kafama koydum almayı ve aldım. Siz de alacağınız zaman böyle bir şey yapma yoluna gidin bence ve tabiiki altınızdaki mercedesin 2000 cc ve 120 hp olmadığını düşünün.

    Herkese iyi günler.




  • cgiray C kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldın kaç model.Km?

    Çok mu sordum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akkush

    Bu araçlarda 426 Autronic 7 ileri vites (Kademesiz Otomatik Şanzıman) mevcuttur. Bu tip (CVT) şanzımanlarda sabit dişli oranı yoktur. Ama sürücünün gaza yüklendiği anlarda boşluk hissi yaşamaması için şanzıman sabit oranlar üzerinden hareket eder. 7 ileri diye geçer ama sonsuz dişli oranına sahiptir. Sürücüyü buna alıştırmak zor olduğu için sabit 7 ayrı pozisyon belirlenmiştir. CVT teoride mükemmeldir. Bir motorun her devirde maksimum güç üretmesi mümkün olmadığından, şanzımanı motorun maksimum devrinde sabit tutmak mantığına dayanır. Çok konforludur. Vites geçişlerini hissettirmez ancak hızlanmada sorunları vardır. Honda çok kullanır bu şanzımanı, city-jazz ve birçok scooter ürünlerinde vardır.

    Sürücülerin bu tip şanzımanlara alışması zor olabilir.

    İşte bu araçlarda da yaşanan en büyük sorun budur. Aracın ağır olduğu, motorun yetersiz kaldığı, fazla yakıt tükettiği, hızlanmalarda yetersiz kaldığı yönündeki şikayetlerde haklılık payı yüksektir. Bu araçları ilk defa ve kısa süre olarak kullananlar bütün bu şikayetlerinde haklıdırlar. Ancak aracı güç, hızlanma, uzun yol performansı, yakıt tüketimi konularında başarılı bulan ve memnun olan arkadaşlar da çok haklılar. Bu araçtan memnun olanlar, aracı çözebilecek kadar sürüş tecrübesine sahip olanlardır. Uzun süre bu araçları kullanmış olanların büyük çoğunluğu, yapılan eleştirilere anlam veremiyor olabilirler.

    Sonuçta araçla sürücüsü arasında bir iletişim var. Sürücünün isteklerine aracın verdiği tepkiler ve bu tepkilerin süresi önemli tabi. Bu iletişim düz vitesli araçlarda daha fazla, otomatik vitesli araçlarda ise daha azdır. CVT şanzımanlarda ise bazen kopma noktasına gelebiliyor. Eğer aracın yapabileceklerini bilirseniz, gücünden de performansından da yakıt tüketiminden de memnun kalabilirsiniz.
    Bu araçlar tam gaz yaptığınızda hızlanmaz, sadece devir yükseltir ve anlamsız şekilde bağırır. Çünkü şanzımanın aldığı komut daha fazla hız değil, daha fazla güçtür. Araç önce gücü yükseltir, sonra hızı yükseltmek için çabalar. Bu durumda da çok yakan, bağıran ama gitmeyen, tır bile sollayamayan, rampada şişen bir aracınız var demektir. Ancak gaz pedalına kademeli olarak komut verdiğinizde, hızlanma istediğinizi anlar ve çok daha az yakıtla sizin istediğinizi yapar ve bırakın tırı kendi sınıfındaki birçok aracı da sollar. Gene de anlaşamazsanız manuel olarak vites değiştirebilirsiniz. Tabi herkes bu aracı sevmek ve bu aracı kullanabilmek için uğraşmak zorunda değil. Bu aracı ya çok seversiniz ya da nefret edersiniz.

    Ben sevenlerdenim. Kullanmaktan zevk alacak olanlara tavsiye ederim. Benim tek sıkıntım sert süspansiyon ve anlam veremediğim jantlardı (807 17'' hafif metal - 10 kollu tasarım jantlar) onu da 15” jant ile değiştirdim. Görüntüden kaybım oldu ancak istediğim konforun yakalamanın yanında yakıt tasarrufu da sağladım.


    çok güzel bir yazı olmuş bilgilendim.
    Keşke herkes kullanıp ta yorum yapsa !!!!!!




  • Arkadaşlar bende bir kaç aydır araştırıyorum b150 almak için , dün bir Satıcı ile konuştum almak için , adam boş modeli bilginiz olsun , bunların bir boş bir de dolu modeli var bu boş modeli dedi. Bende standartlarında bile bir çok imkanı sunuyor diye biliyorum dedim fakat park sensörleri yok bilin dedi. Bildiğim kadarıyla park sensörleri standart donanımda olması gerekiyor. Bilgisi olan arkadaş varsa 2009 b150 nin boş modelinin özelliklerini yazabilirmi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan tokat yersin, bundan sellektor yersin. Sanirsin herkes 250hp ustu arac kullaniyor, herkes yaris pilotu... B 150, 180 gibi araclar hangi kesime hitap eder, kullanim amaci nedir? Once bunlari bir hesaba katip yorum yapsanizda komik duruma dusmeseniz keske.
  • B150 için söylediklerinizin çoğu yanlış binmeden önce bende böyle düşünüyordum.
    Fakat aracın tek eksi yönü performansı olabilir.
    Onun haricinde Mercedes kalitesi her aracında olduğu gibi bariz.
    Çukura girince jant varmış gibi hissediyorsun demiş bazı arkadaşlar bariz yalan veya o araba bitik durumda.
    Benim yakınımda var saat gibi geçiyor her yerden öyle takır tukur sesler nede gram trim sesi var ve araba 90.000km de.
    Bayan için bence tercih edilebilir bir araba sürücü ve ön yolcu alanı çok rahat ve geniş.
  • Bir yıldır kullanıyorum. nacizane tecrübelerimi paylaşayım dedim. Antalya Kaş ilçesinde öğretmenim.

    Ben aracı 34000 de aldım ve şu an 50000 de 16000km yol yaptım bu süreçte ortalama yakıt tüketimi 8.6 gösteriyor. Manuel vites oldugunu da belirtmek isterim. Ben alınca BRC gaz taktırdım memur olunca yakıt önemli oluyor. yaklaşık 75tl ile dolan deposunu 260 km ile bitiriyoruz hepsi şehir içi buda yaklaşık 290kr yakıyor demek oluyor. kaş a gelen bilir biraz yokuş var agullu köyünden çerçiler mah. oradan merkez ve gökseki günde yaklaşık çoğu rampalı 35km-40km arası yol yapıyoruz.
    Uzun yola da gittik kullanımı çok zevkli ve konforlu bir araç. yüksek hızlara ki 145km üstüne ulaşmak için devir saati 4000 i geçmesi gerekiyor. haliyle yakıt tüketimi artıyor. Ancak 100-120km hızda inanılmaz ekonomik devir olarak 3000 -3500 arası tabi 2500 devirde kullanacak kadar sabırlı iseniz 90km hıza katlanmak zorundasınız. tabi cebinizi ve sağlığınızı düşünüyorsunuz demektir. Ben biraz devirli kullanmayı severim işin doğrusu hızı seviyoorsan yakıtı düşünmeyeceksin hele ki mersedese biniyorsan.
    Birde arkadaşlar şunu gördüm bu araç bir prestij aracı genelde öğretmen arkadaşlarım 35-55binlira arası araçlara biniyor kimse onlar hakkında konuşmuyor ama sen 40binliralık araban dillerden düşmüyor ben bunu gördüm. sırf bu yüzden ikinci aracım olan honda hrv yi satmak zorunda kaldım. benzer birşeyide hrv yi alınca yaşamıştım herkes jipe biniyor diye konuşurken ben 23000tl almıştım çogunda 30000tl lik araçlar vardı. herneyse ben zaten suv tarzı seviyorum. benim tarzım bu az vergi az yakıt yüksek araba kadın arabası diyen arkadaşlara kısmen katılıyorum çünkü kadınlara yakışan bir araç ama direksiyonda bir erkek olunca onada gidiyor. damla gözlük modeli gibi diyebilirim kim taksa yakışıyor. Bir yaris micra 107 gibi değil. Otomatik far sensörü yağmur sensörü direksiyondan ses multi gibi özellikler standart sanırım. hız sabitleyici olmaması kötü olmuş. Genelde otomatik kullanmayı sevmediğimi düşünüyordum ama son sattığım ford ranger otomatik vitesten sonra(km de 50kr mazot yakıyordu tüp takılmadıgı için sattım:))otomatik kesinlikle bir konfor. tabi motor güçlü ise diye düşünüyorum. Bu araçta mersedes konforu dayanıklılığı kesinliklek ihmal edilmemiş dersem yeridir. hatta stop ettiğimde hala yumşacık direksiyonu görünce şaşırmıştım elektrik destekliymiş (tek kusuru incecik kapı aliminyum çıtalar dışında bunlar çok şık ancak o kadar az destek alıyor ki eminim dördüde sağlam olanı türkiyede yoktur) Motor bence yeterli kırmızı ışıkta istersen herkesten önce çıkıyorsun. bazıları dip gaz yapıyorsun falan gibi düşünebilir. elbette biraz daha ağresif kullanıyorsun altında ki araçta 2000motor yok ancak 2000 motor olanda gaz vermeden kırmızı ışıkta uççarak kalkmıyor o adam 3000 devirde kalakar sen 4000 de bu iş böyle.
    Çocukluğumdan beri birçok araç kullandım. İhtiyaç olmaması durumda satılacak bir araç kesinlikle değil uzun yıllar sıkılmadan kullanılacak bir aile aracı diyebilirim. Ucuz yüksek modelli düşük vergi ve yakıt ayrıca mersedes olsun diyenler için vazgeçemeyeceğiniz bir araç. Keşke paramız daha çok olsa verğisini yakıtını düşünmesek de diğer harflerine binsek:) Yazım hatalarım için kusura bakmayın bir öğretmene yakışmasa gerek. Yaylaya da çıktık bu ara 1600metre altıda fazla alçak değil birde foto koyayım dedim.
    Sonuç olarak mersedes keyfi yaşamak isteyen ve eski araçlarına binmek istemeyen kullanıcı için ideal.
     Mercedes B150 nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geomatrici -- 30 Mart 2015; 20:14:37 >




  • Almanya'da genel olarak taksi olarak kullanılan araçtır kendisi. C-max ile kıyaslamıştık almadan önce fakat boş olacağına dolu olsun deyip C-max almıştık. Alanına, kullananına hayırlı olsun. Kimseyi üzmez. Performans konusunda beklentilerinizi üst düzey tutmazsanız tabi.
  • Yakın zamanda b150 alan arkadaşlarımız varmı acaba ? 2008 öncesi ile 2009 sonrası arasında makyajdan sonra ne tür farklılıklar var acaba ?
    Teşekkürler şimdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuna23

    selamun aleyküm. yaklaşık 1 yıldır B serisini araştırıyorum ve 15/11/2011 tarihinde 2009 B150 beyaz aracımı aldım. ben tokatta çalışıyorum.aracımı istanbuldan aldım. önceki aracım 2009 hyundai accent era ydı.istanbul ankara arası aracı denedim confort modda ve sport modda denedim vel hasıl istanbul ankara arası km de 32 kuruş yaktı. ankara tokat arası manuel kullandım yaklaşık 30 kuruş yaktı. araç şu anda lpg montajında. brc kit taktırıyorum. alınca lpg sarfiyatını da veya görüşlerimi de paylaşırım. ama şunu belirteyim. araca performanssız demek ayıp olur. araç 7. vites 3000 devirde 160 km hız yapıyor. daha ne olsun. manuel kullanımlarda 7. vitesi atacak yol bulmak lazım.ben çok hayran kaldım. resmen sınıf atlamış oldum. DAHA SONRAKİ İZLENİMLERİMİ PAYLAŞIRIM. SORUSU PLAN ARKADAŞLAR BANA ULAŞIRLARSA YARDIMCI OLURUM. ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN...


    son yorumlarınız nedir ?




  • bence alınabilir bir araba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geomatrici -- 3 Şubat 2016; 21:38:16 >
  • Slm...B150 benzinli motor lpg uyum durumu nedir acaba kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG performası nasıldır acaba?
  • konuyu hortlamış ben de bildiğimi sizlere aktarayım, b150 atmosferik 4 ileri tam otomatik bir araç. LPG uyuyor fakat sürekli arıza ikaz, ve motor basıncı düşüyor. Şanzımana yük biniyor. Sanayi de pek önermiyolar b serilerine lpg.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vialpando kullanıcısına yanıt
    7 ileri diyorlar? 2007 modelleri nasıldır acaba?
  • oprema kullanıcısına yanıt
    2007 modelinde 7 ileri şanzıman yok, atmosferik beslemeli bir motora sahip. Makyajlanmış versiyonu fakat piyasası hala ölmedi. Kronik sorun olarak şanzıman yağı eksiltmesi mevcut. Tepkimesi benzinli ise atmosferiğe göre ideal, lpgli olursa tepkime yarı yarıya düşüyor, kompresyon değerleri doğal olarak düşüyor. Oturma pozisyonu yüksek kalıyor aynaları fena değil, bagaj hacmi biraz ufak. Frenleri güzel iyi duruyor, radyo sistemi biraz eski o kadar, o da yılına göre normal, alınır benzinli binilir şehir içi için gayet ideal.

    Edit : CVT Şanzıman türü mevcut araçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vialpando -- 17 Şubat 2017; 12:50:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzenim mercedes s serisinin üretiminde çalışıyor. a ve b serisi için aynen şunları söylüyor "biz a-b serisini mercedes'den saymıyoruz, fabrikası bile başka onların".

    of hort konuymuş, pardon...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 20 Şubat 2017; 14:21:52 >
  • B kasalarında herkes sürüş, konfor ve yakıt tüketimi hakkında tecrübelerini paylaşmış. Peki bu araçların bakım masrafları nasıldır ? Servis maliyetleri ve parça ücretleri konusunda ki tecrübelerinizi de paylaşırsanız memnun olurum. Bu araçların özellikle belirtmek istediğiniz kronik bir sorunu var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.